share

Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά

από
Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά

Θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα συνοδευτικά ρύζι, πατάτες, μακαρόνια και βλέπεις στο ψυγείο μερικά μανιτάρια που αγόρασες, κάποιες πιπεριές και κολοκυθάκια που περίσσεψαν από άλλες παρασκευές σου και τελικά κάνεις ένα συνοδευτικό νόστιμο διαφορετικό και χωρίς πολλές θερμίδες.

Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια δοκιμάστε το. Εμείς συνοδεύσαμε με αυτά το ψητό συκώτι μας.

Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 4 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο ή περισσότερα μικρότερα
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 4 κολοκυθάκια μικρά
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συν λίγο για το ταψί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένα (προαιρετικό)

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και δημιουργούμε χώρο για το γέμισμα.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  • Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε σε κάθε μανιτάρι τυρί αν το επιλέξουμε και από πάνω μοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών.
  • Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε λαδωμένο ταψί μαζί με πολύ λίγο νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30-35 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας το συκώτι μας ή μπιφτέκια ή μπριζόλες.

Σημειώσεις

Μπορεί να αποτελέσει και από μόνο του ένα ελαφρύ συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode