Σπαγγέτι με κεφτεδάκια σαν ατομικά παστίτσιο σε πήλινο

Μαγειρεύουμε – φωτογραφίζουμε – κερδίζουμε!!!!
Στο τεύχος του  περιοδικού olive  του μηνός Νοεμβρίου, που καλή φίλη είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει, ξεφυλλίζοντας το είδα μια καταχώριση για διαγωνισμό φωτογραφίας.
Συγκεκριμένα έγραφε: Στείλτε κι εσείς τη συνταγή που αγαπήσατε και μαγειρέψατε από το προηγούμενο τεύχος μαζί με μια φωτογραφία της. Είναι χαρά μας να βλέπουμε τις συνταγές μας μαγειρεμένες ξανά από τα χέρια σας!!
Πολλά πιάτα του τεύχους με κέντρισαν αλλά στάθηκα τελικά στο “Σπαγγέτι με κεφτεδάκια σαν ατομικά παστίτσιο σε πήλινο”
Η φωτογράφιση έγινε η φωτογραφία στάλθηκε και είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι κέρδισα ένα σετ μαχαίρια της coozina

Ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές του διαγωνισμού και την εταιρεία coozina  για το δώρο.
Η συνταγή είναι από το συγκεκριμένο τεύχος με μικρές μόνο παρεμβάσεις από μένα:  Στα κεφτεδάκια έβαλα φύλλα ξερής ρίγανης αντί για βασιλικό, στη σάλτσα έβαλα ψιλοκομμένες  φρέσκες ντομάτες και η μοτσαρέλα ήταν σε φέτες.

Τα υλικά για 4 άτομα
Για τα κεφτεδάκια
600gr κιμά
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
3 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε κρασί
1 κουτ. σούπας ξερό βασιλικό ή δυόσμο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι

Για τη σάλτσα
600γρ ντοματάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Βασιλικό φρέσκο
Αλάτι πιπέρι
Μοτσαρέλα ή κάποιο τυρί που λιώνει

Σπαγγέτι της αρεσκείας σας.

Διαδικασία
Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια ζυμώνοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά
Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα μεταφέρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο πιέζοντας με ένα πιρούνι να γίνουν λίγο πλατιά.


Τα γυρίζουμε κι από τις δυο πλευρές χωρίς να τηγανιστούν πλήρως.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα βράζοντας τα ντοματάκια με το λάδι και τα άλλα υλικά. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και βράζουμε για λίγο.


Έχουμε βράσει τα μακαρόνια να κρατάνε λίγο.
Παίρνουμε ατομικά γιουβετσάκια και βάζουμε μια στρώση μακαρόνια από πάνω κεφτεδάκια κομμένα στη μέση λίγη  σάλτσα  και μοτσαρέλα 

Συνεχίζουμε με  μακαρόνια κεφτεδάκια σάλτσα μοτσαρέλα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 κι αέρα για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Διακοσμούμε με φύλλα βασιλικού και απολαμβάνουμε!!

Η συνταγή ταξίδεψε και μέχρι την Κρήτη, δοκιμάστηκε από τη Λίνα και ευχαριστήθηκε όλη η οικογένεια της από το αποτέλεσμα!!

Η Λίνα επειδή δεν είχε διαθέσιμα μικρά πήλινα το έφτιαξε σε μεγάλο η επιλογή δική σας!!
Θα το ξαναφτιάξουμε!!

Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

19 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η Χρυσαυγή λέει:

    Ωραία λοιπόν!! Διπλή η χαρά !!
    Και απολαύσατε ένα ωραίο φαγητό και κερδισες και δώρο!! Συγχαρητήρια Ξανθή!!!!!!!!!!!!!

  2. Avatar Ο/Η peps λέει:

    Ωραία! Ένα πήλινο για μένα, παρακαλώ!!

  3. Avatar Ο/Η amelie λέει:

    Αυτό είναι σούπερ φαγητό!

  4. Τι όμορφα να “δένει” μια υπέροχη συνταγή με μια υπέροχη επίσης φωτογράφιση κι αυτά τα δυο, να καταλήγουν σε μια βράβευση!!!!
    Πολλά συγχαρητήρια!!!!
    Πολλά “ΜΠΡΑΒΟ” επίσης για όλη τη δραστηριότητα των ημερών στους “Δρόμους ζωής”!!!!!
    Καλησπέρα σε όλους σας

  5. Avatar Ο/Η mm_skg λέει:

    Μπραβο Ξανθη μου! Πολυ ωραια συνταγη διαλεξες και πολυ λαχταριστη η φωτο γραφια σου! Ειναι να μην κερδισει?
    Αυτο το φαγακι πρεπει να το φτιαξω!

  6. Avatar Ο/Η Sofia Sofeto λέει:

    Ξανθή μου συγχαρητήρια!
    Εύχομαι πάντα να αναγνωρίζεται το ταλέντο και ο κόπος σου!
    Υπέροχο το φαγητό σου, καταπληκτική η παρουσίαση!

  7. Avatar Ο/Η Αγγελικη Ν λέει:

    Από που να αρχίσω τα μπράβο…
    Μπράβο για τους Δρόμους και του χρόνου με υγεία!
    Μπράβο για την ωραία εκτέλεση της συνταγής!
    Μπράβο για την φωτογράφιση!
    Μπράβο για το δώρο!
    Ξανθή μου να είσαι καλά!
    Καλή βδομάδα!

  8. Avatar Ο/Η Mageirissa λέει:

    Σούπερ φαγητό χωρίς αμφιβολία!!Συγχαρητήρια!

  9. Avatar Ο/Η The Dark Chef λέει:

    Τέλειο φαγητό, ειδικά με το τυρί λιωμένο στην επιφάνεια… ζημιά μεγάλη! 🙂
    Μπράβο και για τα υπόλοιπα, καλή βδομάδα και καλή συνέχεια!

  10. Avatar Ο/Η Lia Papadopoulou λέει:

    Συγχαρητήρια Ξανθή!!! πολύ ωραίο φαγητό και πολύ ωραίο δώρο!!!Φιλιά πολλά!!! Καλό απόγευμα!!!

  11. Avatar Ο/Η ΕΛΕΝΑ λέει:

    Μπράβο Ξανθή μου, συγχαρητήρια!!!
    Υπέροχο το φαγάκι που επέλεξες και τόσο νόστιμα μαγείρεψες!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

  12. Avatar Ο/Η Silena λέει:

    Με το που τα είδα μέσα στα πήλινα με το λιωμένο τυράκι άρχισα να τα λιγουρεύομαι!!!!
    Για αύριο δεν έχω κανονίσει φαγητό για το γιο, να μια καλή ιδέα!!!!
    Καλό βράδυ! Φιλιά!

  13. Avatar Ο/Η Ερμιόνη λέει:

    Συγχαρητήρια Ξανθή μου!
    Υπέροχο φαγάκι πραγματικά, μπράβο σου που το έφτιαξες και μας το προτείνεις και μπράβο που σου χάρισε και ένα πολύ χρηστικό δωράκι!
    Φιλιά

  14. Avatar Ο/Η Notoula λέει:

    Ξανθή μου, τι καταπληκτική συνταγή!
    Θα την δοκιμάσω σίγουρα!!!
    ΜΜΜ μου τρέχουν τα σάλια!

    Συγχαρητήρια!

  15. Avatar Ο/Η Tante Kiki λέει:

    Συγχαρητήρια Ξανθή μου… υπέροχο φαγητό και πολύ χρήσιμο δώρο!!! Μπράβο!

  16. Avatar Ο/Η Penelope λέει:

    Τα “εύγε” μου και επισήμως!!!
    Πάντα τέτοια και άλλα ακόμη πιο νόστιμα και με πολλές επιτυχίες.

    Στο επόμενο κέρασμα, θα ήθελα παρακαλώ ένα πηλινάκι με τα όλα του :-)))
    Καλό βράδυ.

  17. Avatar Ο/Η sundayspoon λέει:

    Μα πώς να μην κερδίσεις με τέτοιο σούπερ φαγάκι, βρε Ξανθή; Μου έτρεξαν τα σάλια βλέποντας τη φωτογραφία! Μπράβο και με το καλό να αξιοποιήσεις το δώρο σου!
    Φιλιά πολλά!!!

  18. Avatar Ο/Η Katerina λέει:

    Συγχαρητήρια Ξανθή μου! Πραγματικά η φωτογραφία σε κάνει να εύχεσαι να το είχες μπροστά σου!

  19. Avatar Ο/Η Ειρήνη Ε. λέει:

    Συγχατητήρια, Ξανθή για την βράβευσή σου και για το δώρο που κέρδισες! Το φαγητό, είναι απλά καταπληκτικό και η παρουσίασή του στο πήλινο, ήταν ότι καλύτερο.
    Καλό μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *