Πως αρωματίζουμε ελαιόλαδο και ξύδι

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνηθίζω να προσθέτω διάφορα αρωματικά σε ελαιόλαδο και ξύδι.

Συνήθως προσθέτω καυτερές πιπεριές, σκόρδο, δεντρολίβανο ή θυμάρι.

Αφού έφτασαν μικρές καυτερές πιπεριές στο σπίτι, πρώτα φωτογραφήθηκαν

Καυτερές πιπεριές

και στη συνέχεια κάποιες μπήκαν στα μπουκαλάκια με ελαιόλαδο ή ξύδι και οι υπόλοιπες στεγνώνουν προκειμένου να γίνουν μπούκοβο.

Αν θέλεις κι εσύ να έχεις τα δικά σου αρωματισμένα ελαιόλαδα και ξύδια για τις σαλάτες σου ή για άλλες χρήσεις στην κουζίνα δες πως θα ετοιμάσεις μερικά μπουκάλια.

Χρειαζόμαστε:

Καθαρά μπουκάλια γυάλινα

Πιπεριές καυτερές

Σκελίδες σκόρδου

Κλαράκια δεντρολίβανου

Κλαράκια από θυμάρι.

Σε καθαρά μπουκάλια βάζουμε το ελαιόλαδο ή το ξύδι και προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές ή τα αρωματικά που θα επιλέξουμε.

Επιλέγουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ένα καλό ξύδι, εγώ επιλέγω συνήθως λευκό.

Καλό είναι το μπουκάλι που θα βάλουμε το ξύδι να κλείνει με πλαστικό πώμα ή φελλό, τα μεταλλικά οξειδώνονται.

Αφήνουμε να σταθούν τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

 

Κάποια άλλη φορά είχα αρωματίσει ξύδι με εσπεριδοειδή μπορείτε να δείτε εδώ:

Επίσης μπορούμε να αρωματίσουμε με φρούτα όπως φραγκοστάφυλα ή βατόμουρα ο χρόνος που θα αφήσουμε μέσα τα φρούτα  θα είναι μεγαλύτερος και μετά θα τα διηθήσουμε όπως τα λικέρ.

 

Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *