Χταποδάκι με σταμναγκάθι και ασκρολίμπρους.

από
DSC05947

Η πίεση των ημερών μεγάλη και ακόμα δεν έχω καταφέρει να φτιάξω τίποτα για το Πάσχα. Δεν προλαβαίνω καν να αναρτήσω αυτά που φτιάχνω. Αυτό εδώ όμως, είπα στην αδερφή μου την Ξανθή και λέω αδερφή μου γιατί έτσι την αισθάνομαι, ότι θα προσπαθήσω και έτσι έκατσα εν μέσω της νυχτός και της κούρασης, να την γράψω.
Το φαγητό αυτό βγήκε με την ιδέα, ότι όπως το κάνουμε με το σπανάκι γιατί όχι και με το σταμναγκάθι και τους ασκρολίμπρους. Τελικά ήτανε απίστευτη η γεύση του και πιστέψτε με δεν έμεινε τίποτα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 4 άτομα είναι τα εξείς:
Χταπόδι 1 1/2 κιλό περίπου
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
800 γρ σταμναγκάθι
600 γρ ασκρολίμπρους
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα πλένουμε πολύ καλά.

Τα βράζουμε για 5 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να μας περιμένουν.

Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και βάζουμε να βράσει με 1 κούπα νερό .

Το κόβουμε σε κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρώς.

Προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις.

Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε  τα χόρτα και τα ντοματάκια και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο.

 

Καλή Μεγαλοβδομάδα σε όλους με υγεία.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Σούπερ ακούγεται. Γιατί χρειάζεται το πρώτο βράσιμο στα χόρτα; Δεν αρκεί αυτό που γίνεται μαζί με το χταπόδι;

  2. Απάντηση

    Cleomenis Zosimas Το σταμναγκάθι είναι πολύ πικρό και όταν το βάλεις κατευθείαν μέσα, δεν θα το φάνε εκείνοι που δεν τρώνε τα πικρά χόρτα. Με το βράσιμο, όχι ότι ξεπικρίζουν πολύ, αλλά τρώγονται πιο εύκολα από τους δύσκολους. Επίσεις όταν βράσουν μέσα στο φαγητό γίνεται λίγο πιο βαρύ για το στομάχι και το έντερο.
    Γι’αυτό και ξεβράζοντε.
    Εμείς πάντως το ζουμί από τα χόρτα το πίνουμε μετά σαν ρόφημα με λεμόνι. Δεν το αφήνουμε ανεκμετάλευτο.
    Καλή σου μέρα.

  3. Απάντηση

    Τι φοβερό φαγάκι σκάρωσες Λίνα μου!!
    Προσωπικά μου αρέσει πολύ η πικράδα από το σταμναγκάθι (γενικά μου αρέσουν τα πικρά χόρτα) και είμαι σίγουρη ότι θα προέκυψε ένα πιάτο λαχταριστό!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

  4. Απάντηση

    Οοοοχ, μακάρι… τρελαινόμαστε για το χταποδάκι, αλλά είναι πανάκριβο εδώ!
    Μακάρι μπορούσα…

    Φιλιά πολλά και καφεδάκι.

    http://logokrisiaikostuprotueona.blogspot.com.es/

  5. Απάντηση

    Αυτό δεν είναι αγάπη είναι κάτι παραπάνω μιας και ξέρω τι ακριβώς συνέβαινε χτες βράδυ εκεί.
    Ασκολίμπρους δεν έχει πια εδώ αλλά θα το κάνω με σταμναγκάθι.
    Πολλά φιλιά αγαπημένη!!

  6. Απάντηση

    Σκοτώνω γι’ αυτό το πιάτο! Αυτό το φαγητό….το λατρεύω!! φιλιά!

  7. Απάντηση

    Έχω καιρό να φάω χταποδάκι και τώρα το λιγουρεύτικα δεν σου κρύβω!Ωραιότατο πιάτο!!
    Καλό Σ/Κ!!

    • Εφη
    • 12 Απριλίου 2014
    Απάντηση

    Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλα είναι απολύτως του γούστου μου, σκόλιαμπρα δεν έχω δει εδώ και βδομάδες, αν όμως πετύχω θα φτιαχτεί οπωσδήποτε. Το κρατώ γενικότερα στα υπόψη μου. Καλή Μεγαλοβδομάδα με υγεία και καλή Ανάσταση!

  8. Απάντηση

    Ωραίος ο συνδυασμος χταπόδι και σταμναγκάθι! Ασκολύμπρους είδα πρόσφατα και στη δική μας λαϊκή. Ευκαιρία να τους δοκιμάσουμε!
    Κλαλό Σαββατοκύριακο.

  9. Απάντηση

    Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά πρέπει να είναι νόστιμο!! Γεια στα χέρια σου!

  10. Απάντηση

    Noμίζω θα μ αρέσει αυτό το φαγάκι Λίνα. Τους ασκρολίμπρους δεν τους έχω δοκιμάσει, αλλά το σταμναγκάθι μ μ αρέσει. Πολύ ωραίο.

    Καλό Πάσχα Λίνα

    Φιλιά

  11. Απάντηση

    Noμίζω θα μ αρέσει αυτό το φαγάκι Λίνα. Τους ασκρολίμπρους δεν τους έχω δοκιμάσει, αλλά το σταμναγκάθι μ μ αρέσει. Πολύ ωραίο.

    Καλό Πάσχα Λίνα

    Φιλιά

  12. Απάντηση

    Η καλή φίλη στην ανάγκη φαίνεται! Μπράβο και για το πιάτο και για τη χειρονομία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode