Ένα αλλιώτικο “ταμπουλέ” με μηλολωτό

'Ταμπουλέ" με μηλολωτό

Από τη βόλτα μέχρι το χωριό και τριγύρω, επέστρεψα με πολλά καλούδια. Μεταξύ αυτών και ένα μικρό καφάσι με μηλολωτούς.

Συνήθως αγοράζω τους άλλους λωτούς μιας και αρέσουν στο σύντροφο μου ως φρούτο.

Για τους μηλολωτούς είχα μια κουβέντα πριν λίγες μέρες με τον παραγωγό που αγοράζω τους άλλους. Μου εξηγούσε ότι είναι σκληροί όπως ένα μήλο σε σχέση με τους άλλους που είναι πολύ μαλακοί και ότι οι μηλολωτοί δεν έχουν τη στιφάδα των άλλων.

Όταν βρέθηκαν στα χέρια μου άρχισα να ψάχνω τις διαφορές κι εκεί στο ψάξιμο η φίλη Αντζελίνα έγραψε ένα άρθρο  με τα χαρακτηριστικά και των δύο δίνοντας και προτάσεις χρήσης. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Οι μηλολωτοί πέραν του ότι τρώγονται ως φρούτο μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες, να συνδυαστούν με τυριά ή αλλαντικά ως ορεκτικά, να προστεθούν σε τάρτες, να αποξηρανθούν ως σνακ και άλλες χρήσεις μιας κι ακόμη το ψάχνω.

Σήμερα τους πρόσθεσα σε μια σαλάτα, ένα αλλιώτικο ταμπουλέ το οποίο άρεσε πολύ και σας το παρουσιάζω.

 

Ένα αλλιώτικο "ταμπουλέ" με μηλολωτό
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
15-20 λεπτά 1 ώρα
Μερίδες
2 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
15-20 λεπτά 1 ώρα
Ένα αλλιώτικο "ταμπουλέ" με μηλολωτό
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
15-20 λεπτά 1 ώρα
Μερίδες
2 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
15-20 λεπτά 1 ώρα
Συστατικά
  • 1/4 δοσομ κούπας πλιγούρι
  • 1/2 δοσομ κούπας ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 μηλολωτό κομμένο σε κύβους
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 δοσομ κούπα σπόρια ροδιού
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • 1 μικρό λεμόνι το χυμό του
  • 2-3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το πλιγούρι με το ζωμό και τον κουρκουμά και ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρουμε από την εστία σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
  2. Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στο μουσκεμένο πλιγούρι. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.
Σημειώσεις

Την επόμενη φορά θα αντικαταστήσω το καρότο με τριμμένη κολοκύθα  crown prince .

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

1 Απάντηση

  1. Avatar Ο/Η Ariadni St λέει:

    Τολμηρός συνδυασμός!
    Καλό μας μηνα
    fetoula.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *