Κότσι χοιρινό με γλάσο μαρμελάδας ροδάκινου

από
Κότσι χοιρινό με γλάσο μαρμελάδα ροδάκινο

Χτες είχαμε επέτειο γάμου κι η κόρη μας που “κρυφακούει” τις επιθυμίες του πατέρα της  πρότεινε το κότσι με γλάσο μαρμελάδας, κάτι που είχαμε ξαναφτιάξει την περασμένη πρωτοχρονιά.
Με λίγο βιαστικές διαδικασίες το έφτιαξα μιας κι επέστρεψα λίγο πιο αργά από τη δουλειά.

Κότσι χοιρινό με γλάσο μαρμελάδας ροδάκινου

4 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 κότσι χοιρινό 1 κιλό και κάτι
  • 3/4 δοσομ. κούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 δοσομ. κούπας χυμό ροδάκινου
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα ροδάκινου
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Τοποθετούμε το κότσι σε γάστρα ή πυρέξ με σκέπασμα και περιχύνουμε με το γλάσο.
  • Σκεπάζουμε το κρέας ( αν δεν έχουμε σκεύος που να σκεπάζει το καλύπτουμε με βρεγμένη λαδόκολλα) και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 1/2 ώρα. Περιχύνουμε το κρέας με το γλάσο κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην ξεραθεί αλλά και για να αποκτήσει μια ωραία κρούστα.
  • Συνοδεύουμε με ένα πιλάφι άγριου ρυζιού και σαλάτα μαρούλι ρόκα ρόδι και σος βαλσάμικο ξύδι μέλι.

Σημειώσεις

Μια άλλη πρόταση είναι να το συνοδεύσουμε  με καρότα και παστινάκι καραμελωμένα στο φούρνο και ένα πιλάφι.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Καλή σου μέρα Ξανθή! Αν και δεν είμαι φανατική του κρέατος, με τέτοιες συνταγές, δε μπορώ παρά να δοκιμάσω! Λοιπόν, κρατάω το σοφιγάδο για το μεσημέρι (μμμ.. τα κυδώνια είναι υπέροχα μαγειρεμένα με το κρέας), και για βραδινό να δοκιμάσω αυτό! Μού’κατσε το γλάσο μαρμελάδας ροδάκινου! Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!

    Ξανθή μου, να ζήσετε και να ευτυχίσετε, γεροί κι αγαπημένοι!

  2. Απάντηση

    Ξανθή μου, θα ξαναπώ χίλιες ευχές για την επέτειο! να είσαστε γεροί και ευτυχισμένοι!
    Λαχταριστό το κότσι που έφτιαξες!!!
    Θα το δοκιμάσω (όταν κάνω αρκετά χιλιόμετρα στον διάδρομο ώστε να λιγοστέψω τις τύψεις μου για την τούρτα που τσακίζω)!

    Επειδή έχω δει ότι ρωτάς για το ταίριασμα κρασιού φαγητού, δες αυτόν τον πίνακα
    Δεν ξέρω αν σε βοηθάει… Αν και για μένα τι πάει με τι είναι θέμα ουρανίσκου

  3. Απάντηση

    Χρόνια πολλά, να ζήσετε γεροί και δυνατοί σαν τα ψηλά βουνά.
    Μπράβο στην Άρτεμις για την ιδέα. Τέλεια, αν και εγώ δεν τα τρώω αυτά. Συγνώμη κιόλας αλλά δεν μπορώ με τίποτα το γλυκό φαγητό.Παραξενιές στα γεράματα…… 🙂

  4. Απάντηση

    Ευχές μέσα από την καρδιά μου για παντοτινή ευτυχία!!
    Δεν έχω φάει ποτέ αυτό το φαγητό, αν και το έχω ακούσει πολλές φορές για “σπεσιαλιτέ” εστιατορίων!
    Ευκαιρία να το φτιάξω λοιπόν!!!
    Καλή σου μέρα Ξανθή και πάντα χαρές να έχεις στο σπίτι σου 🙂

  5. Απάντηση

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!! να είσαστε καλά, αγαπημενοι και να χαιρόσαστε την όμορφη οικογένεια που έχετε φτιάξει. Τα φιλια μου και τις ευχές στον Θανάση !!!

    Ξανθούλα εγω δεν σε πειράζει να παρω ενα βαζάκι απο κάθε γλυκό σου και να αποχωρήσω ??? ετσι ???
    χιχιχιχιχι (ξέρεις εγω είμαι του γλυκού, το αντίθετο απο εσένα)

    φιλια πολλα και καλό σ/κ

  6. Απάντηση

    Όλγα σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις ευχές σου.
    Αν σας αρέσουν οι συνδυασμοί των γλυκών φαγητών αξίζει να τα δοκιμάσεις και τα δυο.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

  7. Απάντηση

    Αγγελική σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές αλλά και για τον πίνακα των κρασιών.
    Βέβαια η γνώμη του Γιώργου πάντα ευπρόσδεκτη στα κρασιά!!
    Δεν το πιστεύω κάνεις κι εσύ δίαιτα;;

  8. Απάντηση

    Λίνα μου σε ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου!! Σίγουρα δεν είναι σε όλους αρεστές κάποιες γεύσεις αλίμονο δεν είναι θέμα παραξενιάς και μην ακούω για γεράματα τι να πούμε κι εμείς οι μεγαλύτεροι;;
    Φιλάκια.

  9. Απάντηση

    Γιώργο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου!!
    Στα εστιατόρια ιδιαίτερα της Γερμανικής κουζίνας το κότσι είναι σπεσιαλιτέ, δεν γνωρίζω όμως τον τρόπο μαγειρέματος.

  10. Απάντηση

    Μαιρούλα σε ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου και βέβαια όσα βαζάκια θέλεις τα παίρνεις και μάλιστα όχι δια των οφθαλμών και μόνο.

    • dhmhtra
    • 16 Οκτωβρίου 2009
    Απάντηση

    Ξανθή, χρόνια πολλά …και καλά
    Δεν έχω μαγειρέψει ποτέ κότσι,θα το τολμήσω και θα σου γράψω.
    Φιλιά

  11. Απάντηση

    Κατ’ αρχήν Χρόνια σας πολλά, να ζήσετε και να γεράσετε αγαπημένοι!
    το κότσι μου αρέσει ιδιαιτέρως, με τέτοιο γλάσο δεν το χω δοκιμάσει αλλά φαίνεται δελεαστικό!

  12. Απάντηση

    Δήμητρα σε ευχαριστώ πολύ, περιμένω τις εντυπώσεις σου!!!
    Φιλιά

  13. Απάντηση

    Μπέττυ ευχαριστώ πολύ, για πες κάποια άλλη εκδοχή μαγειρέματος, έχω μόνο μια συνταγή στο φούρνο αρωματισμένο με δενδρολίβανο και φασκόμηλο.

    • Δέσποινα
    • 16 Οκτωβρίου 2009
    Απάντηση

    Ξανθή μου, σας εύχομαι να ζήσετε σαν τα ψηλά βουνά. Να είστε πάντα ευτυχισμένοι και να χαίρεστε την οικογένειά σας. Εύχομαι επίσης μια καλή τύχη για την κορούλα σας και ένα εγγονάκι από το γιόκα σας. Πολλά φιλιά και όλες μου τις ευχές.

    • kiki
    • 17 Οκτωβρίου 2009
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά και καλά! Το κότσι δείχνει τέλειο και πολύ θα μου άρεσε με τη μαρμελαδίτσα!

  14. Απάντηση

    Δεσποινάκι ευχαριστώ πάρα πολύ!!και εσύ να χαίρεσαι το γιόκα σου και να τον δεις όπως αγαπάει!!

  15. Απάντηση

    Κική μου ακριβώς και καλά πολύ ωραία το είπες!!σε ευχαριστώ πολύ.

    • gasteroplix
    • 17 Οκτωβρίου 2009
    Απάντηση

    να ζήσετε, πάντα υγιείς και ευτυχισμένοι, δελεαστικό το φαγητό σου, κι έχουμε και μια αδυναμία στο κότσι!!!!!!!!

  16. Απάντηση

    Να σου ευχηθώ χρόνια πολλά και καλά, να σου πω οτι δεν έχω φάει κότσι ποτέ και να δηλώσω συγνώμη γιατί ..ανατριχιάζω με μαρμελάδα σε κρέας καλέεε, είμαι λίγο κλασικούρα στο φαγητό καλή μου.

  17. Απάντηση

    Happy Anniversary! this meat looks so tasty. In England we often have meat and fruit flavors together!

  18. Απάντηση

    Αχτίδα σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
    Καλέ τι λες δεν είναι απαραίτητο να αρέσουν σε όλους κάποιες γεύσεις, και δεν είναι θέμα κλασικού ή όχι.
    Καλή σου εβδομάδα!!

  19. Απάντηση

    Liz ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

    • Peter M
    • 23 Οκτωβρίου 2009
    Απάντηση

    Ena kotsi sigoura gia 2 atoma…h 3? lol

    Poli oraio kai to kotsi edo einai ftino.

  20. Απάντηση

    Peter το κότσι ήταν για τρεις μιας και μαζί μας είναι και η κόρη μας,ήταν λίγο μεγάλο δεν ξέρω να σου πω όμως αν είναι ακριβό ή φτηνό σε σχέση με εκεί.

Γράψτε απάντηση στο dhmhtra Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode