Διάφορα μεζεδάκια για ένα ποτήρι κρασί και όχι μόνο

από
Διάφορα μεζεδάκια για ένα ποτήρι κρασί

Μέρες γιορτινές με κάποιους φίλους θα συναντηθούμε στο σπίτι, αλλά και μόνοι μας ένα βραδάκι θα θελήσουμε να πιούμε ένα ποτήρι κρασί.

Εμείς στο σπίτι το συνηθίζουμε, ιδιαίτερα τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Δε χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία αρκεί να έχεις φροντίσει να έχεις μερικά υλικά και μια πιατέλα με διάφορα μεζεδάκια ετοιμάζονται στη στιγμή.

Θα σας δώσω ιδέες με υλικά που μπορεί να έχετε στο ψυγείο ή να έχετε φροντίσει για κάποια. Άλλωστε για τα γιορτινά τραπέζια όλο και κάτι παραπάνω ψωνίζουμε.

Για την πρώτη πιατέλα οι προτάσεις είναι:

  1. Σικορέ ή φύλλα μαρουλιού  με καπνιστό σολομό ή γαρίδες σοτέ και αγγουράκι τουρσί
  2. Φρυγανισμένο ψωμί ή κρακεράκια με επικάλυψη πιπεριάς Φλωρίνης από βάζο και κατσικίσιο τυρί.
  3. Παντζάρια μαριναρισμένα όπως θα δείτε εδώ
  4. Ντοματίνια ή Ντοματίνια γεμιστά πάνω σε αλμυρά μπισκότα.
  5. Μίνι σνάκ πιπεριές

Για τη δεύτερη πιατέλα οι προτάσεις είναι:

  1. Αχλάδι, λωτό και μανταρίνι σε λεπτές φέτες
  2. Πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
  3. Διάφορα αλλαντικά
  4. Τυρί  κατσικίσιο και τσαλαφούτι
  5. Γραβιέρα με μπούκοβο Κρήτης
  6. Λαδοτύρι Κρήτης
  7. Σπόρια ροδιού
  8. Παστοκύδωνο

Μην παραλείψετε λίγες φέτες λεμονιού, λίγες σταγόνες λεμόνι  ταιριάζουν πολύ με τα αλλαντικά, ιδιαίτερα με το χοιρομέρι.

Μπορείτε να αλλάξετε τα φρούτα ανάλογα με την εποχή  π.χ κύβοι καρπουζιού με κομμάτια φέτας ή πεπόνι είναι μια άλλη πρόταση.

Μερικές ακόμη, αρμυρές ιδέες,  είναι: ελιές γεμιστές με πιπεριές, αυγά γεμιστά, ροδέλες από αγγούρι με επικάλυψη σολομού, ψημένες πίτες ή τορτίγιες, ή τσιπς πατάτας.

Προσθέστε  ή αφαιρέστε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Σε κάθε περίπτωση θα έχετε ένα ωραίο πιάτο εύκολο και οικονομικό που θα αρέσει σε εσάς αλλά και στους φίλους σας.

Καλά Χριστούγεννα και με το καλό ο νέος χρόνος.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Haliamakidis Apostolia
    • 10 Νοεμβρίου 2022
    Απάντηση

    Sas eyharistw yia tis syntayies apo diafores periohes ths Elladas,emploutizoume kai m’ayto ton tropo tis gnosis mas peri paradosh

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode