share

Ιδέες με ταλαγάνι

από
CE-A4-CE-B1-CE-BB-CE-B1-CE-B3-CE-AC-CE-BD-CE-B9

Πριν την Τσικνοπέμπτη μαζί με πάρα πολλούς άλλους  foodbloggers   έλαβα ένα δωράκι έκπληξη.
Ένα υπέροχο ταγάρι που μέσα του έκρυβε δύο κομμάτια ταλαγάνι ένα όμορφο “αρνί” και αποκριάτικα αξεσουάρ.

Το ταλαγάνι είναι ένα τυρί σχάρας  Φτιάχνεται με μεράκι, στις εγκαταστάσεις της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ στην Άρτα, ακολουθώντας κατά γράμμα τη συνταγή της οικογένειας Αποστόλου από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, οικογένειας με παράδοση στην παραγωγή πρόβειου γάλακτος και χειροποίητων τυριών. Πήρε το όνομά του από την παραδοσιακή, χειμερινή κάπα.
Αν θυμάμαι καλά το έχω δοκιμάσει άλλη μια φορά στο παρελθόν.
Από την ημέρα της παραλαβής του  έχω φτιάξει  διάφορα  πιάτα απλά συνοδευτικά ή μη.

Ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι  μπήκε πάνω στην ντοματοσαλάτα μας

Ψημένο σε μαντεμένιο τηγάνι κάθισε πάνω σε ψημένο χωριάτικο ψωμί και στολίστηκε με ψητά ντοματίνια  για τις ανάγκες ενός πρόχειρου γεύματος.

Δοκιμάστηκε από φίλους σε τραπέζι της Τσικνοπέμπτης ψημένο σε σχάρα στα κάρβουνα  και πήρε καλές κριτικές.
Η επόμενη δοκιμή έγινε ένα μεσημέρι γευσιγνωσίας στο σπίτι με φίλο.
Δοκιμάστηκε ψητό στο μαντεμένιο τηγάνι  με δύο διαφορετικές  καυτερές μαρμελάδες πιπεριάς και με  μια γλυκιά μαρμελάδα μούσμουλων.
Το γευστικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.

Θα το δοκίμαζα και σε σαγανάκι με επικάλυψη από  μέλι.
Μιας και είμαστε στην εβδομάδα της Τυρινής  αναζητήστε το και πειραματιστείτε  κι εσείς, πολύ θα χαρώ να μάθω τις δικές σας ιδέες.
Ευχαριστώ πολύ το OUT OF THE BOX   για την ευγενική χορηγία.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • peps
    • 27 Φεβρουαρίου 2014
    Απάντηση

    Θα το δοκιμάσω!!!

  1. Απάντηση

    Λόγω καταγωγής το έχω φάει αρκετές φορές και είναι φανταστικό!!Ειδικά ψητό!!!

    • Silena
    • 27 Φεβρουαρίου 2014
    Απάντηση

    Πολύ νόστιμες οι προτάσεις σου Ξανθή!!!!
    Μου αρέσει που συνδύασες το αλμυρό με το γλυκό!!!! Σίγουρα δίνει εξαίσιο γευστικό αποτέλεσμα!!!! Θα το ψάξω και θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!!
    Καλό τριήμερο να έχετε! Φιλιά!

  2. Απάντηση

    Τρελαινομαι για το ταλαγανι. Ολα οσα δοκιμασες και εφτιαξες ηταν πολυ ωραια. Ξεχωρισα τα ορεκτικα με τη μαρμελαδα!!!

    Καλο τριημερο!

  3. Απάντηση

    Δεν θυμάμε να το έχω δοκιμάσει αλλά θα το κάνω και εγώ σύντομα!Καλό τριήμερο!!

  4. Απάντηση

    Λοιπόν ταλαγάνι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα και απορώ πώς μου έχει ξεφύγει!
    Όλες οι προτάσεις σου πάντως με δελέασαν πραγματικά!
    Φιλιά

  5. Απάντηση

    Ταλαγάνι …μμμμμμ μου αρέσει πολύ και ειδικά ψημένο!!!! Οι προτάσεις σου πολύ νόστιμες και μου ζητούν να τις υιοθετήσω!!!!!!
    Καλό τριήμερο και καλά Κούλουμα!!!

    • Anonymous
    • 28 Φεβρουαρίου 2014
    Απάντηση

    Εξαιρετικό τυρί.Ταιριάζει με τον καγιανά το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι σωστά ωριμασμένες.Τζίνα Μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode