Μαρμελάδα αχλάδι

Μαρμελάδα αχλάδι

Μια μαρμελάδα που δεν είχα φτιάξει και επειδή κάποια αχλάδια είχαν ωριμάσει περισσότερο ευκαιρία ήταν.

Αλήθεια εσείς αρχίσατε να ετοιμάζετε σπιτικά δωράκια για τις γιορτές;; να μια πρόταση αυτή η μαρμελάδα μαζί με μερικά κουλουράκια ή ένα σπιτικό λικέρ και θα είναι το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο. Σε λίγες μέρες περισσότερες ιδέες.

 

Μαρμελάδα αχλάδι
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
3 βαζάκια των 212 γρ 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
3 βαζάκια των 212 γρ 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μαρμελάδα αχλάδι
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
3 βαζάκια των 212 γρ 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
3 βαζάκια των 212 γρ 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Συστατικά
  • 1 κιλό ώριμα αχλάδια βάρος καθαρισμένων
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 λεμόνι το χυμό του
Διαδικασία
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια (φλούδα κουκούτσια). Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους 1.5 -2 εκατοστά. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αχλάδια με το κρασί και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Μόλις το κρασί εξατμιστεί προσθέτουμε τη ζάχαρη το χυμό λεμονιού και το τζίτζερ.
  2. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Με κουτάλα του πουρέ λιώνουμε τα αχλάδια που τώρα θα έχουν μαλακώσει.
  3. Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  4. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Τη φαντάζομαι πάνω σε μικρά γλυκά ταρτάκια.
Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *