Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο μανιτάρια και kale

Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο μανιτάρια και kale

Σας περίσσεψε κοτόπουλο ψητό ή βραστό έχετε πολλές λύσεις να το χρησιμοποιήσετε σε άλλες παρασκευές, όπως σε μια κοτόπιτα, σε ένα σάντουιτς, σε μια ομελέτα αλλά και σε αυτές τις κρέπες που σας δίνω σήμερα.

Εμένα βέβαια δεν μου είχε περισσέψει έβρασα ένα στήθος, είχα και το kale από το Αγρόκτημα της Μαρίας Τσατίρη στο ψυγείο λίγα τυριά από άλλες παρασκευές και  φάγαμε ένα ωραίο φαγητό.

Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο μανιτάρια και kale
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6-7 κρέπες 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
30 λεπτά 10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6-7 κρέπες 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
30 λεπτά 10 λεπτά
Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο μανιτάρια και kale
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6-7 κρέπες 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
30 λεπτά 10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6-7 κρέπες 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
30 λεπτά 10 λεπτά
Συστατικά
Για τις κρέπες
  • 2 δοσομ. κούπες αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 2 δοσομ. κούπες γάλα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο και λίγο για το ψήσιμο
Για τη γέμιση
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 125 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ kale κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 στήθος κοτόπουλου βρασμένο ή ψημένο
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ ανθότυρο
  • τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεγαλογραβιέρα για την επικάλυψη
  • Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια
Διαδικασία
  1. Ξεκινάμε με τις κρέπες και το βράσιμο του κοτόπουλου.
  2. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μικρή κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει και το βράζουμε για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τις κρέπες. Ανακατεύουμε καλά με αυγογδάρτη να πάρουμε ένα αραιό χυλό.
  4. Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 20 εκατ. και το τοποθετούμε την εστία σε μέτρια φωτιά. Με κουτάλα ή ένα φλιτζάνι μεταφέρουμε ποσότητα του χυλού τόση ώστε να απλωθεί σε όλο το τηγάνι ένα λεπτό στρώμα.
  5. Ψήνουμε την κρέπα για 2-3 λεπτά γυρίζοντας την μια φορά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  6. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα και τη γέμιση. Σε μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Σιγοβράζουμε μέχρι να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.
  7. Στο τηγάνι που φτιάξαμε τις κρέπες βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά , προσθέτουμε τα kale και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με καπάκι και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε από τη φωτιά κι μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  8. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε στο μπολ με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο σε μεγάλα κομμάτια νοστιμίζουμε με αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  9. Σε μια επιφάνεια εργασίας βάζουμε μια μια τις κρέπες και μοιράζουμε τη γέμιση στην άκρη τους. Τυλίγουμε σε ρολό διπλώνοντας τα πλαϊνά τους άκρα για να μη βγει η γέμιση.
  10. Σε ένα ταψί ή πυρέξ βουτυρωμένο μεταφέρουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας και αραδιάζουμε από πάνω τις κρέπες.
  11. Μοιράζουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  12. Ψήνουμε σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο πρώτο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά.
  13. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για 10 λεπτά να ηρεμήσει και σερβίρουμε.
Σημειώσεις

Αν δεν θέλετε να φτιάξετε κρέπες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλατιά φύλλα λαζάνια που θα ζεματίστε για να μπορείτε να τα ρολάρετε ή κανελόνια έτοιμα.

Όπως ανέφερα και στην αρχή το κοτόπουλο μπορεί να είναι βρασμένο ή κάποιο ψημένο που περίσσεψε από άλλη μέρα.

Αντί του kale  μπορείτε να βάλετε φύλλα από τρυφερό σπανάκι.

Μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα μέχρι του σταδίου πριν το φούρνο και να το ψήσετε λίγο πριν από κάποιο εορταστικό τραπέζι σας.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *