Κουνουπίδι με μακαρόνι και σάλτσα τυριών

από
Κουνουπίδι με μακαρόνι και σάλτσα τυριών

Όταν πας στο Στέλιο και τη Μαρία γυρίζεις φορτωμένη με χιλίων ειδών λαχανικά. Και είναι όλα το ένα καλύτερο από το άλλο. Αφού έγιναν διάφορες σαλάτες, σούπες  και ορεκτικά την Κυριακή συνεχίζουμε  με εβδομάδα λαχανικών.

Το σημερινό μας φαγητό είχε κουνουπίδι και kale μαζί με κοφτό μακαρόνι και μια σάλτσα πικάντικων τυριών.

Αν δεν έχετε ή δεν μπορείτε να βρείτε kale  αντικαταστήστε το με φύλλα από τρυφερό σπανάκι.

Κουνουπίδι με μακαρόνι και σάλτσα τυριών

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 100 γρ kale χωρίς το χοντρό κοτσάνι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 500 γρ κουνουπίδι
  • 120 γρ κοφτό μακαρόνι
  • αλάτι

Για τη σάλτσα τυριών

  • 1 κουτ. σούπας αιγοπρόβιο βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
  • 220 ml γάλα
  • 100 γρ τριμμένα τυριά πεκορίνο -πικάντικη γραβιέρα

Για την επικάλυψη

  • 4 κουτ. σούπας τρίμματα ψωμιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκέτα, το πλένουμε και το βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2-3 λεπτά. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.
  • Στο ίδιο νερό προσθέτουμε το μακαρόνι και βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
  • Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τοποθετούμε στην εστία. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπούκοβο ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα κομμάτια του kale. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν καλά.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριών. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα μέχρι να γίνει μια αραιή κρέμα και τέλος προσθέτουμε τα τυριά.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το κουνουπίδι, το μακαρόνι το kale και τη σάλτσα τυριών και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια κουτάλα
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί (20εκ διαμέτρου) και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με το λιωμένο σκόρδο και την πάπρικα. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του μείγματος με αυτό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό συνοδεύοντας με μια σαλάτα.

Σημειώσεις

Αλάτι δεν πρόσθεσα άλλο γιατί τα τυριά που έβαλα ήταν αρκετά αλμυρά.
Δείτε εδώ και μια άλλη συνταγή με κουνουπίδι και μακαρόνι.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode