Εύκολη μακαρονάδα σε ένα σκεύος

Εύκολη μακαρονάδα σε ένα σκεύος

Όσο θυμάμαι τη μητέρα μου από τα πολύ μικράτα μου τα μακαρόνια και άλλα ζυμαρικά τα μαγείρευε μέσα στη σάλτσα τους είτε αυτή ήταν με κρέας είτε μια απλή σάλτσα.

Στο προηγούμενο ταξίδι μου στα παιδιά είδα ότι υπήρχε περιοδικό μαγειρικής που οι συνταγές του όλες ήταν προσαρμοσμένες στη χρήση ενός μόνο σκεύους. Την πρόταση αυτή την έχω συναντήσει  και σε άλλα site  του εξωτερικού αλλά και σε περιοδικά.

Σήμερα είπα να φτιάξω κι εγώ μια εύκολη μακαρονάδα χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος. Επιπλέον είναι τόσο εύκολη  και με ταχύτατη διαδικασία  πρόταση για τους εργαζόμενους για ένα νόστιμο και γρήγορο πιάτο.

Εύκολη μακαρονάδα σε ένα σκεύος
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
8-10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
8-10 λεπτά
Εύκολη μακαρονάδα σε ένα σκεύος
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
8-10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
8-10 λεπτά
Συστατικά
  • 250 ml χυμό ντομάτας
  • 2-3 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
  • 10 ελιές Καλαμών κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
  • 3 κουτ. γλυκού κάπαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού ολόκληρα πιπέρια
  • 180 γρ σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το χυμό ντομάτας, την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τα πιπέρια και το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε 300 ml ζεστό νερό.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά,ανάλογα με την πρόταση που αναγράφεται στο πακέτο, ανακατεύοντας περιοδικά. Αν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγο βραστό νερό.
  3. Μόλις τα ζυμαρικά μας έχουν βράσει (αλ ντέντε) και η σάλτσα έχει δέσει αφαιρούμε από την εστία την κατσαρόλα.
  4. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί ή φλούδες τυριού (προαιρετικό).
Σημειώσεις

Για όποιον οι ποσότητες μοιάζουν μικρές μπορεί να διπλασιάσει ή τριπλασιάσει τα υλικά.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

3 Σχόλια

  1. Ο/Η Κλεομένης λέει:

    Καλησπέρα. Οι περισσότερες one pot meal συνταγές είναι για γέλια, του τύπου “…και ρίχνουμε τα μακαρόνια (βρασμένα) ή τους κεφτέδες (ψημένους)”, λες και τα βράσαμε στη χούφτα μας… Ευτυχώς δεν έκανες το ίδιο, αν και δεν σε φοβόμουνα, ήμουν σίγουρος ότι θα μας δέιξεις κάτι καλό…

    • Ξανθή Ο/Η Ξανθή λέει:

      Ξέρεις στο εξωτερικό τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούν είναι σε συσκευασίες έτοιμες για ένα ζέσταμα και γιαυτό και δίνουν τέτοιες συνταγές. Εγώ θυμάμαι τη μάνα μου να φτιάχνει σε ένα σκεύος πολλά φαγητά, οι παλιοί δεν είχαν προ ψημένα όπως και δεν είχαν την πολυτέλεια των πολλών σκευών γιατί μαγείρευαν στην σόμπα ή στην πυροστιά.

  2. Ο/Η mia maria λέει:

    Πολύ ωραίο φαγητό! Νόστιμο και εύκολο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *