Μαγιάτικο με γλυκοπατάτες και φινόκιο στο φούρνο

από
CE-9C-CE-B1-CE-B3-CE-B9-CE-AC-CF-84-CE-B9-CE-BA-CE-BF-2B-CE-BC-CE-B5-2B-CF-86-CE-B9-CE-BD-CF-8C-CE-BA-CE-B9-CE-BF-2B-CE-BA-CE-B1-CE-B9-2B-CE-B3-CE-BB-CF-85-CE-BA-CE-BF-CF-80-CE-B1-CF-84-CE-AC-CF-84-CE-B5-CF-82-2B-1-

Πάμε  στο Σούπερ Μάρκετ και ο καλός μου χαζεύει στα ψάρια βλέπει φέτες μαγιάτικο και αμέσως το αγοράζουμε. Μου έρχεται η ιδέα εκεί επί τόπου για φινόκιο το αγοράζω κι αυτό, στο σπίτι υπάρχει και γλυκοπατάτα, έτοιμο το φαγητό μας εύκολα και απλά μιας και εκείνη τη μέρα θα έπρεπε να καθαρίσω τα χόρτα μιας ολόκληρης λαϊκής για τις πίτες.

Υλικά
(Δεν θα δώσω ποσότητες  βάλτε όσα εσείς θέλετε ανάλογα με πόσους πεινασμένους έχετε.)
Φέτες μαγιάτικου ή άλλου ψαριού
Φινόκιο
Γλυκοπατάτες
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Σουμάκ (προαιρετικό)

Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και το φινόκιο και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Αλατοπιπερώνουμε
Πλένουμε τις φέτες του ψαριού τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε
Σε πυρέξ ή ταψί αραδιάζουμε το ψάρι και τριγύρω του τις γλυκοπατάτες και το φινόκιο
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

Σκορπάμε λίγο σουμάκ από πάνω σε όλα και προσθέτουμε 1/2 κούπα χλιαρό νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο πρώτο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη ίσα που να πάρει λίγο χρώμα.
Συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας φρέσκο ψωμί και ελιές.
Έτσι απλά!!!

Αν δεν σας αρέσουν οι γλυκοπατάτες βάλτε πατάτες. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και καρότα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Φανταστικό φαγητό! Πάντα λάτρευα το ψάρι με πατάτες στο φούρνο. Τα υλικά σου πολύ διαλεχτά και η νοστιμιά του αντιστρόφως ανάλογη της ευκολίας !!!

    Τέλεια!!!

  2. Απάντηση

    Θα επέλεγα τις γλυκοπατάτες Ξανθή μου από τις κανονικές πατάτες.
    Πολύ ωραίο φαγητό και το φινόκιο ταιριάζει πολύ.
    Ωραία επιλογή

    ΦΙλιά πολλά 🙂

  3. Απάντηση

    καλημερα Ξανθή!!!
    το φαγητο σου ειναι φανταστικο!!τρελαινομαι για ψαρια,ο συνδοιασμος με φινοκιο νομιζω ειναι καταπληκτικος,η προσθηκη της γλυκοπατατας φοβερη ιδεα!!!!Μπραβο ξανθη!
    φιλια πολλα!!!

    • peps
    • 4 Νοεμβρίου 2014
    Απάντηση

    Από τα αγαπημένα μου ψάρια, το μαγιάτικο!!!

  4. Απάντηση

    Νόστιμο ψάρι διάλεξε ο καλός σου και οι γλυκοπατάτες θα ταίριαξαν όμορφα!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

  5. Απάντηση

    Πολύ ωραια γευστική πρόταση!
    Καλό απόγευμα!
    Φιλιά 🙂

  6. Απάντηση

    Προσωπικά είμαι “fun” των ψαρικών με συνοδεία λαχανικών στον φούρνο, οπότε όπως καταλαβαίνεις Ξανθή μου θα το φτιάξω, ακόμη κι΄ αν δεν βρω μαγιάτικο!
    Καλό βράδυ εύχομαι.

  7. Απάντηση

    Γλυκοπατάτα δεν έχω βάλει ποτέ σε ψάρι αλλά φινόκιο πολύ τακτικά. μου έδωσες πολύ καλή ιδέα, θα τη δοκιμάσω! Εξάλλου αγαπάμε και τα ψάρια και τις γλυκοπατάτες!
    Καλό σου βράδυ

  8. Απάντηση

    Το μαγιάτικο είναι εξαιρετικό ψάρι! Και ο τρόπος που το συνδύασες με την γλυκοπατάτα και το φινόκιο σίγουρα το αναδεικνύει ακόμη περισσότερο! Τέλειο, Ξανθή μου!
    Φιλιά πολλά!

Γράψτε απάντηση στο Χρυσαυγή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode