share

Σοκολατάκια

από
CF-83-CE-BF-CE-BA-CE-BF-CE-BB-CE-B1-CF-84-CE-B1-CE-BA-CE-B9-CE-B13

Με αφορμή την γιορτή του μικρού μας Ανδρέα σήμερα, φτιάξαμε σοκολατάκια που είναι και τα αγαπημένα του. Σοκολατάκια με καραμέλα και καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολατάκια με χαλβά, το οποία μπορώ να πω ότι ήτανε και τα πιο νόστιμα σοκολατάκια που έχω φάει ποτέ.
Είναι πολύ εύκολα και απλά σοκολατάκια που φτιάχνονται σε πολύ λίγο χρόνο.

Υλικά για 24 σοκολατάκια με καραμέλωμένα αμύγδαλα

200γρμ κουβερτούρα γάλακτος για αυτά με το αμύγδαλο

1 παστέλι αμυγδάλου καραμελωμένο
1 φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια

Υλικά για 24 σοκολατάκια με χαλβά και επικάλυψη άσπρης σοκολάτας

200γρμ. κουβερτούρα
100γρμ. κουβερτούρα γάλακτος
50γρμ. χαλβά βανίλια

Πάμε τώρα να τα φτιάξουμε:

Φτιάχνονται και τα δύο κατά τον ίδιο τρόπο, οπότε θα δεν θα σας κουράσω με τις επαναλήψεις.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφού την λιώσουμε την μεταφέρουμε με την βοήθεια μίας σπάτουλας σε ένα άλλο μπολ και την γυρνάμε συνέχεια μέχρι να γίνει χλιαρή.
Αλέθουμε το παστέλι στο μούλτι, (όχι όμως να είναι σκόνη) να υπάρχουν και κομματάκια και τα προσθέτουμε μέσα στην ήδη χλιαρή σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά.
Το ίδιο κάνουμε και στα σοκολατάκια με τον χαλβά, με την μόνη διαφορά ότι τον χαλβά τον τεμαχίζουμε με ένα μαχαίρι ή με το χέρι να έχει και εκεί κομματάκια.
Στην συνέχεια για τα σοκολατάκια αμυγδάλου απλά παίρνουμε ένα κουταλάκι και γεμίζουμε την φόρμα κοιτάζοντας να πάει αμύγδαλο παντού.
Στα σοκολατάκια του χαλβά λιώνουμε πάλι την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και πριν γεμίσουμε την φόρμα με το μείγμα του χαλβά – σοκολάτας,  ρίχνουμε λίγη λευκή σοκολάτα σε κάθε ένα φορμάκι ξεχωριστά και ή το αλείφουμε με πινελάκι ή με το χέρι και όπως πάει.  Όταν το κάνουμε αυτό τότε γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα σοκολάτας – χαλβά.
Βάζουμε έπειτα τις φόρμες στο ψυγείο και αφήνουμε για μία ώρα.
Ξεφορμάρουμε και έχουμε το αποτέλεσμα των φωτογραφιών.
Φυλάσσονται εκτός ψυγείου σκεπασμένα με ζελοφάν ή παίρνουμε κουτάκια σοκολάτας και τα τοποθετούμε εκεί.

Αυτά φτιάχτηκαν και για τους δύο θησαυρούς της ζωή μου.

Υ.Γ. Αν δεν κρυώσουμε την σοκολάτα έπειτα από λίγες μέρες αυτή θα αρχίσει να ασπρίζει, εξού και τα σοκολατάκια που βλέπουμε καμία φορά να ασπρίζουν  και νομίζουμε ότι χάλασαν.

                                 Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα.
Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Χρονια του πολλα!
    Πανεμορφα και σιγουρα νοστιμότατα τα σοκολατακια!

  2. Απάντηση

    Υπέροχα φαίνονται τα σοκολατάκια του μικρού σας Ανδρέα!!!!
    Να τον χαίρεσαι και να έχει πάντα υγεία, αγάπη και χαρά στην ζωή του!
    Και του χρόνου!!!!!

  3. Απάντηση

    Nα τον χαιρόσαστε, να είναι γερός και καλότυχος!
    Τα κερασματάκια, λαχταριστά!!

  4. Απάντηση

    Να τον χαίρεστε τον Ανδρέα σας! Πολύχρονος και ευτυχής! Το κέρασμα ωραιότατο!
    Καλό βράδυ.

  5. Απάντηση

    Χρονια Πολλά να τους χαίρεσαι! Γεια στα χερια σου ειναι όνειρο

  6. Απάντηση

    Χρονια πολλα στον Ανδρεα σας!!!!
    Τα σοκολατακια με τον χαλβα συμφωνω οτι ειναι απο τα πιο ωραια σοκολατακια,τα παιρνω ετοιμα απο ενα εργαστηριο που κανει μονο “χαλβαδογλυκα” και πραγματικα οποιος τρωει ξανα τρωει!!!!!
    καλο μηναααα!!!

  7. Απάντηση

    Χρόνια πολλά και γλυκά!

  8. Απάντηση

    Χρόνια του Πολλά!!!!

    FELICIDADES

    Τι βλέπω;;; Σοκολάτα;;;

    Θα δείς τα παιδάκια μου τώρα που έρχεται ένα τριήμερο χωρίς σχολίο…. :)))

    Φιλιά πολλά και δεν σε ξέχασα, ε;

  9. Απάντηση

    Πολύχρονος ο Ανδρέας, να τον χαίρεστε!!!

    Μας γλυκάνατε πάλι με τον καλύτερο τρόπο 🙂

  10. Απάντηση

    Χρόνια σας πολλά! πολύ ωραια τα σοκολάκια και πολύ ωραία και πρωτότυπη η ιδεά προσθήκης χαλβά και παστελιού.

  11. Απάντηση

    Να τον χαίρεστε να είναι τυχερός και υγιής!Τα σοκολατάκια δείχνουν πολύ νόστιμα! Καλό μήνα και πολλά φιλιά

    • Anonymous
    • 16 Δεκεμβρίου 2014
    Απάντηση

    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ.
    ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΦΟΡΜΕΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΜΕΤΑ ?? ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΦΟΡΜΕΣ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΔΑΚΙΑ. ΤΙ ΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ

  12. Απάντηση

    Φίλε/η ανώνυμος/η Εμένα δεν μου αφήνουν σημάδια και απλά την πλένω με σφουγγάρι. Δεν νομίζω να κάνεις κάποιο λάθος απλά τυχαίνει. Αλλά η πιο εύκολη λύση για καθάρισμα είναι να την βάλεις σε καυτό νερό. Δοκίμασε και αυτό. Τα υπόλοιπα σκεύη μόνο έτσι καθαρίζουν.Ελπίζω να σε βοήθησα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode