Μαρμελάδα καρπούζι !!

από
Μαρμελάδα καρπούζι

Την Ιωάννα σας την έχω συστήσει κι άλλες φορές, είναι αγαπημένη εξαδέλφη και ζει τον περισσότερο καιρό στη Νάξο όπου και δραστηριοποιείται δημιουργικά σε πολλούς τομείς.
Ένας τομέας εξ αυτών είναι και το περιβόλι της στον περιβάλλοντα χώρο των ενοικιαζόμενων δωματίων που διατηρεί.

%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1
Σε αυτό το περιβόλι υπάρχει μεγάλο αμπέλι, διάφορα δέντρα και πολλά λαχανικά και ζαρζαβατικά ανάλογα με την εποχή.


Όταν είμαστε εκεί είχε πολλά πεπόνια και καρπούζια από απόψεως φρούτων.
Σαν είδε λοιπόν τώρα την μαρμελάδα πεπόνι αχλάδι έφτιαξε αμέσως (μικρόβιο είναι αυτό της το κόλλησα χαχαχαχα)
Την επομένη αφού ανταλλάξαμε γνώμες περί αυτής της μαρμελάδας μου λέει τι λες για μαρμελάδα καρπούζι!!!
Και να που την έφτιαξε και είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας τη συνταγή και τις φωτογραφίες της.

Μαρμελάδα καρπούζι !!

Συστατικά
  

  • 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από ίνες και κουκούτσια
  • 1 μήλο
  • 1 αχλάδι
  • 400 γρ ζάχαρη
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • γαρύφαλλα προαιρετικά

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το καρπούζι από τη φλούδα τα κουκούτσια και τυχόν ίνες. Καθαρίζουμε το μήλο και το αχλάδι Μέσα σε ένα μπολ τρίβουμε με τον χοντρό τρίφτη το καρπούζι εναλλάξ με το μήλο και το αχλάδι. Εναλλακτικά τρίβουμε το καρπούζι με τα χέρια μας και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα άλλα φρούτα. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη σκεπάζουμε με μια πετσέτα κι αφήνουμε για 24 ώρες να μας περιμένει. Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μην έχει καθόλου ζουμί και να αρχίσει να δένει. Αν θέλουμε αρωματίζουμε με γαρύφαλλα.
  • Όταν είμαστε σίγουροι ότι έχει δέσει καλά τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Σημειώσεις

Η γνώμη της "ειδικής"( μιας και έχω ταυτιστεί με τις μαρμελάδες χαχαχαχαχα)
Το μήλο και το αχλάδι βοήθησε στο να δέσει πιο εύκολα η μαρμελάδα λόγω της πηκτίνης που περιέχουν αυτά τα φρούτα.
Επίσης η πρόταση μου είναι να αρωματιστεί με βανίλια.
Για τις απορίες σας η Ιωάννα κάπου εδώ θα τριγυρνάει και θα σας τις λύσει η ίδια.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές για τις μαρμελάδες μπορείτε να δείτε εδώ
Καλή επιτυχία αν το επιχειρήσετε!!!
Σας οφείλω κάποιες φωτογραφίες από τη Νάξο αλλά επειδή δεν είναι έτοιμες ακόμη θα ακολουθήσει κι άλλη ανάρτηση σχετική με τη Νάξο κι ανάλογη παραπομπή.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ωραίες φωτογραφίες, μας θυμίζουν το καλοκαίρι που έφυγε!
    Πολύ ωραία η μαρμελάδα της Ιωάννας, ωραίο χρώμα!

    • RIRI
    • 12 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή , πήρες φόρα με τις μαρμελάδες… Θέλω να καταθέσω την αποψη μου για την μαρμελάδα καρπούζι..Την εχω φτιάξει 2 φορές φέτος. Την πρωτη φορά, πιστή στον κανόνα 1κιλο φρούτο,μισο ζάχαρη, βγηκε πολυ γλυκεια.Την δεύτερη φορά
    εβαλα 1 κιλο καρπούζι 300 γρ ζάχαρη και βγήκε πολύ καλή. Βεβαίως η βανίλια ειναι πολύ καλή ιδέα αλλά υπερίσχυσε της γεύσης του καρπουζιού, και τελικά εκανα μια πολύ νόστιμη μαρμελάδα ,αλλά δεν νοιώθω οτι τρώγω μαρμελάδα καρπόυζι. Αυτα… συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου, αλλά με ενοχλεί που δεν μου βγηκε οπως ηθελα!!!!Καλό Βράδυ

  2. Απάντηση

    Πρωτότυπη η μαρμελάδα αυτή!!
    Κι εγώ αυτό ήθελα να ρωτήσω, καταλαβαίνεις την γεύση του καρπουζιού??
    Από χρώμα σκίζει πάντως!

  3. Απάντηση

    Ωραία ιδέα αυτή η μαρμελάδα! Προσπαθώ να φανταστώ τη γεύση της!
    Μπράβο στην Ιωάννα!

    • Asteri
    • 13 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Μμμμμμ ενδιαφέρον!!!!! δεν έχω δοκιμάσει ποτέ! για βάλε μέσον να μου στείλει ένα βαζάκιιιιι χιχιχιχιχι 😛
    Καλημερούδια

  4. Απάντηση

    τέλειο το χρωματάκι!!!!

  5. Απάντηση

    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια οι διευκρινήσεις περί της γεύσεως θα γίνουν από την Ιωάννα μόλις βρεθεί, βγάζει ρακί!!!!
    RIRI δυο λόγια γενικώς για τις μαρμελάδες. Η αναλογία ζάχαρη φρούτο ποικίλει για κάθε φρούτο ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι κάθε φρούτο. Υπάρχουν φρούτα που πάει ένα προς ένα.
    Ως προς τα αρωματικά είμαι πολύ αυστηρή για τις ποσότητες διότι έχω φάει μαρμελάδα από σπιτικά ροδάκινα που νόμιζα ότι τρώω άρωμα βανίλιας.Όπου χρησιμοποιώ αρωματικά είμαι πολύ φειδωλή και μόνο αν αυτό ταιριάζει.

    • iwanna
    • 13 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλησπέρα σε όλους!Σας ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σας σχόλια και όσο για την γεύση έχει την γεύση του καρπουζιού.

  6. Απάντηση

    Μπράβο Ιωάννα. Πολύ ωραία η μαρμελάδα σου. Και το χρώμα της είναι τέλειο.
    Φιλιά.
    Καλό βράδυ.

  7. Απάντηση

    δεν την έχω φτιάξει, αλλά την έχω δοκιμάσει και είναι πολύ νόστιμη!!! Καλό βράδυ

    • painter
    • 13 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Πρωτότυπη και με πολύ ωραίο χρώμα…
    Μπράβο κορίτσια!!!

    • eleni
    • 13 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,μας έφερες το καλακαιράκι μέσα στις βροχές και την υγρασία των τελευταίων ημερών-αχ!
    Ωραία φαίνεται!Θα την έχουμε υπ΄όψη για το επόμενο καλοκαιράκι.
    Περαστικά σου,να ξεκουραστείς!
    Φιλιά!

    Αυτή η μαρμελαδίτσα με μήλα πολύ μου άρεσε!Μου έδωσαν φιρίκια,μπορώ να την φτιάξω μ΄αυτά;

    • Άξια Αθανασάκη
    • 9 Σεπτεμβρίου 2016
    Απάντηση

    Δεν θα το τολμούσα, νομίζοντας ότι το καρπούζι δεν κάνει μαρμελάδα!
    Θα το φτιάξω! Μου αρέσει το χρώμα του. Νομίζω ότι θα του πηγαίνει η αμπεροζα. Ευχαριστούμε για την συνταγή!

Γράψτε απάντηση στο painter Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode