share

Σαλάτα με πεπόνι αλλιώς

από
Σαλάτα με πεπόνι

Ξεφυλλίζοντας τα περιοδικά που στέλνει η κόρη όλο και κάτι μου καρφώνεται στο μυαλό να φτιάξω.
Και βέβαια δεν είναι δικές μου ιδέες όλα όσα κάνω και αναρτώ, αναφέρομαι σε σχόλια που βγήκαν στον αέρα, αλλά ποιος είναι αυτός που θα μου απαγορεύσει να κρατώ “ημερολόγιο” αυτών που φτιάχνω;; ο διαδικτυακός χώρος είναι τεράστιος κι όπως έλεγε κι ο πατέρας μου όλοι οι καλοί χωράνε. ΤΕΛΟΣ.
Επειδή δε οι φίλοι μέσα από το blogging πολλοί και ανεκτίμητοι, πάμε  στο πεπόνι που αφήχθει εκ Ζακύνθου, μιας και η ιδέα καθόταν όπως είπα στο κεφάλι.
Σαλάτα με πεπόνι καπνιστή γαλοπούλα κλπ!!!!

Τα υλικά 
1/2 πεπόνι
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 μικρό αγγουράκι κομμένο σε κύβους
2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα κομμένες σε μικρά κομμάτια
Μερικά φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα

Για τη βινεγκρετ
2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού καλό ξύδι
1 κουτ. γλυκού  μέλι
Λίγα φραγκοστάφυλα

Διαδικασία 
Κόβουμε το πεπόνι στη μέση αφαιρούμε τα σπόρια και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τη σάρκα του κρατώντας τα κομμάτια σε ένα μπολ. Το άδειο πεπόνι  θα το χρησιμοποιήσουμε ως σαλατιέρα.

Κόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε παγωμένο νερό για λίγη ώρα.
Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τη γαλοπούλα.
Στραγγίζουμε το κρεμμύδι και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μέρος των κομματιών του πεπονιού μέσα σε ένα μπολ.

Τα μεταφέρουμε προσεκτικά μέσα στο άδειο πεπόνι.
Σε ένα βάζο ή ποτήρι βάζουμε τα υλικά της βινεγκρετ, με τη βοήθεια ενός κουταλιού συνθλίβουμε τα φραγκοστάφυλα  και ανακινούμε καλά.
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και απολαμβάνουμε

Παρατηρήσεις.
Αν περισσέψει πεπόνι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε smoothies  ή κάποιο χυμό.
Αντί γαλοπούλα μπορούμε να βάλουμε κοτόπουλο καπνιστό.
Αντί για φραγκοστάφυλα μπορούμε να βάλουμε βατόμουρα ή κάποιο άλλο φρούτο του δάσους.
Κι εδώ μια παλιότερη σαλάτα πεπονιού με τυριά ιδέα από την Εύα

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • eleni
    • 20 Αυγούστου 2013
    Απάντηση

    Ξανθή,νομίζω ότι θα είναι υπέροχη η πρωτότυπη σαλάτα σου!
    Για την παρουσίαση δεν έχω λόγια-μοναδική!
    Φιλιά!

    • peps
    • 20 Αυγούστου 2013
    Απάντηση

    Δροσερή και πολύ ωραία παρουσίαση!!!!

  1. Απάντηση

    Φαίνεται εξαίσια η σαλάτα και θα υιοθετηθεί πάραυτα!

  2. Απάντηση

    Μμμμμ, καλό, πολύ καλό και έυκολο φαι!

    Ευχαριστώ, φιλεναδα!

    Πως πάει το καλοκαιρι σου;

    • Lenia
    • 20 Αυγούστου 2013
    Απάντηση

    Ξανθή μου,”έγραψες”! Αφαιρώ το αλλαντικό και αντιγράφω την υπέροχη και πρωτότυπη συνταγή! Τον τελευταίο καιρό έχω πάθει τρέλα με τα φρούτα ως υλικό σαλάτας!
    Πολλά πολλά φιλάκια από τις αδερφάδες!

  3. Απάντηση

    Φανταστική οπτικά και σίγουρα ενδιαφέρουσα στη γεύση!!!!

    Μπράβο!!

    • Εφη
    • 20 Αυγούστου 2013
    Απάντηση

    Υπέροχη οπτικά και φαντάζομαι εξίσου δροσιστική! Μπράβο Ξανθή μου!

    • Silena
    • 20 Αυγούστου 2013
    Απάντηση

    Μια πολύ gourmet πρόταση είναι η σαλάτα που μας προσφέρεις Ξανθή μου!!!!
    Είμαι σίγουρη πως εκτός από εντυπωσιακή και εύκολη θα είναι και εξίσου νόστιμη!!!!!
    Καλό βράδυ! Πολλά φιλιά!

  4. Απάντηση

    Πολύ νόστιμη, πρωτότυπη και δροσερή η πρότασή σου, Ξανθή μου!
    Η παρουσίαση παίρνει άριστα!
    Καλή σου μέρα

  5. Απάντηση

    Δεν φαντάζομαι το άλλο μισό να έμεινε παραπονεμένο… αλλά αν ΝΑΙ, εγώ έχω όλη την καλή πρόθεση να μην του χαλάσω χατήρι, Ξανθή μου!!!

    • kiki
    • 22 Αυγούστου 2013
    Απάντηση

    Το αξιοποίησες με τον καλύτερο τρόπο! Τέλεια ιδέα!

  6. Απάντηση

    Μου αρεσει πολύ η παρουσιαση!!!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

  7. Απάντηση

    Πολύ ωραία συνταγή και ιδανική για να κάνεις το τραπέζι σε φίλους!

  8. Απάντηση

    Είμαι λίγο (έως πολύ θα έλεγα) διστακτική σε τέτοιες φρουτώδεις γεύσεις,αν και τελευταία άρχισα δειλά-δειλά να δοκιμάζω. Πάντως πιστεύω οτι απο άρωμα δε θα υστερεί με τίποτα μια που τα πεπόνια μας την εγγυώνται!
    Καλοφάγωτη Ξανθή μου & Καλό Μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode