Μοσχάρι με πιπεριές, χυλοπίτες και σάλτσα Κυκλαδίτικων τυριών

Μοσχάρι με πιπεριές, χυλοπίτες και σάλτσα Κυκλαδίτικων τυριών

Μέρες έχω να γράψω συνταγή, λίγο οι βόλτες περισσότερο η ζέστη που να καθίσεις στον υπολογιστή.

Σήμερα αυτοσχεδίασα φαγητό, με υλικά που υπήρχαν στο σπίτι.

Αν δεν έχετε Κυκλαδίτικα τυριά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με μια πικάντικη φέτα.

Διαλέξτε ένα μαλακό κομμάτι κρέατος, εγώ χρησιμοποίησα χτένι.

 

Μοσχάρι με πιπεριές, χυλοπίτες και σάλτσα Κυκλαδίτικων τυριών
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
3 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
1 1/2 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
3 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
1 1/2 ώρα 10 λεπτά
Μοσχάρι με πιπεριές, χυλοπίτες και σάλτσα Κυκλαδίτικων τυριών
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
3 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
1 1/2 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
3 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
1 1/2 ώρα 10 λεπτά
Συστατικά
  • 500 γρ μοσχάρι
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 1/2 κούπα ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 2-3 κλαράκια δενδρολίβανου
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ χυλοπίτες σπιτικές ή εμπορίου
Για την κρέμα τυριού
  • 2 κουτ.σούπας ξινομυζήθρα Νάξου
  • 1 κουτ. γλυκού κοπανιστή Τήνου
  • γάλα
Διαδικασία
  1. Πλένουμε το κρέας το κόβουμε σε μερίδες και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρέας. Το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε τα κρεμμύδια συνεχίζοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  4. Προσθέτουμε το κρασί και τις ντομάτες κι αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  5. Όταν το κρέας έχει μαλακώσει προσθέτουμε τις πιπεριές και το δεντρολίβανο. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά περίπου.
  6. Στο διάστημα αυτό βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες. Προσοχή να μην παραβράσουν. Στραγγίζουμε.
  7. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την ξινομυζήθρα την κοπανιστή και προσθέτουμε σταδιακά γάλα χτυπώντας με μικρό μίξερ ή με σύρμα κουζίνας μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα ομοιογενή και ρευστή.
  8. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα με το κρέας και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα τυριού. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.
Σημειώσεις

Οι χυλοπίτες είναι σπιτικές δικές μου, τώρα είναι η εποχή που αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να δείτε εδώ πως τις φτιάχνουμε και να φτιάξετε τις δικές σας.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

1 Απάντηση

  1. Avatar Ο/Η evi@thehealthycook λέει:

    πολύ νόστιμο φαίνεται!
    χρωματιστό και μυρωδάτο! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *