Αμπελοφάσουλα στο τηγάνι

Αμπελοφάσουλα στο τηγάνι

Είναι ωραίο να έχεις την καλύτερη πρώτη ύλη και μαζί  πρόταση  μαγειρέματος.

Το περασμένο  Σάββατο στο Αγρόκτημα της Μαρίας και του Στέλιου εκτός της ξεναγήσεως στο κτήμα μετά τύχαμε της ωραιότερης φιλοξενίας με πολλά νόστιμα πιάτα.

Ένα από αυτά το έφτιαξε ο Στέλιος εκείνη τη στιγμή κι εγώ βέβαια ήμουν δίπλα του να παρακολουθώ.

Έφυγα από εκεί με την πρώτη ύλη στις αποσκευές μου και να τώρα το μαγείρεψα και σας το παρουσιάζω.

Είναι εύκολο νόστιμο και ιδιαίτερο  λόγω της προσθήκης των υπόλοιπων υλικών, δοκιμάστε το τώρα υπάρχουν αμπελοφάσουλα στις αγορές.

Μπορεί να συνοδεύσει ψητά κρέατα ή ψάρια αλλά και αποτελέσει ένα κύριο γεύμα.

Αμπελοφάσουλα στο τηγάνι
Print Recipe
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
30 λεπτά 5 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
30 λεπτά 5 λεπτά
Αμπελοφάσουλα στο τηγάνι
Print Recipe
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
30 λεπτά 5 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
30 λεπτά 5 λεπτά
Συστατικά
  • 500 γρ αμπελοφάσουλα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό
  • 50 ml ούζο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος. Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.
  3. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα τα σκόρδα και το βασιλικό, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν σβήνουμε με το ούζο και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύουμε παρά μόνο κουνάμε το τηγάνι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σε 5 λεπτά σερβίρουμε.
Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

1 Απάντηση

  1. Avatar Ο/Η Magda λέει:

    Πόσο μ’ αρέσουν τ’ αμπελοφάσουλα και όλα τα φασολάκαι δεν μπορείς να φανταστείς. Συχνά τα φτιάχνω κι εγώ έτσι. Έχω πεθυμήσει τις ελληνικές ποικιλιές πάντως και ανυπομονώ να έρθω Ελλάδα να τις γευτώ! Φιλιά πολλά Ξανθή κι ελπίζω να σε βρίσκω καλά! Σε απρακολουθώ ακόμα κι αν δεν αφήνω μηνύματα 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *