Μαρμελάδα με πιπεριές Φλωρίνης

από
%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ad%cf%82-%cf%86%ce%bb%cf%89%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%82
Όπως έχω ξαναπεί το έργο της διαχείρισης της πολυκατοικίας δεν είναι πάντα ευχάριστο, έχει όμως και καλές πλευρές δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δύσκολοι.
Την κ. Ειρήνη την γνώρισα μέσα από αυτή τη διαδικασία  την επισκέπτομαι περιοδικά και για να με ευχαριστήσει για την “εξυπηρέτηση” μου χάρισε ένα βαζάκι μαρμελάδα μιας και ξέρει την αγάπη μου για αυτές.
Μόλις τη δοκίμασα κατενθουσιάστηκα κι αμέσως της τηλεφώνησα για τη συνταγή.

Μου είπε ότι την είχε διαβάσει σε κάποιο τεύχος του περιοδικού “Γλυκές Αλχημίες” και μου έδωσε τη συνταγή όπως εκείνη την έφτιαξε.
Κι εγώ την επομένη πήγα κατευθείαν για τα υλικά και ιδού η μαρμελάδα με μικρές ίσως παρεμβάσεις

%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ad%cf%82-%cf%86%ce%bb%cf%89%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%82-5

Επειδή εγώ έφτιαξα πολύ (λόγω και του bazaar μην ξεχνιόμαστε) θα σας δώσω ενδεικτικά υλικά για λιγότερη.

Μαρμελάδα με πιπεριές Φλωρίνης

6 βαζάκια των 212

Συστατικά
  

  • 1200 γρ Πιπεριές τύπου Φλωρίνης (βάρος μετά το καθάρισμα)
  • 1 μεγάλο λεμόνι ακέρωτο
  • 700 γρ ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές. Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό περίπου να τις σκεπάζει.
  • Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, περίπου 45 λεπτά. Σε άλλη μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λεμόνι να βράσει όπως είναι ολόκληρο μέχρι να μαλακώσει και να τρυπιέται, περίπου μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο έτσι ώστε να μπορούμε να τα χειριστούμε.
  • Μεταφέρουμε τις πιπεριές με τρυπητή κουτάλα σε μούλτι (λίγες λίγες) και τις πολτοποιούμε καλά. Το ίδιο θα κάνουμε και με το λεμόνι αφού ελέγξουμε για τυχόν σπόρια.
  • Τα τοποθετούμε μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα ανακατεύοντας περιοδικά.
  • Ελέγχουμε για το δέσιμο της μαρμελάδας και προσθέτουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Σημειώσεις

Η μαρμελάδα που εγώ έφτιαξα δοκιμάστηκε άμεσα, δεν είναι πολύ γλυκιά όσο αυτή που δοκίμασα,ίσως γιατί το ποσό της ζάχαρης το υπολόγισα με το βάρος καθαρισμένων πιπεριών. Αν τη θέλετε περισσότερο γλυκιά βάλτε αυτή την ποσότητα ζάχαρης στο βάρος ακαθάριστων πιπεριών.
Αν θέλετε πιο βελούδινη υφή περάστε το μείγμα μετά την πολτοποίηση από μια σήτα και μετά προσθέστε τη ζάχαρη.
Προσοχή η μαρμελάδα κατά τη διάρκεια του βρασμού  πηδάει, καλό είναι να έχετε επιλέξει μια βαθιά κατσαρόλα και για λόγους ασφαλείας φορέστε γάντι κατά τη διάρκεια του ανακατέματος.
Η γεύση της έχει την γεύση της πιπεριάς με αρκετή παρουσία όμως και του λεμονιού.
Θα τη δοκίμαζα ευχαρίστως με κάποιο μαλακό τυρί ή πάνω σε μπρουσκέτα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Αααααα Ξανθή μου τέλεια!!!! Η μαρμελάδα είναι από το ίδιο τεύχος με τα μπισκότα που ανέβηκαν σήμερα σε μένα και όταν την είδα αναρωτιόμουν για τη γεύση της.
    Πολύ χάρηκα με την ανάρτησή σου και τις γευστικές λεπτομέρειες της μαρμελάδας γιατί λέω να την δοκιμάσω!! Να είσαι καλά!
    Καλήμερα!!

    • mm_skg
    • 3 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Πρωτοτυπη μαρμελλαδα! Την εχω συναντησει σε ιταλικα blog αλλα εβαζαν και αλλα αρωματα, βανιλια και κανελλα αν θυμαμαι καλα.
    Αφου δεν θελουν ψησιμο οι πιπεριες ισως αποφασισω να την δοκιμασω κι εγω!

  2. Τελικά δεν υπάρχει τίποτα στη φύση που να μην το κάνεις μαρμελάδα :))
    Φοβερό χρώμα!!!!!!!!
    Τα φιλιά μου Ξανθή
    Καλημέρα

  3. Απάντηση

    Καλησπέρα!!! λατρεύω τις κόκκινες πιπεριές και η μαρμελάδα φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!!!θα τη δοκιμάσω σύντομα!!!

  4. Απάντηση

    Μου αρέσει που τολμάς, Ξανθή μου! Αυτή τη μαρμελάδα ομολογώ ότι δεν θα την έφτιαχνα, για μένα είναι πολύ διαφορετική. Θαυμάζω το χρώμα της αλλά μέχρι εδώ!
    Πάντως καλοφάγωτη!
    Καλό σου απόγευμα!

  5. Απάντηση

    Ξανθή μου, αυτό θα πει τολμώ! Σε τσάτνευ την λατρεύω την πιπεριά, σε μαρμελάδα δεν την είχα σκεφτεί!!!! Το χρώμα σε τραβά με την πρώτη ματιά! Για να λες ότι είναι ωραία, θα την δοκιμάσω! Πολλά φιλάκια

  6. Απάντηση

    Πάρα πολύ ιδιαίτερη για ακόμα μια φορά!
    Σούπερ χρώμα και πραγματικά πολύ ξεχωριστή γεύση!
    Φιλιά πολλά!

  7. Απάντηση

    Πρωτοτυπότατη!
    Εχω μεγάλη περιέργεια για την γεύση της, πιστεύω θα μ αρέσει!
    Καλό απόγευμα!

    • Martha
    • 3 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Δεν παίζεσαι κυρία μου!

  8. Απάντηση

    @ Κική επειδή ξέρω πως τολμάς δοκίμασε την.

    @ Μαρίνα οι Ιταλοί νομίζω ότι την συνδυάζουν με τυριά κάτι που ήθελα να γράψω αλλά με τα πολλά που κάνω ξέχασα.

    @ Γιώργο μια φίλη με πειράζει και λέει ότι η Ξανθή σήμερα θα μας φτιάξει μαρμελάδα πέτρες!! Ευχαριστώ πολύ Πολλά φιλια

  9. Απάντηση

    @ Olives and Olive κατ΄αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας. Θα χαρώ πολύ να έχω τη γνώμη σου αν τη φτιάξεις.

    @ Ελένη ναι τολμώ εκτός κάποιων πραγμάτων απαγορευτικών για μένα τα οποία είναι λίγα ευτυχώς.

    @ Αγγελική μου προσπαθώ να εμπλουτίσω με χρώματα κι αρώματα
    Ευχαριστώ πολύ.

  10. Απάντηση

    @ Ερμιόνη ευχαριστώ πολύ πολύ.

    @ ΕΛΕΝΑ έλα να σε κεράσω!!

    @ Μάρθα μου σε ευχαριστώ!!!

    • cook
    • 3 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    τρελλαίνομαι για κόκκινες πιπεριές μα σαν μαρμελάδα δεν μπορώ να τη φανταστώ!

  11. Απάντηση

    Προσωπικά τις αγαπώ όλως ιδιαιτέρως τις κόκκινες πιπεριές. Αλλά σε μαρμελάδα δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου, ομολογώ Ξανθή μου.
    Και από χρώμα συναρπαστική!!!

    • eleni
    • 3 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Είμαι περίεργη πώς θα είναι αυτή η μαρμελάδα,αλλά για να λες εσύ ότι είναι ωραία,σε εμπιστεύομαι!
    Καλό βράδυ-φιλιά!

  12. Απάντηση

    @ Cook μπορείς να δοκιμάσεις με λίγες και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσεις.

    @ Πηνελόπη ελπίζω όταν βρεθούμε να υπάρχει βαζάκι να δοκιμάσεις.

    @ Ελένη είναι ιδιαίτερη αλλά όχι περίεργη.

  13. Απάντηση

    Πολύ πρωτότυπη συνταγή!!!
    Αμέσως μόλις την είδα την σκέφτηκα δίπλα σε κάποιο ψητό κρέας ή με συνοδία τυριών.

    ..Είδες τελικά ?? Ο διαχειριστής έχει και τα τυχερά του!!! χαχα 😉

    Καλό βράδυ!!

    • Marina
    • 3 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Μα…μαρμελάδα απο πιπεριές;;; Είσαι απίστευτη!!!!

    • Silena
    • 4 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Δεν μπορώ να φανταστώ το άρωμα και τη γεύση αυτής της μαρμελάδας Ξανθή μου!!!!
    Εμπιστεύομαι όμως τις δημιουργίες σου και είμαι σίγουρη πως θα είναι συναρπαστική!!!!
    Καλό μεσημέρι! Φιλιά!

  14. Απάντηση

    Η πιπεριά φλωρίνης είναι απο τις αγαπημένες μου. Σίγουρα θα είναι ιδιαίτερη στη γεύση.Πάντως απο χρώμα σκίζει.

    Φιλιά πολλα

  15. Απάντηση

    Εμένα αυτή θα μου άρεσε πάρα πολύ και θα τη χρησιμοποιούσα και με κρέας!

    • Eleanna
    • 4 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Πολύ πρωτότυπη μαρμελάδα Ξανθή μου! Φαντάζομαι θα είναι και πολύ αρωματική! Εφόσον την εγκρίνεις, θα πάρω θάρρος να την δοκιμάσω. ΦΙλιά!

  16. Απάντηση

    Φοβερή φαίνεται η μαρμελάδα και η θέα της πάνω στο ψωμάκι είναι τουλάχιστον δελεαστική!!! Μπράβο, Ξανθή μου, με τις ωραίες σου συνταγές!
    Φιλιά!

  17. Απάντηση

    @ Χρυσαυγή εγώ απόψε θα τη δοκιμάσω με κατσικίσιο τυρί και φρυγανισμένο ψωμί έτσι να ξεγελάσω τη βραδιά.

    @ Μαρίνα ναι!! είμαι λες;;

    @ Silena σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη!!

  18. Απάντηση

    @ Marion είδες πως σε προδιαθέτει το χρώμα!!

    @ Πόπη θα τη δοκιμάσω κι εγώ αρκεί να βρεθεί μενού με κρέας να το συνοδεύσω!!

    @ Eleanna θα περιμένω τη γνώμη σου.

    @ sundayspoon ευχαριστώ πολύ πολύ!!

    • Anonymous
    • 6 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    ΆΝΤΕ ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΦΟΡΆ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΦΈΤΑ!

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode