Μοσχάρι με κρεμμύδια κάπαρη και μανιτάρια

Μοσχάρι με κρεμμύδια κάπαρη και μανιτάρια

Ένα Κυριακάτικο πιάτο κι όχι μόνο, με την οικογένεια μαζεμένη γύρω από το τραπέζι να συζητά για το τώρα για το αύριο και να απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί.

Διαλέξτε ένα μαλακό κομμάτι κρέατος και αφήστε το να μελώσει σιγά σιγά στη γάστρα ή και στην κατσαρόλα.

Με ένα βελούδινο πουρέ ή ένα πιλάφι, μια σαλάτα εποχής και ένα ποτήρι κρασί έτσι απλά!!

Μοσχάρι με κρεμμύδια κάπαρη και μανιτάρια
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 1/2 ώρες
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 1/2 ώρες
Μοσχάρι με κρεμμύδια κάπαρη και μανιτάρια
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 1/2 ώρες
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 1/2 ώρες
Συστατικά
  • 500 γρ μοσχάρι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Μία χούφτα αποξηραμένα μανιτάρια
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες λωρίδες. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό να μουλιάζουν . Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
  2. Σε γάστρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μάτι και φούρνο (ή μια κατσαρόλα) βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να γυαλίζουν.
  3. Μεταφέρουμε το κρέας πάλι στη γάστρα και προσθέτουμε την κάπαρη και τη μουστάρδα αφού τη διαλύσουμε σε λίγο νερό. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσοχή στο αλάτι αν η κάπαρη που προσθέσαμε είναι αρμυρή.
  4. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που μουλιάζουν τα μανιτάρια και τοποθετούμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου.
  5. Ψήνουμε προσθέτοντας ενδιάμεσα από το νερό των μανιταριών για μία ώρα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να έχει βράσει καλά το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά να ηρεμήσει. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ένα πουρέ ή ένα πιλάφι.
Σημειώσεις

Αν δεν έχετε γάστρα η διαδικασία μπορεί να γίνει σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σε μέτρια φωτιά στην εστία. Ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Αντί των αποξηραμένων μανιταριών μπορούμε να βάλουμε φρέσκα ανάλογα το τι υπάρχει ανά εποχή ή αυτά της κονσέρβας. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να προσθέσουμε κάποιο ζωμό κρέατος, αν έχουμε αντί του νερού.

Ιδέες για πουρέ μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ ,  μπορείτε να παραλείψετε το καρότο ή την κολοκύθα που προτείνω εκεί και να βάλετε μόνο πατάτες.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

3 Σχόλια

  1. Ο/Η ευαγγελία Βλασσοπούλου λέει:

    πολύ ωραία ιδέα και την κάπαρη τη λατρεύω!!!!

  2. Ο/Η mia maria λέει:

    Πολύ ωραίο! Μου αρέσει η κάπαρη στο φαγητό!

  3. Ο/Η Σωτηρία Αβραμίδου λέει:

    Και επειδή πάντα θα κάνουμε και λίγο παραπάνο, την επόμενη θα βάλουμε ότι μείνει μέσα σε ψωμάκι κρις κρις για μπέργκερ είναι το καλίτερο κολατσιό για το σχολείο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *