Μαρμελάδα βύσσινο

Μαρμελάδα βύσσινο

Κάθε χρόνο φτιάχνω γλυκό βύσσινο, βυσσινάδα και λικέρ μερικές φορές. Μαρμελάδα δεν είχα φτιάξει παρόλο που χτες ανακάλυψα ότι είχα μια συνταγή από παλιό Γερμανικό περιοδικό μόδας με αυτή τη μαρμελάδα.

Η αιτία να τη φτιάξω βέβαια ήταν η φίλη μου η Ελένη από την Ικαρία, που όταν άκουσε ότι έχω βύσσινα αμέσως μου είπε τον τρόπο που εκείνη φτιάχνει συνέχεια για τα πρωινά των  επισκεπτών στα καταλύματα της.

Παρεμπιπτόντως   αν πάτε Ικαρία να πάτε στην Ελένη θα σας μείνει αξέχαστη η παραμονή  σας εκεί.

Η μαρμελάδα έγινε σε μικρή ποσότητα, τη γράφω εδώ για να υπάρχει στο αρχείο μου.

Αν σας αρέσει κι εσάς το υπόξινο του βύσσινου δοκιμάστε.

Μαρμελάδα βύσσινο
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 βαζάκια των 220γρ 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 βαζάκια των 220γρ 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Μαρμελάδα βύσσινο
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 βαζάκια των 220γρ 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 βαζάκια των 220γρ 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Συστατικά
  • 350 γρ βύσσινα βάρος χωρίς τα κουκούτσια
  • 300 γρ ζάχαρη
  • χυμό ενός μικρού λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ φραγκοστάφυλου προαιρετικό
Διαδικασία
  1. Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τα βύσσινα και τα πλένουμε. Τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν Αφαιρούμε με φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια.
  2. Βάζουμε τα βύσσινα μαζί με τη ζάχαρη σε επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιούμε ελαφρά. Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα μαζί με το χυμό του μισού λεμονιού και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
  3. Βράζουμε ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Έλεγχος με θερμόμετρο 105 βαθμοί.
  4. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το λικέρ αν το επιλέξουμε και ανακατεύουμε.
  5. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά. Γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Σημειώσεις

Η προσθήκη του λικέρ είναι δικής μου έμπνευσης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ τριμμένο.

Ήδη δοκίμασα λίγη σε μικρά ταρτάκια φρούτων.

Την φαντάζομαι πάνω από cheesecake ή σε πασταφλόρα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις τεχνικές μαρμελάδων και αποστείρωση των βάζων μπορείτε να δείτε εδώ 

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Βίνα Φρίνου λέει:

    Είχα καιρό να ανακαλύψω μια τόσο ωραία συνταγή για μαρμαλάδα! Μπράβο! Την έφτιαξα χθες το απόγευμα και σήμερα τη φάγαμε για πρωινό με φρυγανισμένο ψωμάκι κρις κρις τόστιμο και βουτυράκι! Εξαιρετική!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *