Κροκέτες μπακαλιάρου με σελινόριζα και κάπαρη

από
kroketes bakaliarou

Το πήρε το μάτι μου κι αυτό ήταν.

Επειδή δε ο μπακαλιάρος που αγόρασα για τηγανητό , την τελευταία στιγμή βέβαια, είχε περιθώρια φύρας  έγιναν άμεσα και αυτές οι κροκέτες.

Μπορούμε να τις φτιάξουμε πάντα δεν χρειάζεται να περιμένουμε την 25η Μαρτίου. Μην περιμένετε να σας περισσέψει μπακαλιάρος αγοράστε  ένα φιλέτο ακόμη και κατεψυγμένο και φτιάξτε τες.

Είναι δε ένας τρόπος να φάνε και τα μικρά μας δυσκολόφαγα βλαστάρια.

Κροκέτες μπακαλιάρου με σελινόριζα και κάπαρη

15 κροκέτες

Συστατικά
  

  • 500 γρ φιλέτο παστού μπακαλιάρου ή κατεψυγμένο
  • 4-5 κουτ σούπας γάλα
  • 200 γρ πατάτες
  • 200 γρ σελινόριζα
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 1 κουτ σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • πολέντα ή αλεύρι για την επικάλυψη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες
 

Ξαρμύρισμα μπακαλιάρου

  • Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον τοποθετούμε από την προηγούμενη μέρα σε μπολ με το δέρμα προς τα κάτω. Τον σκεπάζουμε με νερό και τον αφήνουμε για 12 τουλάχιστον ώρες αλλάζοντας το νερό τουλάχιστον πέντε φορές. Τον τοποθετούμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και το φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν φυσαλίδες χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη θερμοκρασία κι αφήνουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το δέρμα και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα περιττά υγρά.
  • Αν επιλέξουμε τον κατεψυγμένο μπακαλιάρο αφήνουμε να ξεπαγώσει καλά πάνω σε ένα σουρωτήρι ώστε να φύγουν κι όλα τα υγρά του και συνεχίζουμε στο επόμενο βήμα.

Για τις κροκέτες

  • Αφού έχουμε έτοιμο τον μπακαλιάρο τον κόβουμε με τα χέρια μας σε μικρά μικρά κομμάτια και τον τοποθετούμε σε ένα τηγάνι με το γάλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου υγρά.
  • Βράζουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα να μαλακώσουν καλά. Τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών στη χοντρή σήτα.
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  • Πλάθουμε κροκέτες και τις επικαλύπτουμε με πολέντα ή αλεύρι.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τις κροκέτες για 5-7 λεπτά γυρίζοντας τες μια δυο φορές.
  • Σερβίρουμε με σαλάτα, σκορδαλιά, ταραμοσαλάτα ή όπως αλλιώς μας αρέσει.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • peps@pepi's kitchen
    • 28 Μαρτίου 2015
    Απάντηση

    με σελινόριζα????? γλύκα θα είναι!!!

    • ΕΛΕΝΑ
    • 28 Μαρτίου 2015
    Απάντηση

    Αυτές κι αν είναι πρωτότυπες μπακαλιαροκροκέτες με την σελινόριζα και την κάπαρη!
    Καλό Σαββατοκύριακο Ξανθή μου, φιλιά!

    • Ειρήνη Ε.
    • 30 Μαρτίου 2015
    Απάντηση

    Διαφορετικές από τις συνηθισμένες οι κροκέτες αυτές με μπακαλιάρο, Ξανθή! Συμφωνώ, δεν χρειάζεται να περιμένουμε την 25η Μαρτίου για να φάμε μπακαλιάρο. Απλά το απαιτεί η παράδοση. Άλλωστε μπακαλιάρο βρίσκουμε όλον το χρόνο. Προσωπικά έχω βολευτεί πολύ με τον κατεψυγμένο και ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Τον έχω στην κατάψυξη έτοιμο για όποτε τον χρειαστώ. Και είναι τόσες πολλές οι συνταγές με μπακαλιάρο!!
    Καλή εβδομάδα.

    • kikitchenandthechef
    • 30 Μαρτίου 2015
    Απάντηση

    ξανθη μου μαρεσαν παρ πολυ μα παρααααααα πολυ!!!!!σελινοριζα και καπαρη….τρελαινομαι,μπακαλιαρος απο τα αγαπημενα μου!!!ειναι πρωτοτυπες και δημιουργικες,αχ και να χα τωρα 3-4…..μιαμιιιιι!!!
    καλη βδομαδα και φιλια!!!!

    • evi@thehealthycook
    • 31 Μαρτίου 2015
    Απάντηση

    πωπω Ξανθή τέλεια πρόταση για τον μπακαλιάρο!!
    είναι ότι πρέπει για μένα που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τον τηγανητό με κουρκούτι και λατρεύω την σελινόριζα και την κάπαρη!!!

    • spoon stories
    • 2 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Να μια άλλη εκδοχή κροκέτας μπακαλιάρου!!Τέλεια ιδέα!!

Γράψτε απάντηση στο ΕΛΕΝΑ Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode