Στις Αγορές του Λονδίνου μέρος πρώτον

από
IMG_7202

Κάθε φορά που πάμε στα παιδιά μας προσπαθώ να επισκεφτώ όλο και πιο πολλές αγορές.
Βέβαια σε κάποιες πάω και ξαναπάω και νομίζω όποιος επισκέπτεται το Λονδίνο κάποιες θα πρέπει οπωσδήποτε  να τις επισκεφτεί.
Υπάρχουν μεγάλες και μικρές αγορές ακριβές και φτηνές, σε όλες έχεις κάτι να δεις ίσως και να αγοράσεις.
Οι δικές μου βόλτες δεν συνοδεύονται με αγορές συνήθως, αλλά από πολλές φωτογραφίες.
Θα προσπαθήσω να σας ξεναγήσω σε μερικές από αυτές, δίνοντας μερικές πληροφορίες και φωτογραφίες με τη ματιά του επισκέπτη και μόνο.
Η πολύ αγαπημένη μου αγορά είναι αυτή της Borough market η πιο διάσημη του Λονδίνου  στην οποία θα βρει κανείς εξαιρετικά βρετανικά αλλά και διεθνή προϊόντα, σωστός παράδεισος.
Εκεί μπορείς να ψωνίσεις, να φας ή και να χαζέψεις μόνο φωτογραφίζοντας και παρατηρώντας.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ
Η πιο εύκολη πρόσβαση είναι με το μετρό (Underground)  στάση London Bridge έξοδος προς Borough High Street. Πριν ξεκινήσετε βεβαιωθείτε για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της αγοράς γιατί δεν είναι όλες τις ημέρες ανοικτή.
Και αφού επισκεφτείτε την αγορά κοντά σας υπάρχουν και άλλα αξιοθέατα όπως το  Shakespeare’s Globe Theatre, ή το Μουσείο της Tate Modern  και αρκετά αξιοθέατα που θα ανακαλύψετε περπατώντας.

Η επόμενη μεγάλη αγορά είναι αυτή της old Spitalfields market, μια υπαίθρια στεγασμένη αγορά η οποία λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα με πάρα πολλούς πάγκους, όπου κάθε μέρα εναλλάσσονται τα προς πώληση προϊόντα.
Μπορεί κανείς να βρει από ρούχα, είδη σπιτιού,αντίκες, κοσμήματα, διάφορα αξεσουάρ μέχρι και τρόφιμα.
Και γύρω από την αγορά πάρα πολλά καταστήματα εστίασης και καφέ.
Η πρόσβαση εύκολη 5 λεπτά από το σταθμό του μετρό Liverpool Street Station (Central Line)
Λίγες φωτογραφίες από την επίσκεψη μου εκεί τα περασμένα Χριστούγεννα θα δείτε εδώ  Να συμπληρώσω ότι εκεί κοντά είδα για πρώτη  φορά το BOXPARK.

Είναι container τα οποία έχουν διαμορφωθεί σε μικρά καταστήματα, τα οποία λειτουργούν συνήθως με τη μορφή pop up storeμια διαδικασία πωλήσεων που συνάντησα μετά και σε άλλες περιοχές και μου άρεσε πολύ.

Επόμενη αγαπημένη αγορά αυτή της Columbia market. Ήταν η πρώτη αγορά που επισκέφτηκα πριν 9 χρόνια όταν για πρώτη φορά πήγα στο Λονδίνο και φροντίζω να την επισκέπτομαι όταν μπορώ και πάλι.
Περισσότερες  φωτογραφίες θα δείτε εδώ, οι οποίες είναι  πάλι από τα Χριστούγεννα όταν την επισκεφτήκαμε με την κόρη μου.
Κάθε Κυριακή οι δρόμοι γεμίζουν από πάγκους με λουλούδια και ότι άλλο χρειάζεται κανείς για τον ανθόκηπο του ή τη βεράντα του.
Είναι από τους λίγους δρόμους όπου υπάρχουν  60 μικρά καταστήματα με αντίκες, είδη κουζίνας και σπιτιού, vintage  καταστήματα ρούχων και πολλά άλλα.
Αυτή την αγορά τη χαρακτηρίζω παράδεισο των food bloger και της κάθε νοικοκυράς.
Η πιο εύκολη πρόσβαση είναι με το μετρό και πάλι είτε στη στάση Bethnal Green (Central Line) η Old Street stasion (Northem Line)
Επόμενη μεγάλη αγορά αγαπημένη η Portobello Road  μεγάλη υπαίθρια αγορά και πολλά καταστήματα με αντίκες, ρούχα, φρούτα και λαχανικά και πολλά αντικείμενα δεύτερο χέρι.
Θα δείτε εδώ φωτογραφίες με τη ματιά του  Θανάση τα περασμένα Χριστούγεννα.
Η πρόσβαση γίνεται  με το μετρό στάση  Notting Hill Gate (Central Line)
Θα κλείσω αυτό το πρώτο αφιέρωμα με ένα λατρεμένο μου μέρος του Λονδίνου το Covent Gargen.
Όσες φορές έχω πάει στο Λονδίνο πάντα το επισκέπτομαι τρελαίνομαι να ακούω τους μουσικούς που παίζουν εκεί, να χαζεύω την  υπαίθρια σκεπαστή αγορά του και τα υπέροχα καταστήματα.
περισσότερες φωτογραφίες εδώ και εδώ 
Ακριβώς δίπλα από την αγορά του Covent Garden άλλη μια  αγορά η Jubilee Market .
Πολύ κοντά βρίσκεται  Μουσείο Μεταφορών του Λονδίνου το οποίο αξίζει επίσης να επισκεφτείτε.
Η πρόσβαση στο Covent Garden  γίνεται με το μετρό στάση Covent Garden (Piccadilly Line)
Θα επανέλθω με άλλες αγορές  που επισκεφτήκαμε στο πρόσφατο ταξείδι μας μόλις ο διαθέσιμος χρόνος μου το επιτρέψει.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Ξανθή μου, εμένα αν με αφήσεις σε αυτές τις αγορές, με κατέστρεψες! θα γυρίσω (αν γυρίσω…) εντελώς άφραγκη! Θέλω να τα αγοράσω όλα!!!!
    Πολλά φιλιά και καλημέρες!

  2. Πολύ όμορφη και χρήσιμη η ανάρτησή σου Ξανθή, θα μου χρειαστεί σύντομα,οπότε την κρατάω!

  3. Και ακριβώς δίπλα από τη Borough Market είναι το εκπληκτικό τυράδικο Neal’s Yard. Μαγικό.
    Και σε μια γωνιά στο Covent Garden βρίσκεται μια μικρή τρύπα με τα θεϊκότερα cookies του σύμπαντος, τα Ben’s Cookies…

  4. Τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι συνέχεια πόσο μου έλειψε το Covent Garden. Με ταξίδεψες σε ένα μέρος που λατρεύω!! Εμένα μου άρεσε να πηγαίνω για καφέ εκτός από εκεί κάτω με τους μουσικούς και επάνω σε ένα δρομάκι που έχει ένα Muffin shop.. Καταπληκτικό!!! Rasberry muffins
    Καλή εβδομάδα!

  5. Ευχαριστούμε πολύ για αυτό το όμορφο εικονικό ταξίδι!
    Με έκανες να θέλω να πάω στο Λονδίνο τώρα!
    Φιλιά πολλά

  6. @ sundayspoon όλοι αυτό παθαίνουμε αλλά ευτυχώς υπάρχει ο περιορισμός των κιλών στη βαλίτσα και ερχόμαστε με ελάχιστα.

    @Χρύσα ευχαρίστως αν θέλεις και άλλες πληροφορίες γράψε μου.

    @ Κλεομένη αν αρχίσω να γράφω για καταστήματα τροφίμων αλλά και εστίασης γύρω από το Covent Gardenκαι τη Borough αλλά και το Soho δεν μου φτάνουν πολλές αναρτήσεις.

  7. @ Eleana-My Home My Memories καλώς ήρθες στην παρέα μας. Η περιοχή έχει τόσα μα τόσα όμορφα μέρη που αν έμενα μόνιμα εκεί κάθε μέρα θα είχα και κάπου να πάω, ευτυχώς για μας τα παιδιά είναι εκεί μόνιμα και πάμε συχνά.

    @Ερμιόνη να πας ναι!!!!

    • amelie
    • 27 Οκτωβρίου 2014

    Όσες φορές και να πάμε στο Λονδίνο…θέλουμε κι άλλο! Πολύ χρήσιμη ανάρτηση, θα την εκτυπώσω για το αρχείο των ταξιδιωτικών πληροφοριών μου!

    • Silena
    • 27 Οκτωβρίου 2014

    Πολύ ζήλεψα με όλα αυτά που μας περιέγραψες Ξανθή μου!!!! Δε θα ήθελα να ξεκολλήσω με τίποτα από εκεί!!!!!
    Καλό βράδυ να έχετε!!!

  8. Ωραία ήταν που ταξιδέψαμε και εμείς λίγο μαζί σου!Δεν έχω πάει αλλά θα ήθελα…
    Καλό βράδυ!

  9. Να είσαι καλά Ξανθή για την βόλτα… λάτρεψα όλες αυτές τις αγορές… θα έμενα άφραγκη γιατί είμαι καλός άνθρωπος και μου αρέσουν όλα!!! χαχαχα

    • crispy
    • 28 Οκτωβρίου 2014

    Πολύ όμορφη ξενάγηση Ξανθή! Λατρεύω το Λονδίνο και τις αμέτρητες και τόσο διαφορετικές αγορές του!

  10. Τι όμορφη η περίηγησή σου στο Λονδίνο, Ξανθή μου. Μου θύμισες ωραίες στιγμές που περνούσα εκεί κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο, επί 30 χρόνια! Τρελλαίνομαι για το Convent Garden με τα όμορφα μαγαζάκια του!
    Πολλά φιλιά!!!

    • Vita
    • 28 Οκτωβρίου 2014

    Μήπως να έκανες κι ένα ταξιδιωτικό blog; Περιγράφεις υπέροχα!

  11. Τέτοια κάνεις…και με “ξεσηκώνεις” μέσα στην νύχτα Ξανθή μου, να σκέφτομαι που θέλω να ταξιδέψω … και μάλιστα όσο πιο σύντομα γίνεται!!!

Comments are closed.
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode