Κιμαδοπιτάκια

Κιμαδοπιτάκια

Κιμαδόπιτα η κόρη κιμαδοπιτάκια η μάνα. Ζήλεψα, ψέμα να πω και θυμήθηκα κάτι που είχα δει σε περιοδικό που μου είχε φέρει ε τι να κάνω τα έφτιαξα.

Ότι πρέπει για ένα συνοδευτικό ή ένα μπουφέ ή και κύριο γεύμα, για εμάς ήταν το μεσημεριανό μας μαζί με μια πράσινη σαλάτα και λίγο σκορδάτο γιαούρτι.

 

Κιμαδοπιτάκια
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
25 πιτάκια 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
17-20 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
25 πιτάκια 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
17-20 λεπτά
Κιμαδοπιτάκια
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
25 πιτάκια 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
17-20 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
25 πιτάκια 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
17-20 λεπτά
Συστατικά
  • 220 γρ κιμά μια φορά περασμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 250 γρ ρικότα ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 4 φύλλα για πίτες
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 αυγό
  • σουσάμι
Διαδικασία
  1. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Νοστιμίζουμε με αλάτι , πιπέρι και το μπούκοβο. Προσθέτουμε τη ρικότα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε επιφάνεια εργασίας κόβουμε τα φύλλα σε λουρίδες των 6-7 εκατοστών.
  4. Παίρνουμε μια λωρίδα την αλείφουμε ελαφρά με τη βοήθεια πινέλου με ελαιόλαδο και βάζουμε στη μια άκρη της ένα κουτ. γλυκού καλά γεμάτο από τη γέμιση. Διπλώνουμε το φύλλο κάνοντας ένα τρίγωνο.
  5. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες μέχρι να τελειώσει η γέμιση τοποθετώντας τα έτοιμα πιτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
  6. Χτυπάμε το αυγό και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια από κάθε πιτάκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά ή χλιαρά συνοδεύοντας αν θέλουμε με λίγο στραγγιστό γιαούρτι που το έχουμε αρωματίσει με λιωμένο σκόρδο.
Σημειώσεις

Έβαλα τη ρικότα αν και θα ήθελα ένα κρεμώδες τυρί Γρεβενών ή  μια μαλακιά μυζήθρα Κρήτης, αλλά η γειτονιά είναι δύσκολη στο να τα βρεις.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *