Κολοκυθάκια ρολό με τυριά και όχι μόνο

από
Κολοκυθάκια ρολό με τυριά και όχι μόνο

Τα ανοιξιάτικα λαχανικά μας κλείνουν το μάτι στους πάγκους των αγορών, κολοκυθάκια μαζί με τα λουλούδια τους, σπαράγγια, παντζάρια, αρακάς, κουκιά και λίγες αγκινάρες ακόμη.

Πολλοί οι συνδυασμοί για νόστιμα πιάτα για σαλάτες , κύριο γεύμα ή συνοδευτικό.

Την περασμένη βδομάδα έφτιαξα αυτά τα σπαράγγια και τα ευχαριστηθήκαμε, μια άλλη μέρα το μεσημεριανό μου ήταν μια ομελέτα με σπαράγγια και αγκινάρες ενώ ο  σύντροφος μου έφαγε τα αγαπημένα του λαδερά  κουκιά, μια άλλη μέρα γέμισα κολοκυθοανθούς με γαρίδες  ( η συνταγή τους θα ακολουθήσει) και χτες έφτιαξα αυτή τη σαλάτα με τα παντζάρια.

Την Πρωτομαγιά χάριν αυτοσχεδιασμών βρώσιμων στεφανιών έφτιαξα αυτά τα κολοκυθάκια για συνοδευτικό.

Χρησιμοποίησα ότι υπήρχε στο ψυγείο αλλά επιδέχονται και άλλες προσθήκες που θα σας δώσω στο τέλος της ανάρτησης.

Δεν θα δώσω ακριβείς ποσότητες μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε κάνοντας όσα εσείς θέλετε και να ξέρετε όσα περισσότερα τόσο καλύτερα, τρώγονται στη στιγμή.

Κολοκυθάκια ρολό με τυριά και όχι μόνο

Συστατικά
  

  • κολοκυθάκια
  • Χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • τυρί κρέμα
  • μαρμελάδα jalapeno ή σταγόνες ταμπάσκο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Με μαντολίνο κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες στην μεγάλη τους διάσταση.
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε και περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα.
  • Σε μια επιφάνεια κοπής αραδιάζουμε τα κομμένα κολοκυθάκια και με ένα μαχαίρι αλείφουμε με την κρέμα τυριού. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Αραδιάζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε αν θέλουμε μαζί με ντοματίνια που τα έχουμε γεμίσει με το ίδιο τυρί. Πριν τα σερβίρουμε τα βάζουμε στο ψυγείο για καλύτερο αποτέλεσμα.

Σημειώσεις

Όσο πιο πικάντικο είναι το τυρί μας τόσο πιο νόστιμο αποτέλεσμα θα πάρρουμε.
Ως εναλλακτική πρόταση γέμισης προτείνω καπνιστό σολομό με κάποιο πικάντικο αλειφόμενο τυρί και λίγο ρύζι από κάποιο πιλάφι μας και μια πικάντικη σάλτσα. Στην περίπτωση αυτή επιλέξτε κολοκυθάακια λίγο πιο μεγάλα για καλύτερο τύλιγμα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode