Γλυκόξινο κοτόπουλο

Περπατάς στη λαϊκή αγορά και τα χρώματα των λαχανικών και των φρούτων σε προκαλούν σου δίνουν ιδέες να δημιουργήσεις ένα πιάτο με χρώματα γιατί όλα ξεκινούν από το μάτι και μετά γεύεσαι τη νοστιμιά του φαγητού.

Έτσι έγινε αυτό το πιάτο κατόπιν αυτοσχεδιασμών και το ευχαριστηθήκαμε.

Απλά και νόστιμα!!

Γλυκόξινο κοτόπουλο
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα
Γλυκόξινο κοτόπουλο
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα
Συστατικά
  • 2 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 μεγάλες ντομάτες πομοντόρι
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3-4 κουτ. σούπας ξύδι
Διαδικασία
  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Πλένουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και τα κόβουμε, τις πιπεριές σε λωρίδες και τις ντομάτες σε κύβους.
  2. Σε κατσαρόλα ή καλύτερα σε γάστρα που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλυφθεί ο πάτος. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες τη ζάχαρη και το ξύδι. Αν χρειαστεί στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου μια ώρα μέχρι να έχει ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα του.
  4. Σερβίρουμε με μπασμάτι ατμού ή όποιο άλλο πιλάφι μας αρέσει ή με πατάτες τηγανητές. Με μπόλικο πιπέρι για τον καλό μου που του αρέσει.
Σημειώσεις

Μπορούμε να βάλουμε κάποιο αρωματικό ξύδι, εγώ έβαλα ένα αρωματισμένο με βατόμουρα.

Μια πρόταση για συνοδευτικό ρύζι θα βρείτε εδώ

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

8 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η Amelie λέει:

    Αυτές οι εμπνεύσεις που έρχονται αντικρίζοντας διάφορα υλικά είναι και οι πιο επιτυχημένες τελικά! Ωραία ιδέα για καθημερινό, ελαφρύ φαγητό γεμάτο γεύση και βιταμίνες!

  2. Avatar Ο/Η Katerina λέει:

    Αγαπώ ασιατικό και γλυκόξινο! Το λιγουρεύομαι!!!

  3. Avatar Ο/Η Vita λέει:

    Διανύουμε περίοδο γλυκόξινων.Άρα καταγράφεται…

  4. Avatar Ο/Η Ειρήνη Ε. λέει:

    Οι ξαφνικές εμπνεύσεις φέρνουν και ωραιότατα αποτελέσματα πολλές φορές!! Είμαι σίγουρη ότι το τσακίσατε το κοτοπουλάκι!!
    Καλό βράδυ.

  5. Avatar Ο/Η Ερμιόνη λέει:

    Κοτόπουλο, πιπεριές, ντομάτες!
    Εμ βέβαια πώς να μην είναι όλο γεύση αυτό το φαγάκι!
    Μου άρεσε πολύ το αρωματισμένο με βατόμουρα ξίδι, ωραία και ιδιαίτερη ιδέα!
    Φιλιά

  6. Avatar Ο/Η Ariadni St. λέει:

    Κοτοπουλάκι αγαπημένο!
    Καλό μας ξημέρωμα 🙂
    Φιλιά

  7. Avatar Ο/Η kikitchen and the chef λέει:

    Γεια σας και απο μενα!!!
    Γλυκοξινες γευσεις αγαπημενες μου!!!!Φαινεται ωραιοτατο!!!
    φιλια πολλα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *