Πράσινες ελιές τύπου Αμφίσσης και πιπεριές τουρσί.

από
CE-95-CE-BB-CE-B9-CE-AD-CF-82-2B-CE-91-CE-BC-CF-86-CE-AF-CF-83-CF-83-CE-B7-CF-82

Συνέχεια στις δραστηριότητες της Νάξου.
Στο κτήμα της Ιωάννας υπάρχουν ελιές για λάδι ελιές Καλαμών και ελιές Αμφίσσης.
Σε αυτή τη φάση έτοιμες ήταν οι πράσινες τύπου Αμφίσσης.

Μαζέψαμε τις πιο ώριμες προσέξαμε να μην έχουν στίγματα (γιατί ο δάκος παραφυλάει) πλύθηκαν πολύ καλά και μπήκαν σε βάζα των δύο κιλών.
Εκεί προστέθηκε μια κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό 1 ποτήρι νερού ξίδι και συμπληρώθηκε μέχρι να σκεπαστούν  θαλασσινό νερό.

Ανακινήθηκε καλά το βάζο και θα μείνει για τουλάχιστον ένα μήνα πριν καταναλωθούν.
Πρέπει να ξαναπάω στη Νάξο να δοκιμάσω!!!!

Η επόμενη επεξεργασία είχε σχέση με τις πιπεριές.
Πολλές πιπεριές σε κέρατα αλλά μικρές κόκκινες καυτερές.
Οι πράσινες αφού πλύθηκαν καλά μπήκαν σε αποστειρωμένα βάζα και προστέθηκε ο γάρος που χρησιμοποιώ για το τουρσί λαχανικών 

Τις κόκκινες τις πήρα μαζί μου τις έπλυνα καλά και τώρα στεγνώνουν πάνω σε καθαρή πετσέτα.
Όταν ξεραθούν καλά θα αφαιρέσω το κοτσανάκι τους και θα μπουν στο μπλέντερ να γίνουν μπούκοβο.

Κι αν αναρωτιέστε για τα υπόλοιπα της φωτογραφίας στα βαζάκια είναι μαρμελάδα πεπόνι με μαστίχα και μαρμελάδα φραγκόσυκα ή όπως η τοπική ονομασία “φαραόσυκα”.
Έγινε και λικέρ θα τα πούμε σε άλλη ελπίζω ανάρτηση μαζί με το καθάρισμα τους.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Αυτες οι ελίτσες οι πρασινες, οι χοντρες μου αρεσουν πάρα πολύ!
    Καλη βδομάδα να έχουμε 🙂

  2. Απάντηση

    Ωραίες οι ελίτσες αλλά και το τουρσί! Γεμάτες νοστιμιές οι διακοπές σου! 🙂

  3. Απάντηση

    How beautiful to pick your own olives. Blessings dear. Catherine

  4. Απάντηση

    Επιβάλλεται η επιστροφή στο νησί και μόνο γι’ αυτές τις ελίτσες…

Γράψτε απάντηση στο sundayspoon Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode