Ανοιξιάτικη σαλάτα με λαχανικά και κριθαράκι

Ανοιξιάτικη σαλάτα με λαχανικά και κριθαράκι

Μια σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει κάποιο κρέας ψητό ή ένα μπιφτέκι αλλά και από μόνη της μπορεί να είναι ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Είναι πολύ εύκολη, οικονομική, νόστιμη και γεμάτη χρώματα.

 

Ανοιξιάτικη σαλάτα με λαχανικά και κριθαράκι
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Μερίδες
2 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Ανοιξιάτικη σαλάτα με λαχανικά και κριθαράκι
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Μερίδες
2 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Συστατικά
  • 200 γρ κριθαράκι χοντρό
  • 60 γρ αρακά
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 1/2 αγγούρι
  • 120 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 3-4 ραπανάκια
  • μερικά φύλλα άνηθου
  • 1 κουτ γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Κόβουμε το αγγούρι με μαντολίνο σε πολύ λεπτές φέτες. Κόβουμε και τα ραπανάκια με μαντολίνο σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
  2. Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το κριθαράκι και βράζουμε ανάλογα με την πρόταση του πακέτου. 3-4 λεπτά πριν το τέλος του βρασίματος στο ίδιο νερό προσθέτουμε τον αρακά. Μόλις είναι έτοιμα σουρώνουμε κι αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  3. Στο διάστημα αυτό κόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε σε ένα μπολάκι με λίγο αλάτι και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το ρύζι με τον αρακά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στύβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ραπανάκια το αγγούρι και τον άνηθο.
  5. Ανακατεύουμε καλά νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μεταφέρουμε σε σαλατιέρα. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

2 Σχόλια

  1. Ο/Η ΑΜΑΛΙΑ λέει:

    Δροσερή και λεμονάτη, ό,τι πρέπει!!

  2. Ο/Η Marion λέει:

    Kαι για κυρίως πιάτο καλό.
    Νόστιμο και δροσερο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *