Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου στο φούρνο

Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου στο φούρνο

Για μια αλλαγή έγινε αυτό το φαγητό, άρεσε πάρα πολύ γιατί με τον τρόπο που μαγειρεύτηκε, το κρέας παρέμεινε πολύ ζουμερό και η συνοδευτική του σάλτσα ήταν ιδιαίτερα νόστιμη.

Αν το στήθος κοτόπουλου σας βγαίνει στεγνό δοκιμάστε αυτή τη συνταγή, εγώ  θα το επαναλάβω.

Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου στο φούρνο
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου στο φούρνο
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Συστατικά
  • 1 στήθος κοτόπουλου καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 250 γρ ντομάτες πομοντόρι κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλου ή ένα κύβο διαλυμένο σε νερό
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 6-8 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε το στήθος του κοτόπουλου από την πέτσα και αφαιρούμε το κόκκαλο. (Μπορούμε να ζητήσουμε από το χασάπη να το κάνει για μας ή να αγοράσουμε έτοιμα φιλέτα) Κόβουμε σε 4 ή 6 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια και τα περνάμε από το αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου γυρίζοντας μια - δυο φορές. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τ σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά
  5. Μοιράζουμε τις κομμένες ντομάτες πάνω από τα φιλέτα κοτόπουλου και από πάνω μεταφέρουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί. Ξεσκεπάζουμε, κλείνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε από πάνω τις κομμένες ελιές και φύλλα μαϊντανού (προαιρετικό)
  8. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κους κους ή ρύζι μπασμάτι στον ατμό.
Σημειώσεις

Αντί για ντομάτες πομοντόρι μπορούμε να βάλουμε ντοματίνια μικρά ανάλογα με το τι υπάρχει στην εποχή.

Θα μπορούσε να γίνει το φαγητό και με φιλέτο γαλοπούλας.

Οι ελιές που έβαλα ήταν από τις δικές μου, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τις πράσινες χωρίς κουκούτσι του εμπορίου.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

4 Σχόλια

  1. Ο/Η Χρυσαυγή λέει:

    ΦΑνταστικό!!!!!!!!!!!!!! Καταπληκτικό φαγητό!! Η πρώτη φωτογραφία τα λέει όλα. Η νοστιμιά του φαίνεται!!! Μπράβο Ξανθή!

  2. Ο/Η ΑΜΑΛΙΑ λέει:

    Πολύ νόστιμη πρόταση γα τα (συνήθως στεγνά) φιλέτα κοτόπουλου! Και κοίτα μία σύμπτωση; φεύγοντας το πρωί από το σπίτι έβγαλα τρία φιλέτα από την κατάψυξη, τα υπόλοιπα υλικά τα έχω κι έτσι…σήμερα θα φάμε αυτό το όμορφο φαγητό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *