Ζυμαρικά με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξινοτύρι Ρούμελης

Ζυμαρικά με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξινοτύρι Ρούμελης

Μετά τα Κυκλαδίτικα τυριά ήρθε η σειρά των τυριών της πατρίδας, όχι ότι τελείωσαν τα άλλα, έπεται συνέχεια.

Ένα πιάτο πολύ εύκολο σήμερα έγινε προκειμένου να μείνει χρόνος για την επεξεργασία των κορόμηλων που μάζεψα θα γίνει μαρμελάδα, πετιμέζι και chutney.

 

Ζυμαρικά με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξινοτύρι Ρούμελης
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες
2 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Ζυμαρικά με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξινοτύρι Ρούμελης
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες
2 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Συστατικά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού λεμονοθύμαρο συν λίγο για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 300 γρ ζυμαρικά
  • 2 κουτ. σούπας ξινοτύρι
  • Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας περιοδικά.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη το ξύδι και το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο μέχρι να μην έχουν καθόλου υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο που προτείνετε στη συσκευασία. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
  5. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και μοιράζουμε στα πιάτα. Σερβίρουμε με το ξινοτύρι λίγο λεμονοθύμαρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Εμείς τα συνοδεύσαμε με μια σαλάτα από κολοκυθάκια βραστά.
Σημειώσεις

Δεν πρόσθεσα αλάτι στα κρεμμύδια γιατί το ξινοτύρι ήταν αρκετά αρμυρό.

Αντί για ξινοτύρι μπορείτε να βάλετε μια ξινομυζήθρα ή ανθότυρο.

Αντί του λεμονοθύμαρου μπορούμε να βάλουμε θυμάρι ή δυόσμο.

 

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

1 Απάντηση

  1. Avatar Ο/Η evi@thehealthycook λέει:

    Πολύ ωραίο φαίνεται!
    Ευχαριστώ για την αναφορά!
    Φιλιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *