Μους κολοκύθας με καρύδα και καρύδια χωρίς ζάχαρη

Θέλοντας να φτιάξω κάποια μαρμελάδα με κολοκύθα αγόρασα μια μεγάλη, τώρα που υπάρχουν πολλές τέτοιου είδους λόγω και της ξενόφερτης γιορτής και  πήρα το εσωτερικό της για τις μαγειρικές μου χρήσεις.

Λόγω του ότι τα περιοδικά μου  του μηνός αυτού περιστρέφονται γύρω από το Halloween ζήλεψα τις περίτεχνες κολοκύθες και έπαιξα διακοσμώντας τη δική μας.

%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8d%ce%b8%ce%b5%cf%82-3

Μέρος από το εσωτερικό της κολοκύθας έγινε αυτό το γλυκό και το υπόλοιπο περιμένει την επεξεργασία του, θα τα πούμε σε άλλη ανάρτηση.

Αυτό το γλυκό δεν περιέχει ζάχαρη η γλύκα του είναι μόνο από την κολοκύθα.

Μους κολοκύθας με καρύδα και καρύδια χωρίς ζάχαρη
Print Recipe
Μερίδες
6 μπολάκια
Μερίδες
6 μπολάκια
Μους κολοκύθας με καρύδα και καρύδια χωρίς ζάχαρη
Print Recipe
Μερίδες
6 μπολάκια
Μερίδες
6 μπολάκια
Συστατικά
  • 360 γρ σάρκα κίτρινης κολοκύθας κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 3 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 200 ml γάλα καρύδας
  • 350 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • καρύδια χοντοκομμένα
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
Διαδικασία
  1. Βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος τα κομμάτια κολοκύθας και μήλου και τα ραντίζουμε με το λάδι καρύδας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
  2. Τα μεταφέρουμε σε μπλέντερ και προσθέτουμε την κανέλα και σταδιακά το γάλα καρύδας μέχρι να πάρουμε μια πηχτή μους. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  3. Στο διάστημα αυτό σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι καρύδας το αλάτι την κανέλα και τα καρύδια και τα καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
  4. Σε μπολάκια ή ποτήρια συναρμολογούμε το γλυκό βάζοντας πρώτα από το μείγμα κολοκύθας μετά το γιαούρτι ξανά μείγμα κολοκύθας. Μοιράζουμε στην επιφάνεια τα καρύδια και σερβίρουμε.
Σημειώσεις

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με γιαούρτι καρύδας, εγώ δεν βρήκα.

Επιπλέον αν θέλει κάποιος μπορεί να προσθέσει στην επιφάνεια λίγο μέλι.

Αν η καρύδα δεν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε βούτυρο στη θέση του λαδιού και γάλα αγελάδας στο μείγμα.

Το γάλα ίσως να μην χρειαστεί όλο γιαυτό το προσθέτουμε σταδιακά ελέγχοντας την πηκτικότητα του

μείγματος.

Αν η κολοκύθα σας είναι από αυτές με το έντονο πορτοκαλί χρώμα θα πάρετε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

ΥΓ: φωτογραφίες από τα στάδια δεν υπάρχουν της νύχτας τα καμώματα.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

8 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η άρης λέει:

    τι ωραία συνταγή και τι ωραία παρουσιάση! Ευχαριστούμε Ξανθή!

  2. Avatar Ο/Η evi@thehealthycook λέει:

    μμμ, πρέπει να είναι πολύ νόστιμη η μους!
    και τι ωραία που έφτιαξες την κολοκύθα! τέλεια!
    σε φιλώ

  3. Avatar Ο/Η Χρυσαυγή λέει:

    Εγώ έχω εντυπωσιαστεί τόσο πολύ με την φωτεινή κολοκύθα σου που πραγματικά την χαζεύω!!!!!!!!!!

  4. Avatar Ο/Η Penelope λέει:

    Μπήκες για τα καλά στο πνεύμα του Halloween, Ξανθή.
    Και η μους πραγματικά ενδιαφέρουσα καθώς συνδυάζει ιδιαίτερα αρώματα.
    Καλό βράδυ εύχομαι.

    • Ξανθή Ο/Η Ξανθή λέει:

      Παίζω μόνο, ούτε έχω ιδέα περί του εθίμου και της όλης διαδικασίας.
      Έπεσαν στα χέρια μου έντυπα με εικόνες του εθίμου και σαν παιδί κι εγώ παίζω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *