share

Κολοκύθα γεμιστή με λουκάνικο και μήλο

από
Κολοκύθα γεμιστή με λουκάνικο και μήλο

Για τις ιδιαίτερες κολοκύθες μιλήσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση.

Τότε είχα δώσει τη συνταγή για ψητή red kuri. Σήμερα γέμισα μια acorn και πάλι το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε. Η γέμιση σε συνδυασμό με τη σάρκα της κολοκύθας έδωσε ένα ιδιαίτερο και νόστιμο αποτέλεσμα.

Αν δεν βρείτε αυτή την κολοκύθα  σας προτείνω να δοκιμάσετε μια μικρού μεγέθους  σαν αυτή της φωτογραφίας, υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις αγορές, πέρσι  τις είχα γεμίσει με σπανακόρυζο.

Τα υλικά που θα σας δώσω αρκούν για να γεμίσει μια κολοκύθα ανάλογα πολλαπλασιάστε με το πόσες εσείς θέλετε να γεμίσετε.

Μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα ή συνοδευτικό.

Κολοκύθα γεμιστή με λουκάνικο και μήλο

Συστατικά
  

  • 1 κολοκύθα acorn
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ξινόμηλο κομμένο σε κύβους
  • 120 γρ λουκάνικο κομμένο σε μικρές ροδέλες
  • 3-4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο για το σερβίρισμα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • λίγα φύλλα δεντρολίβανου
  • λίγα κλωνάρια θυμάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • τυρί τριμμένο προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά την κολοκύθα και την κόβουμε στη μέση. Αδειάζουμε το εσωτερικό της από τα σπόρια. Αλατίζουμε ελαφρά.
  • Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας με το ανοιχτό μέρος προς τα κάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά.
  • Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο το σκόρδο και τα λουκάνικα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 5 -6 λεπτά. Προσθέτουμε τα μήλα τα μυριστικά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να μην υπάρχουν υγρά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο μείγμα ανακατεύουμε καλά.
  • Όταν ψηθούν τα κομμάτια της κολοκύθας βγάζουμε από το φούρνο τα γυρίζουμε με το κοίλο μέρος προς τα επάνω και μοιράζουμε τη γέμιση.
  • Ψήνουμε στο ήδη ζεστό φούρνο για 10 - 12 λεπτά. Αν θέλουμε πριν κλείσουμε το φούρνο προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί κι αφήνουμε για 1-2 λεπτά να λιώσει.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστές. Σερβίρουμε ραντίζοντας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε μια χούφτα σπανάκι τα φύλλα μόνο.
Το λουκάνικο που χρησιμοποίησα ήταν λουκάνικο κεφτέ από τα Καραμανλίδικα του Φάνη, σας συνιστώ να το ψάξετε για αυτή την παρασκευή και όχι μόνο.
Μια άλλη γέμιση που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε είναι αυτή με μανιτάρια, ρύζι και φρούτα μπορείτε να δείτε τη συνταγή της εδώ

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Penelope
    • 13 Νοεμβρίου 2019
    Απάντηση

    Νομίζω πως γεμιστές είναι πάντα συναρπαστικές οι κολοκύθες με ότι υλικά κι’ αν έχεις χρησιμοποιήσει κανείς, Ξανθή.
    Τι όμορφες που φαίνονται ως ατομικό σερβίρισμα, για ένα τραπέζι!

    • Δανάη Γ.
    • 15 Νοεμβρίου 2019
    Απάντηση

    Πολύ πρωτότυπη συνταγή και πολύ νόστιμη. Πολλές φορές και εγώ ψάχνω για τέτοιες γευστικές συνταγές μαγειρικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode