Κεφτεδάκια μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι

Κεφτεδάκια μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι

Τα ζυμαρικά είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα, μια έως και δυο φορές την εβδομάδα είναι στο τραπέζι μας.

Για το λόγο αυτό βρίσκω διάφορους συνδυασμούς με λαχανικά ή θαλασσινά ή και με κάποιο κρέας.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχω πειραματιστεί με αρκετές νηστίσιμες ιδέες που έφτασαν σε μένα από τα παιδιά μου ή από περιοδικά που ξεφυλλίζω τις δύσκολες ώρες της ζέστης.

Εκτός από τη σημερινή θα ακολουθήσουν και άλλες ενδιαφέρουσες συνταγές, κυρίως εύκολες.

 

Κεφτεδάκια μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Κεφτεδάκια μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Συστατικά
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 -4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με μαχαίρι.
  • 400 γρ ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 75 γρ νιφάδες βρώμης
  • 1 χούφτα βασιλικό κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 200 γρ σπαγγέτι
Διαδικασία
  1. Ξεκινάμε με την προετοιμασία για τα κεφτεδάκια. Πλένουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι το κόβουμε σε κύβους.
  2. Σε τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μισό κρεμμύδι και τις μελιτζάνες σε μέτρια θερμοκρασία για 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
  4. Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το μείγμα μελιτζάνας προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τη ρίγανη, το βασιλικό αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε κεφτεδάκια με βρεγμένα χέρια.
  5. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Στο διάστημα αυτό βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία. Στραγγίζουμε.
  7. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τα κεφτεδάκια και λίγα φύλλα βασιλικού.
  8. Συνοδεύουμε με μια χωριάτικη σαλάτα
Σημειώσεις

Μπορούμε να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια μελιτζάνας και να τα σερβίρουμε με ένα χούμους μέσα σε τορτίγιες.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *