Κοτόπουλο με κούμαρα

από
Κοτόπουλο με κούμαρα

Για τα κούμαρα έχουμε μιλήσει παλιότερα όταν έφτιαξα γλυκό και μαρμελάδα.

Φέτος τα θυμήθηκα εξ αιτίας μιας “συνάντησης” σε βιβλίο κάποιο βράδυ αναζητήσεων.

Την Κυριακή το πρωί αποφασίσαμε μια βόλτα στο βουνό για περπάτημα και εκεί συναντήσαμε και πάλι το δάσος με τις κουμαριές αλλά και άλλους περιπατητές  με κοινά ενδιαφέροντα.

Η κ. Ροξάνη μάζευε κι εκείνη κούμαρα και στην ανταλλαγή γευστικών απόψεων μου είπε: δοκίμασε τα με κοτόπουλο. Πολύ λίγα είπαμε για το πως, αλλά εμένα μου  μπήκε η ιδέα και έτσι αυτοσχεδίασα και δεν μετάνιωσα.

Γεύσεις πρωτόγνωρες αλλά πολύ ταιριαστές!! Ο συνδυασμός δε με ένα μπασμάτι μας εξέπληξε.

Το Νοέμβριο είναι η εποχή τους, αναζητήστε τα σε κοντινούς ορεινούς προορισμούς και δοκιμάστε τα.

Προσοχή δεν μαζεύουμε τα άγουρα παρά μόνο τα πολύ κόκκινα και ώριμα όχι υπερώριμα.

Κοτόπουλο με κούμαρα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 6 κοπανάκια κοτόπουλου ή δυο ολόκληρα μπούτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 κούμαρα

Οδηγίες
 

  • Σε απλωτή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να έχει βράσει καλά και να έχει μείνει με τη σάλτσα του.
  • Προσθέτουμε τα κούμαρα και βράζουμε ακόμη για 5 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε, Κουνάμε μόνο κυκλικά την κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ένα ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανητές.

Σημειώσεις

Για το μπασμάτι μπορείτε να δείτε εδώ ή εδώ .
Αντί του λεμονιού μπορούμε να σβήσουμε με ένα λευκό κρασί.
Τα κούμαρα έχουν μικρά σποράκια αν αυτό δεν σας αρέσει  η πρόταση μου είναι να τα περάσετε μαζί με τη σάλτσα του κοτόπουλου από λεπτή σήτα ή από σουρωτήρι σινουά και να την προσθέσετε μετά στο πιάτο.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • paraxeno pirouni
    • 1 Νοεμβρίου 2018
    Απάντηση

    Έχω δει συνταγές για κοτόπουλο με διάφορα φρούτα, με κούμαρα ποτέ! Πολύ “παράξενη” ιδέα που με εντυπωσιάζει, μπράβο! Κουμαριές νομίζω πως έχω δει στην Αθήνα και μάλιστα φυτεμένες έξω από πολυκατοικίες σε προάστια εκτός κέντρου.

      • Ξανθή
      • 1 Νοεμβρίου 2018
      Απάντηση

      Έφη κι εγώ έχω φτιάξει κατά καιρούς με άλλα φρούτα, αυτό το άκουσα από την κυρία και όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα πρόταση, δυστυχώς δεν την ρώτησα περισσότερα. Κουμαριές εγώ ξέρω στον Υμηττό αλλού δεν έχω δει τουλάχιστον στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode