Αρμυρό κέικ με λιαστές ντομάτες και ελιές

Αρμυρό κέικ με λιαστές ντομάτες και ελιές

Όπως έγραφα και στην προηγούμενη ανάρτηση η τρίτη Κυριακή του Μαΐου είναι παγκόσμια ημέρα ψησίματος κέικ.

Σας είχα υποσχεθεί μετά από το γλυκό κέικ σοκολάτας με γλυκό πορτοκάλι και ένα αρμυρό.

Σήμερα έγινε και σας το παρουσιάζω.

Είναι ένα πολύ εύκολο κέικ, οικονομικό και μπορεί μαζί με μια σαλάτα να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα ή μόνο του να συνοδευτεί με ένα ποτήρι κρασί από το ίδιο που θα βάλουμε στο κέικ.

Επηρεασμένη από την έκθεση, που μόλις γύρισα, σχετικά με τα ροζέ κρασιά, θα δοκίμαζα με το κέικ μου ένα αφρώδες “Ακακίες Sparkling 2016¨ από το κτήμα ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ ή με μια ρετσίνα “Κεχρής Ρόζα 2016”

 

Αρμυρό κέικ με λιαστές ντομάτες και ελιές
Print Recipe
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
40 λεπτά 10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
40 λεπτά 10 λεπτά
Αρμυρό κέικ με λιαστές ντομάτες και ελιές
Print Recipe
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
40 λεπτά 10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
40 λεπτά 10 λεπτά
Συστατικά
  • 4 αυγά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 60 γρ ντομάτες λιαστές σε λάδι
  • 10-12 ελιές Καλαμών
  • 220 γρ αλεύρι μαλακό
  • 20 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml λευκό κρασί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κλαράκια δεντρολίβανου
  • 6-7 σπαράγγια προαιρετικό
Διαδικασία
  1. Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τις ελιές στα τρία αφαιρώντας το κουκούτσι Κόβουμε το ένα κλαράκι δεντρολίβανο σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια κρατώντας τις κορφές τους σε μεγαλύτερα.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 20 χ 10 εκατοστά.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα κουζίνας τα αυγά με μια πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και μετά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινίζοντας τα.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές και τα κομμάτια από τα σπαράγγια και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και μοιράζουμε στην επιφάνεια τις κορφές των σπαραγγιών.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40 λεπτά ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει στεγνή. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για δέκα λεπτά πριν ξεφορμάρουμε.
  7. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε όσο ακόμη είναι χλιαρό, συνοδεύοντας μόνο με ένα ποτήρι κρασί ή και μια σαλάτα.
Σημειώσεις

Μπορείτε να παραλείψετε τα σπαράγγια, αυξήστε λίγο τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές και μοιράστε το δεύτερο κλαράκι  δεντρολίβανου στην επιφάνεια.

Εκτός από χλιαρό τρώγεται άνετα και κρύο.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

2 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η Katerina λέει:

    Ωραιότατο το αλμυρό κεκάκι! όχι μόνο γλυκά! Δεν είμαι ανώνυμη χαχα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *