share

Σπαγγέτι με ανοιξιάτικα λαχανικά

από
Σπαγγέτι με ανοιξιάτικα λαχανικά

Τέσσερα μικρά κολοκυθάκια που υπήρχαν στο ψυγείο στάθηκαν η αφορμή για αυτή τη μακαρονάδα και έτσι απλά και γρήγορα έγινε ένα χορταστικό πιάτο.

Τώρα που τα λαχανικά είναι στα καλύτερα τους ας τα προσθέσουμε στα γεύματα μας.

Σπαγγέτι με ανοιξιάτικα λαχανικά

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 3 κουτ. σούπας αρακά
  • 40 γρ βούτυρο
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ μακαρόνια σπαγγέτι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα δύο κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε και τα άλλα δυο κολοκυθάκια και τα χαράζουμε σε λεπτές φέτες χωρίς να τα διαχωρίσουμε, τα αφήνουμε στην άκρη να μας περιμένουν.
  • Σε μικρή κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε στην αρχή τα καρότα και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στη συνέχεια τον αρακά και τα κολοκυθάκια συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 4-5 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στο σουρωτήρι.
  • Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τοποθετούμε στην εστία, μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα δυο κολοκυθάκια που είχαμε κρατήσει για 2 λεπτά τα βγάζουμε στην άκρη από τα πιάτα που θα σερβίρουμε.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα λαχανικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
  • Στο διάστημα αυτό βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τον αναγραφόμενο χρόνο στο πακέτο. Στραγγίζουμε. και τα προσθέτουμε αμέσως στο τηγάνι με τα λαχανικά.
  • Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και μπόλικο πιπέρι ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε αμέσως δίπλα στα σοταρισμένα κολοκυθάκια συνοδεύοντας με μια σαλάτα.

Σημειώσεις

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γάλα ή με κεφίρ.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode