share

Ατομική λεμονάτη “πουτίγκα” με μύρτιλλα

από
Ατομική λεμονάτη "πουτίγκα" με μύρτιλλα

Το Σάββατο μαζί με φίλες πήγαμε εκδρομή! Επισκεφτήκαμε το αγρόκτημα της Berryland όπου  παρέα με τον αγαπητό και φιλόξενο ιδιοκτήτη της Βασίλειο Δαφνή περάσαμε ένα ευχάριστο πρωινό μαθαίνοντας για τις καλλιέργειες του κτήματος και γνωρίζοντας τα ζώα του αγροκτήματος.

Και φυσικά φύγαμε με το κάτι τις, μύρτιλλα, ντοματίνια και ντομάτες, αγγουράκια και κολοκυθάκια.

Σήμερα εγώ αφού έφτιαξα μια φοκάτσια με ντοματίνια δοκίμασα το πρώτο μου γλυκό με μύρτιλλα.

Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλοι πειραματισμοί με τα μύρτιλλα, αργότερα όταν ο χρόνος θα το επιτρέπει και εφόσον δεν τα έχουμε  ήδη φάει.

Αν θέλετε και εσείς να το φτιάξετε οι πληροφορίες μου λένε ότι αυτό τον καιρό υπάρχουν μύρτιλλα στα Σούπερ Μάρκετ.

Ατομική λεμονάτη "πουτίγκα" με μύρτιλλα

4 φορμάκια

Συστατικά
  

  • 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 60 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 100 γρ φρέσκα μύρτιλλα
  • 4 φορμάκια κατάλληλα για φούρνο των 200 ml

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
  • Πλένουμε το λεμόνι, το σκουπίζουμε και παίρνουμε το ξύσμα. Κόβουμε τέσσερις λεπτές φέτες και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια. Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
  • Λαδώνουμε ελαφρά τα φορμάκια μας Τοποθετούμε σε κάθε φορμάκι μια φέτα λεμονιού και προσθέτουμε πάνω της βάζουμε μισή κουταλιά σούπας μέλι.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Συνεχίζουμε με το αλεύρι χτυπώντας ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα μύρτιλλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15-18 λεπτά ελέγχοντας με ένα σουβλάκι να βγαίνει στεγνό.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια μπάλα παγωτού λεμόνι.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε φορμάκια προτείνω να χρησιμοποιήσετε κεσεδάκια πήλινα από γιαούρτι, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει πολύ το αποτέλεσμα.
Αν δεν βρίσκετε μύρτιλλα μπορείτε να βάλετε κεράσια ή βύσσινα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Amelie
    • 4 Ιουλίου 2016
    Απάντηση

    Πολύ όμορφο δείχνει το γλυκάκι και σίγουρα νόστιμο και καλοκαιρινό!

    • Κλεομένης
    • 4 Ιουλίου 2016
    Απάντηση

    Πανέμορφο…

    • Ανώνυμος
    • 6 Ιουλίου 2016
    Απάντηση

    Μια μπάλα παγωτό θα του πήγαινε πολύ..
    Οχι ότι σκέτο υστερεί.
    Πολύ ωραίο !!!

    • evi@thehealthycook
    • 10 Ιουλίου 2016
    Απάντηση

    λεμόνι και μύρτιλλα ταιριάζουν υπέροχα!
    ωραία ιδέα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode