Χούμους με ρεβίθια και αβοκάντο

από
Χούμους με ρεβίθια και αβοκάντο

Το χούμους είναι ένα ντιπ με καταγωγή από την Αίγυπτο που παρασκευάζεται κυρίως από ρεβίθια, πήρε την ονομασία από την Αραβική  λέξη χούμους που σημαίνει ρεβίθια.

Στα αλεσμένα ρεβίθια προστίθενται και άλλα υλικά όπως ταχίνι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λεμόνι  και διάφορα μπαχαρικά.

Παλιότερα είχα φτιάξει μια παραλλαγή του με φασόλια γίγαντες, το σημερινό είναι ιδέα της  κόρης, με ρεβίθια και προσθήκη αβοκάντο, μια παραλλαγή που άρεσε και είπα να τη γράψω να υπάρχει στο αρχείο μας.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, αρκεί μα έχουμε βρασμένα ρεβίθια, εκτός και αν βρείτε σε κονσέρβα, όπως βρίσκει η κόρη στο Λονδίνο, στην Ελλάδα προς το παρόν δεν έχω βρει.

Φίλη προτείνει αν θέλουμε να βράσουμε περισσότερα ρεβίθια, όταν μαγειρεύουμε κάποιο πιάτο με ρεβίθια και να κρατήσουμε σε βάζα στην κατάψυξη ώστε να τα έχουμε σε πρώτη ζήτηση έτοιμα βρασμένα.

Χούμους με ρεβίθια και αβοκάντο

Συστατικά
  

  • 240 γρ βρασμένα ρεβίθια ή μια δομετρική κούπα
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • χυμό από ένα μικρό λεμόνι
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα και λίγη για το σερβίρισμα
  • 4-5 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε επεξεργαστή τροφίμων ή σε μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε στη δυνατή του ένταση μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με επιπλέον πάπρικα και ελαιόλαδο αν θέλουμε.
  • Συνοδεύουμε με πίτες ελαφρά ψημένες ή κράκερ ή κριτσίνια.

Σημειώσεις

Μπορούμε να προσθέσουμε κύμινο στο μείγμα αντί της πάπρικας.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode