Μαλακά τρουφάκια σοκολάτας με κρασί και μπαχαρικά

Λίγο κρασί που δε είχαμε πιει και σοκολάτα έγιναν αυτά τα τρουφάκια σοκολάτας για τις δύσκολες ώρες της υπογλυκαιμίας ή της αναζήτησης αγχολυτικού γλυκού γιατί έτσι λένε ότι η σοκολάτα μειώνει το άγχος και αυξάνει τα κιλά λέω εγώ.

Είναι πολύ εύκολα και τώρα που έρχονται γιορτές μπορούν να αποτελέσουν ένα μικρό σπιτικό δωράκι από τα χεράκια μας.

Μαλακά τρουφάκια σοκολάτας με κρασί και μπαχαρικά
Print Recipe
Μερίδες
30 κομμάτια
Μερίδες
30 κομμάτια
Μαλακά τρουφάκια σοκολάτας με κρασί και μπαχαρικά
Print Recipe
Μερίδες
30 κομμάτια
Μερίδες
30 κομμάτια
Συστατικά
  • 150 ml κρασί κόκκινο
  • 5 μοσχοκάρφια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 -5 κόκκους πιπεριού
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 μανταρίνι
  • 400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ ζάχαρη ή τρούφα σοκολάτας
Διαδικασία
  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί με το χυμό από το μανταρίνι τα μπαχαρικά τη ζάχαρη και τη φλούδα του μανταρινιού.
  2. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να δέσουν τα αρώματα.
  3. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης.
  4. Ζεσταίνουμε ξανά το κρασί και το σουρώνουμε μέσα στη σοκολάτα. Με μια πλαστική σπάτουλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 έως 2 ώρες. Μπορούμε να το βάλουμε αν θέλουμε στην κατάψυξη για λιγότερο.
  6. Όταν έχει παγώσει καλά με κουταλάκι παίρνουμε από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
  7. Σε ένα πιάτο έχουμε βάλει τη ζάχαρη ή τα τρουφάκια και κυλάμε τα μπαλάκια. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο.
  8. Διατηρούνται στο ψυγείο σε κλειστά κουτιά για 10 έως 15 ημέρες.
Σημειώσεις

Τοποθετήστε τα τρουφάκια σε μικρά ειδικά χαρτάκια για σοκολατάκια για ευκολότερη αποθήκευση και πιο όμορφο σερβίρισμα.

Το κρασί που χρησιμοποίησα ήταν cabernet sauvignon.

Αν τα κυλήσουμε σε χρωματιστή τρούφα θα έχουμε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *