Κρέπες με φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Κρέπες με φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Τι καλύτερο για ένα πρωινό ξεκίνημα ή ένα απογευματινό συνοδευτικό του τσαγιού μας ή του καφέ μας, από μια κρέπα με φρούτα μέλι ή πετιμέζι και επικάλυψη ξηρούς καρπούς και σοκολάτα.

Δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη και βούτυρο, παρά μόνο λίγο βούτυρο στη σοκολάτα το οποίο θα μπορούσε να παραλειφθεί.

Η πρώτη φορά που έγιναν ήταν ένα απόγευμα με φίλους, χωρίς σοκολάτα εκείνη τη φορά, αλλά με τηγανητά τα φρούτα. Έκτοτε έχουν γίνει άλλες τρεις φορές, κάθε φορά προσθέτοντας ή αφαιρώντας κάτι.

Είναι πολύ εύκολο να γίνουν και είναι απολαυστικές.

Κρέπες με φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα
Print Recipe
Μερίδες
3-4 κρέπες
Μερίδες
3-4 κρέπες
Κρέπες με φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα
Print Recipe
Μερίδες
3-4 κρέπες
Μερίδες
3-4 κρέπες
Συστατικά
Για τις κρέπες
  • 100 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 170 ml γάλα χλιαρό
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
  • αχλάδι
  • μπανάνα
  • 2 κουτ. σούπας χοντοσπασμένα φιστίκια
  • 60 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • μέλι ή πετιμέζι
  • κανέλα
Διαδικασία
Για τις κρέπες
  1. Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες εκτός από το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με αυγογδάρτη να πάρουμε ένα ομοιογενές αραιό μείγμα.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ίσια που να απλωθεί σε όλο τον πάτο και τοποθετούμε στην εστία στη διαβάθμιση 7-8 με ανώτερο το 9.
  3. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι μας προσθέτουμε μέρος από από το μείγμα τόσο όσο να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού. Ψήνουμε από την μια πλευρά για ένα λεπτό και γυρίζουμε από την άλλη για ακόμη ένα λεπτό. Μεταφέρουμε σε πιάτο. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  4. Σε μικρότερο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
Συναρμολόγηση
  1. Μοιράζουμε πάνω στην κρέπα κομμάτια αχλαδιού περιχύνουμε πετιμέζι.
  2. Μοιράζουμε πάνω στην κρέπα κομμάτια μπανάνας περιχύνουμε με μέλι, προσθέτουμε κανέλα.
  3. Διπλώνουμε την κρέπα στα δύο ή τέσσερα και σκορπίζουμε από πάνω τα φιστίκια. Περιχύνουμε με τη σοκολάτα και σερβίρουμε.
Σημειώσεις

Ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσουμε, με αυτή την ποσότητα του μείγματος θα πάρουμε 3 ή 4 κρέπες.

Μπορούμε να παραλείψουμε το βούτυρο και να λιώσουμε μόνη της τη σοκολάτα.

Όπως είπα στην αρχή αν θέλουμε μπορούμε να τηγανίσουμε ελαφρώς τα φρούτα.

Εκτός από αχλάδια και μπανάνα μπορούμε να βάλουμε μήλα ή ροδάκινα ή βερίκοκα στην εποχή τους.

Οι ξηροί καρποί επίσης μπορούν να είναι καρύδια ή φουντούκια.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *