Ιδέες για μεζεδάκια εύκολα και οικονομικά

από
P1050520

Είχα την μεγάλη τύχη και τιμή να μου εμπιστευτούν  την παρασκευή συνοδευτικών για ένα ποτήρι κρασί μετά την κοπή πίτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας.

Το εγχείρημα μεγάλο καθότι έπρεπε να βγει κάτι καλό και οικονομικό. Μίλησα με άλλους food bloggers  διάβασα έγραψα, έσβησα, έκανα έρευνα αγοράς, μίλησα με τους υπευθύνους της γιορτής  και ευτυχώς  βγήκε ένα λιτό αλλά  χορταστικό μενού που όλοι έμειναν ευχαριστημένοι.

Σκέφτηκα να σας δώσω μερικές πληροφορίες, ίσως φανούν χρήσιμες για κάποιους. Δεν θα είναι με μορφή συνταγής απλά θα δώσω τις ιδέες με μικρές πληροφορίες κι αν αποφασίσετε να φτιάξετε κάτι αυτοσχεδιάστε ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Γιαουρτοτυράκια 

Γίνονται με μείγμα κρέμας τυριού, ή ανθότυρου, γιαούρτι στραγγιστό , πιπέρι, πάπρικα και λίγες σταγόνες λικέρ ή σιροπιού από ρόδι. Το μείγμα μπαίνει στο ψυγείο  για ένα βράδυ, πλάθουμε μπαλάκια τα οποία επικαλύπτουμε με ξηρούς καρπούς, χοντροκομμένο πιπέρι με μπούκοβο ή σουσάμι.

Διάφορα τυριά τύπου γραβιέρας ή κασέρι συνοδευμένα με φέτες σπιτικού παστοκύδωνου


Μικρά κομμάτια ψωμιού ολικής ή πολύσπορου με επικάλυψη,  τυριού κρέμα, αλλαντικά,  ελιές, αγγούρι τουρσί, πάστα τόνου ή ελιάς, παντζάρι, σε όποιο συνδυασμό μας αρέσει.

Τορτίγιες σε ρολό με γέμιση αλλαντικών και τυριών ή καπνιστής πέστροφας μαγιονέζας και τυριού.

Τις συνταγές θα τις βρείτε πατώντας στον τίτλο στις σελίδες από φίλες που είχαν την καλοσύνη να δώσουν ιδέες και τις ευχαριστώ πολύ.

Πολύχρωμα σαντουιτσάκια με σολομό μαγιονέζα και αγγούρι τουρσί πάλι συνταγή φίλης.

Κεφτεδάκια γαλοπούλας ψημένα στο φούρνο σερβιρισμένα με ένα ντοματίνι, μετατροπή συνταγής μου παλιάς.

Υπάρχουν και άλλες ιδέες οικονομικές  αρκεί να έχουμε λίγη φαντασία.

Για εμένα ήταν μια μεγάλη εμπειρία, αλλά πιστέψτε με τίποτα δεν είναι δύσκολο αν το οργανώσεις σωστά.

Είμαι στη διάθεση σας για περισσότερες ιδέες και διευκρινήσεις.

Καλή εβδομάδα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • mia maria
    • 16 Ιανουαρίου 2017
    Απάντηση

    Πολύ ωραία όλα! Συγχαρητήρια!

    • Φιλίτσα Μάντικα
    • 16 Ιανουαρίου 2017
    Απάντηση

    Γειά στα χέρια σου Ξανθή μου και σ’ευχαριστώ για τις όμορφες ιδέες για μπουφέ .Όλα υπέροχα.Καλά έκαναν και σε εμπιστεύτηκαν .Να σαι πάντα καλά και να μας εμπνέεις συγκλονιστικά

    • ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΒΑΚΗΣ
    • 16 Ιανουαρίου 2017
    Απάντηση

    Πανέμορφα όλα Ξανθή!!!!! Ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες ιδέες που μας έδωσες 🙂

    • Χρυσαυγή
    • 16 Ιανουαρίου 2017
    Απάντηση

    Την περίμενα πως και πως αυτή την ανάρτηση κυρίως για να δω το περιεχόμενο των πιατέλων που είδα στη φωτογραφία που ανέβασες στο φέις και όλα έδειχναν τόσο όμορφα και καλά στημένα. Μπράβο για την τόσο προσεγμένη δουλειά και την οργανωτικότητά σου!!! Εξαιρετικό αποτέλεσμα !

      • Ξανθή
      • 16 Ιανουαρίου 2017
      Απάντηση

      Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για την βοήθεια και τα καλά σου λόγια.Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα οι μεγάλες ποσότητες με πολλούς περιορισμούς γιαυτό είπα πως τα κατάφερα.

    • Marion
    • 16 Ιανουαρίου 2017
    Απάντηση

    Oλα πολυ ωραία Ξανθή.
    Και παρουσιασμένα άψογα.
    Μπράβο σου!!

    • Ismini Vasileiou
    • 19 Ιουνίου 2019
    Απάντηση

    Στο σπίτι μας μαζευόμαστε συχνά για κρασάκι με φίλους και τ αμεζεδάκια αυτά είναι ό,τι πρέπει! Έφτιαξα τα ρολάκια με τις τορτίγιες και τα γιαουρτοτυράκια και πήρα και έψησα και αυτά τα σπιτικά τριφτάκια με κοτόπουλο https://xrisizimi.gr/proionta/spitika-triftakia-me-kotopoulo-4-tiria/ και ταίριαξαν πολύ οι γεύσεις μεταξύ τους, αλλά και με το κρασί! σ’ ευχαριστούμε!

Γράψτε απάντηση στο Marion Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode