Ιταλικά paccheri με σάλτσα μανιταριών

Ιταλικά paccheri με σάλτσα μανιταριών

Πριν τις γιορτές είχαμε πάει σε ένα  bazaar  που διοργάνωναν οι πρεσβείες διαφόρων χωρών.

Στο περίπτερο της Ιταλικής πρεσβείας εκτός του ότι φάγαμε τα καλύτερα αγοράσαμε και κάποια Ιταλικά προϊόντα, μεταξύ αυτών και αυτά τα ζυμαρικά, ονομαζόμενα paccheri rigati.

Αυτή την εβδομάδα που πέρασε στο σπίτι διανύαμε την εβδομάδα μανιταριών, μιας και γυρίσαμε από μια αγορά με τέσσερα πακέτα μανιτάρια, τα καλύτερα, θα το λέω πάντα, του Αγροκτήματος Μαρίας Τσατίρη.

Μια εύκολη σάλτσα διάφορων μανιταριών συνόδευσε τα ζυμαρικά μας. Εννοείται ότι αυτή η σάλτσα μπορεί να συνοδεύσει και άλλου είδους ζυμαρικά, επιλέξτε κάποια της αρεσκείας σας και δοκιμάστε.

Ιταλικά paccheri με σάλτσα μανιταριών
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Ιταλικά paccheri με σάλτσα μανιταριών
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Συστατικά
  • 200 γρ ζυμαρικά
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ μανιτάρια διάφορα
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 3 - 4 ντοματίνια από βάζο κομμένα σε κύβους
  • αλάτι - πιπέρι
  • ολόκληρα πιπέρια
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε να δώσει τα αρώματα του στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε περιοδικά. Μόλις τα μανιτάρια μας έχουν αρχίσει να μαραίνονται σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματίνια αλάτι και πιπέρι,
  3. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου δέκα λεπτά και να μελώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την εστία.
  4. Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για όση ώρα προτείνεται στη συσκευασία.
  5. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας τη σάλτσα μανιταριών και κεφαλοτύρι τριμμένο.
Σημειώσεις

Τα μανιτάρια μπορεί να είναι πορτομπέλο, αγαρικά, πλευρώτους ή μόνο ένα είδος από τα προτεινόμενα .

Τα ντοματίνια μου ήταν  αυτά  τα ολόκληρα,που είχα φτιάξει και αποθηκεύσει σε βάζα το Φθινόπωρο, πρώτη φορά άνοιξα βάζο και έμεινα ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *