Γιουβαρλάκια σούπα

Γιουβαρλάκια σούπα

Μια από τις κρύες μέρες που πέρασαν σκέφτηκα τι είχαμε καιρό να φάμε;; Γιουβαρλάκια!!
Μετά από “απαίτηση ” χαχαχα του αναγνωστικού κοινού η συνταγή γράφτηκε εν μέσω πολλών εργασιών και ιδού!!!
Στη σελίδα μας υπάρχουν γιουβαρλάκια σε μια έκδοση διαφορετική από τη Λίνα. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ρίξει μια ματιά εδώ.
Τα δικά μου γιουβαρλάκια είναι σε σούπα με αυγολέμονο ή με λεμόνι σκέτα ανάλογα τις προτιμήσεις και τα γούστα.

Γιουβαρλάκια σούπα
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
20 γιουβαρλάκια 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
45 λεπτά 5 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
20 γιουβαρλάκια 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
45 λεπτά 5 λεπτά
Γιουβαρλάκια σούπα
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
20 γιουβαρλάκια 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
45 λεπτά 5 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
20 γιουβαρλάκια 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
45 λεπτά 5 λεπτά
Συστατικά
Για τα γιουβαρλάκια
  • 300 γρ κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ρίζα φινόκιου
  • 5-6 κλωνάρια μαϊντανό
  • 100 γρ ρύζι καρολίνα
  • 1 αυγό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλεύρι μαλακό
  • 1 καρότο
για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Διαδικασία
Για τα γιουβαράκια
  1. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι το φινόκιο και το μαϊντανό και τα περνάμε από το μούλτι. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με τα μυριστικά το αυγό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ζυμώνουμε το μείγμα για πέντε λεπτά κι αφήνουμε να ξεκουραστεί 30-40 λεπτά.
  3. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μεγαλούτσικη ( δεν θέλουμε να στριμωχτούν τα γιουβαρλάκια μας) 2 λίτρα νερό, το καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού και το βούτυρο. Πλάθουμε μπαλάκια μικρά και τα περνάμε από το αλεύρι.
  4. Μόλις το νερό βράσει προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 45 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το αυγολέμονο
  1. Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια και προσθέτουμε μετά τους κρόκους. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα και λίγο από το ζεστό ζουμί του φαγητού.
Σερβίρισμα
  1. Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια μας ανακινούμε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε.
  2. Συνοδεύουμε  με τυρί φέτα με αγουρέλαιο και ρίγανη, ελιές σπιτικές, ζεστό ψωμί και κόκκινο κρασί!!
Σημειώσεις

Αν δεν σας αρέσει το αυγολέμονο μπορείτε να τα σερβίρεται μόνο με χυμό λεμονιού.
Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά στο μείγμα του κιμά και άλλο μισό στο νερό που θα βράσουν.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

26 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η Vita λέει:

    A, το καρότο είναι που φτιάχνει αυτή την ωραία εμφάνιση! (εκτός των άλλων!)
    Τέλεια! Μόλις σχόλασα και πεινάω…

  2. Avatar Ο/Η Marί λέει:

    Α!! Α!! τέλεια είναι με το καρότο!!
    αυτή την ώρα πεινάω σαν λύκος!!και τα λιμπίστικα.
    φιλιά πολλά

  3. Avatar Ο/Η Marina λέει:

    Το πιστεύεις Ξανθούλα μου ότι τόσα χρόνια νοικοκυρά έπρεπε να φύγω από την Ελλάδα για να φτιάξω γιουβαρλάκια;;;
    Εντυπωσιακή η συνταγή με το καρότο και το φινόκιο!!! Θα το δοκιμάσω και εγώ μια και πλέον αυτό το φαγητό έγινε ένα από τα αγαπημένα μας!!!

  4. Avatar Ο/Η Verónica Marsá λέει:

    τα παιδάκια μου δεν έχουν ακώμα δοκιμάσει το αυγολέμονο. Πολλά δεν έχουν δοκιμάσει αποό το δικό μας φαγιτό, στην Κίνα τίποτα φάγανε…
    Θα τα κάνω πριν με το λεμόνι να δω και αλλή μία μέρα με το αυγολέμονο.

    Φιλιά πολλά.

  5. Avatar Ο/Η ΕΛΕΝΑ λέει:

    Από τα πιο αγαπημένα μας χειμωνιάτικα φαγάκια, ωραία η παραλλαγή σου με το καρότο και το φινόκιο!
    Καλό μεσημέρι!

  6. Avatar Ο/Η Χρυσαυγή λέει:

    Κάπως έτσι τα φτιάχνω και εγώ. Σε σούπα. Πλήν του καρότου και του φινόκιο. Είναι το αγαπημένο φαγητό του άνδρα μου, που μόλις τον γνώρισα έμαθα ότι στη Βόρειο Ελλάδα τα γιουβαρλάκια τα φτιάχνουν σε σούπα. Σε αντίθεση με εμάς τους Πελοποννήσιους που τα μαγειρεύουμε με ελάχιστο ζουμί, το οποίο ίσα ίσα φτάνει για να βουτήξουμε λίγο ψωμί.
    Ωραία η συνταγή σου και για να είμαι ειληκρινής, το καρότο το πέρασα για ξύσμα πορτοκαλιού!!!!
    Φιλια πολλά Ξανθή μου!

  7. Avatar Ο/Η eleni λέει:

    Ξανθή,ό,τι πρέπει γι΄αυτή την εποχή του κρύου!
    Να σου πω τον πόνο μου,δεν τα καταφέρνω,όλο μου διαλύονται,ίσως δεν βάζω αλεύρι ή δεν τα αφήνω να σταθούν λίγο.
    Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου.
    Φιλιά!

  8. Avatar Ο/Η Anonymous λέει:

    Πολύ ωραιές οι συνταγες σας….. σημείωσα μερικες και θα τις δοκιμάσω!

  9. Avatar Ο/Η Katerina λέει:

    Έτσι τα φτιάχνει και η μανούλα μου! Νοστιμότατα τα είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα!

  10. Avatar Ο/Η Peter M λέει:

    Yum…apo ta agapiemena mou fagita…oraio me ton finochio me karato.

  11. Avatar Ο/Η cook λέει:

    τα λατρευω!οπως επισης και την ιδεα του φινοκιου και καροτου!τυπωνω για την επομενη εβδομαδα που θα μπει στο μενου!

  12. Avatar Ο/Η Ερμιόνη λέει:

    Πω πω τώρα που το λες και εμείς έχουμε πολύ καιρό να φάμε γιουβαρλάκια! Μ’ αρέσει η προσθήκη φινόκιο στο μίγμα του κιμά και η προσθήκη καρότου στη σάλτσα! Φιλιά πολλά!

  13. Avatar Ο/Η Elpiniki λέει:

    Αγαπημενο χειμωνιατικο φαγακι! Τελεια φαινονται!

  14. Εχω να τα φτιάξω πολύ καιρό και είναι απο τα αγαπημένα μου!!! Την επόμενη φορά, η οποία θα είναι μάλλον αύριο, θα βάλω φινόκιο!

  15. Avatar Ο/Η Tante Kiki λέει:

    Πρέπει να είναι ωραίαααα!

  16. Avatar Ο/Η anthivolon λέει:

    Είναι ένα από τα αγαπημένα μου χειμωνιάτικα φαγητά, μόνο που στη σούπα βάζω και χορταρικά. Η δική σου εκδοχή με το φινόκιο φαίνεται λίγο διαφορετική, θα τη δοκιμάσω!!

  17. Avatar Ο/Η Conna λέει:

    Αγαπημένα τα γιουβαρλάκια !!

    Φιλιά

  18. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή για τα γιουβαρλάκια κι εύχομαι όσοι τα φτιάξετε να τα απολάυστε!!Πάω να χωθώ ξανά στην κουζίνα!!!
    Πολλά φιλιά

  19. Avatar Ο/Η Λίνα λέει:

    Υπέροχα τα γιουβαρλάκια σου φιλενάδα.
    Και με το κρύο είναι… ότι πρέπει.

    Με το καλό να δεχτείς τα παιδιά.
    Φιλάκια σε όλους!!!

  20. Avatar Ο/Η Penelope λέει:

    Ωραία πράγματα…
    Αμα περίσσεψε (που δεν το βλέπω…) τίποτε το στέλνεις σε ταπεράκι!

  21. Avatar Ο/Η nadia λέει:

    Αχ τι ωραίο φαγητάκι,μαμαδίστικο,ΥΠΕΡΟΧΟ.Συγχαρητήρια!!!

  22. Avatar Ο/Η Ανεράιδα λέει:

    Mμμμμ, θα τα κάνω έτσι όπως προτείνεις και μάλιστα σύντομα! Ταιριάζουν και με το κρύο αυτές τις μέρες!

  23. Avatar Ο/Η quartier libre λέει:

    @
    Ξανθή,
    τα γιουβαρλάκια είναι πολύ καλή τροφή!
    2 φορές έχω δοκιμάσει να τα φτιάξω.
    ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ μου διαλύθηκαν εντελώς, μα εντελώς…
    δεν ξέρω τι κάνω λάθος…

    ίσως δοκιμάσω ακόμα μιά φορά…

  24. Avatar Ο/Η Αλεξάνδρα λέει:

    θαυμάσια τα γιουβερλάκια σου ,Ξανθή μου , και πολύ εντυπωσιακά με το καρότο. Αραγε μπορώ να βάλω μερικά στην κατάψυξη να τα πάρει ο γιος μου που σπουδάζει στην Πάτρα??φιλιά

  25. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Καλημέρα Αλεξάνδρα, και βέβαια μπορείς αν έχεις τις κατάλληλες συσκευασίες για κατάψυξη και τηρηθούν οι κανόνες συντήρησης.
    Πιστεύω ότι τους γνωρίζεις μιας και θα στέλνεις κι άλλα φαγητά στο παιδί σου.
    Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη

  26. Avatar Ο/Η Eleni {The Foodie Corner} λέει:

    Λατρεύω γιουβαρλάκια σούπα!! Μου άνοιξες την όρεξη…!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *