Κοπανάκια κοτόπουλου με ρύζι – πιπεριές και πάπρικα στο φούρνο

Κοπανάκια κοτόπουλου με ρύζι - πιπεριές και πάπρικα

Για σήμερα το ζητούμενο ήταν να γίνει ένα φαγητό στα γρήγορα και με όσα υλικά θα υπήρχαν στο σπίτι ή τουλάχιστον χωρίς να πάω πέρα από τα 500 μέτρα από το σπίτι.

Θυμήθηκα πως οι νοικοκυρές παλιά έφτιαχναν το κοτόπουλο με ρύζι όλα μαζί στην κατσαρόλα, τουλάχιστον η μητέρα μου έτσι το έκανε, με μια άλλη βέβαια τεχνική  και είπα να  αυτοσχεδιάσω, θέλοντας επιπλέον να δοκιμάσω ένα ρύζι που μου δόθηκε για δοκιμή.

Κοπανάκια κοτόπουλου με ρύζι - πιπεριές και πάπρικα στο φούρνο
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Κοπανάκια κοτόπουλου με ρύζι - πιπεριές και πάπρικα στο φούρνο
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Συστατικά
  • 4 μεγάλα κοπανάκια κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κύβους
  • 2 μικρές ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό καπνιστή πάπρικα
  • 120 γρ ρύζι τύπου καρολίνα
  • 50 ml κρασί κόκκινο
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • Γάστρα κατάλληλη για εστία και φούρνο ή άλλο κατάλληλο σκεύος
Διαδικασία
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κοπανάκια. Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε γάστρα που μπορεί να μπει στο μάτι κουζίνας βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα κοπανάκια γυρίζοντας τα περιοδικά για 10-12 λεπτά. Με τη βοήθεια μιας λαβίδας τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο κι αφήνουμε να μας περιμένουν
  4. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο και πιπεριά και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι και τις ντομάτες συνεχίζοντας για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτοντας και την πάπρικα.
  6. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου (ζεστό) και αραδιάζουμε από πάνω τα κοπανάκια. Μεταφέρουμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο.
  7. Ψήνουμε για 20 λεπτά με σκεπασμένη τη γάστρα. Ξεσκεπάζουμε κι ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά. Στο διάστημα του ψησίματος ρίχνουμε μια ματιά μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο ζωμό.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού (προαιρετικό)
Σημειώσεις

Αν δεν έχουμε ζωμό σπιτικό κοτόπουλου θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ένα κύβο διαλυμένο σε νερό ζεστό ή και σκέτο νερό.

Το ρύζι που δοκίμασα ήταν καρολίνα, προϊόν βιολογικής γεωργίας Μεσολογγίου γεύσεις .

Είναι η πρώτη δοκιμή, μου άρεσε που έμεινε σπυρωτό, μένει να το δοκιμάσω και σε άλλες παρασκευές και θα επανέλθω.

Η τοποθέτηση του δεν περιέχει διαφήμιση αλλά τη γνώμη μου για το δοκιμασμένο προϊόν.

Η επόμενη ανάρτηση θα έχει μια έκπληξη μαζί με την αναγγελία διαγωνισμού, μείνετε συντονισμένοι.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

3 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η mia maria λέει:

    Πολύ ωραίο φαγητό! Φτιάχνω πολλές φορές κοτόπουλο με ρύζι και αρέσει στην οικογένεια. Καλά που μου το θύμισες να βάλω κι εγώ τη συνταγή κάποια φορά!

  2. Avatar Ο/Η Γεωργία λέει:

    Πολύ ωραίο, το ευχαριστηθήκαμε, μόνο που δεν είχα κόκκινη πιπερια, την αντικατέστησα με καρότο, πρόσθεσα ψιλοκομμένα μανιτάρια, μπούκοβο αντί για μαύρο πιπέρι και ελάχιστο τζίντζερ τριμμένο. Έγινε υπέροχο! Ωραία συνταγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *