Ζυμαρικά με κολοκύθα και μπέικον

Ζυμαρικά με κολοκύθα και μπέικον

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της κολοκύθας όχι για την ξενόφερτη γιορτή αλλά γιατί τώρα έχει γεμίσει η αγορά κολοκύθες που μας προκαλούν για δοκιμές.

Την κολοκύθα την αγαπώ και φροντίζω κάθε χρόνο από τώρα και όσο τη βρίσκω να φτιάχνω από φαγητά μέχρι γλυκά και μαρμελάδες, εδώ μπορείτε να δείτε μερικούς από τους παλιούς πειραματισμούς μου.

Για φέτος αρχίζω με μια πολύ εύκολη συνταγή με ζυμαρικά και ψητή κολοκύθα.

Ζυμαρικά με κολοκύθα και μπέικον
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Ζυμαρικά με κολοκύθα και μπέικον
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Συστατικά
  • 350 γρ κολοκύθα βάρος καθαρισμένης
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 3-4 λωρίδες καπνιστό μπέικον
  • 250 ζυμαρικά
  • 100 γρ φέτα
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  2. Τη βάζουμε σε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε το σκόρδο τη ρίγανη το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ανάβουμε το φούρνο στο δυνατό γκριλ και βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας μια δυο φορές.
  3. Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το προσθέτουμε στο ταψί με την κολοκύθα. ανεβάζουμε το ταψί στην πάνω πάνω σχάρα του φούρνου μέχρι το μπέικον να ψηθεί και προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια. Αφήνουμε ακόμη 1-2 λεπτά.
  4. Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Καβουρντίζουμε επίσης ελαφρά το κουκουνάρι.
  5. Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα στραγγίζουμε και σερβίρουμε αμέσως μοιράζοντας από πάνω το μείγμα της κολοκύθας το κουκουνάρι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Σημειώσεις

Τα ζυμαρικά που χρησιμοποίησα ήταν ριγκατόνι, μπορείτε να βάλετε όποια σας αρέσουν.

Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο μπέικον ή κάποιο απάκι.

Η εξαιρετική μαγείρισσα και φίλη Κατερίνα Ρεμούνδου πρότεινε αντί του μπέικον λουκάνικο χωριάτικο και λίγο δεντρολίβανο. Την ευχαριστώ πολύ και θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

2 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η peps@pepi's kitchen λέει:

    Φανταστική μακαρονάδα!! Η κολοκύθα ταιριάζει τέλεια με τα αλλαντικά! Έχω φτιάξει παρόμοια με λουκάνικο ( τώρα που μου τη θύμησες πρέπει να την ξαναφτιάξω ν’ αλλάξω φωτογραφίες στην ανάρτηση χαχα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *