Ντοματίνια γεμιστά πάνω σε αλμυρά μπισκότα.

από
Ντοματίνια γεμιστά πάνω σε αλμυρά μπισκότα.

Ένα απλό συνοδευτικό, μπορεί να γίνουν τα μπισκότα από την προηγούμενη μέρα και να στολιστούν λίγο πριν το τραπέζι ή να γίνουν ένα συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί.

Με το στολισμό μοιάζουν με καπελάκια του Αι Βασίλη  και δίνουν ένα εορταστικό τόνο στο τραπέζι μας.

Ντοματίνια γεμιστά πάνω σε αλμυρά μπισκότα.

Συστατικά
  

Για τα αλμυρά μπισκότα

  • 65 γρ αλεύρι μαλακό
  • 55 γρ παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένα
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Για τα γεμιστά ντοματίνια

  • ντοματίνια
  • τυρί κρέμα

Οδηγίες
 

Για τα αλμυρά μπισκότα

  • Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το αλεύρι, το τριμμένο τυρί το βούτυρο σε κύβους, αλάτι και πιπέρι καγιέν και αναδεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα σαν χοντρά ψίχουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ ανάδευσης προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και τη μουστάρδα και δημιουργούμε μια ζύμη χωρίς να ζυμώσουμε έντονα.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια μεταφέρουμε τη ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους περίπου 3 χιλιοστά.
  • Με κουπ πατ (διαμέτρου 5 εκατοστών) κόβουμε κύκλους και τους αραδιάζουμε πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το ψυγείο αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια των μπισκότων με το ασπράδι του αυγού και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 12 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Για τα γεμιστά ντοματίνια.

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια. Κόβουμε ένα κομμάτι από τη μεριά του κοτσανιού και αδειάζουμε με ένα μικρό κουταλάκι. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν. Γεμίζουμε τα ντοματίνια με τυρί κρέμα.
  • Σε πιάτο ή πιατέλα αραδιάζουμε τα μπισκότα και με τη βοήθεια κορνέ ή με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τυρί κρέμα στην επιφάνεια τους.
  • Τοποθετούμε από πάνω ένα γεμισμένο ντοματάκι και αν θέλουμε λίγο τυρί στην κορυφή του.

Σημειώσεις

Προτιμήστε ένα πικάντικο τυρί κρέμα, το δικό μου ήταν ένα Τσαλαφούτι από τυροκομείο της ιδιαίτερης πατρίδας μου.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μικρά σπόρια στη ζύμη των μπισκότων.
Τα μπισκότα εκτός από αυτή τη χρήση μπορούν αν συνοδεύσουν ένα πλατό τυριών και αλλαντικών ή να προσφερθούν ως δωράκι μέσα σε σακουλάκια ή σε μεταλλικό κουτί.
Διατηρούνται περίπου μια εβδομάδα, η δόση αυτή βγάζει περίπου 15 για περισσότερα πολλαπλασιάστε τα υλικά.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • ΑΜΑΛΙΑ
    • 3 Ιανουαρίου 2019
    Απάντηση

    Τα αλμυρά μπισκοτάκια είναι μία πολύ καλή πρόταση για πολλές περιστάσεις, από συνοδευτικό για κρασί, μπύρα, ακόμα και απογευματινό καφέ! Συνδυασμένα με τα ντοματάκια και το τυρί που προσφέρουν δροσιά απογειώνονται! Ωραιότατα!

Γράψτε απάντηση στο ΑΜΑΛΙΑ Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode