Φρέσκα ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια αρακά αμπελοφάσουλα και τυρί φέτα

Πολύ καλοκαιρινό πιάτο έχουμε σήμερα.

Όταν είχα φτιάξει  τα φρέσκα ζυμαρικά με ντομάτα κράτησα μερικά στην κατάψυξη, το ίδιο έγινε και όταν έφτιαξα ζυμαρικά για τα λαζάνια με μελιτζάνες περίσσευε ζύμη την έκοψα και την έβαλα στην κατάψυξη.
Αν φτιάξετε λοιπόν φρέσκα ζυμαρικά μπορείτε να βάλετε περισσότερα υλικά να τα κόψετε όπως σας αρέσουν και μετά να τα αφήσετε πασπαλισμένα με αλεύρι να στεγνώσουν ίσως λίγο πιο πολύ ώρα από το αν θα τα χρησιμοποιήσετε αμέσως.

Ζυμαρικά με ντομάτα εδώ

Τα βάζετε σε μια σακούλα τροφίμων απλωμένα στην κατάψυξη και όταν θελήσετε να τα χρησιμοποιήστε τα ξεπαγώνετε και τα βράζετε για 2 λεπτά μόνο σαν να τα είχατε φτιάξει τώρα.
Αν πάλι δεν θέλετε όλη αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιήστε ζυμαρικά του εμπορίου όποια εσείς αγαπάτε.
Για να φτιάξετε το συνοδευτικό τους ακολουθήστε τις οδηγίες
Για κάθε μερίδα χρειαζόμαστε
10 ντοματίνια
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Ζάχαρη
Σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα πολτοποιημένη
2-3 κουταλιές βρασμένο αρακά ή αρακά από βάζο
Μερικά βρασμένα αμπελοφάσουλα
2 – 3 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί φέτα
Μερικά φύλλα βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με  λίγο αλατοπίπερο το σκόρδο και λίγη ζάχαρη

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό βράζουμε σε αλατισμένο νερό  τον αρακά και τα αμπελοφάσουλα.
Εγώ έχω καταργήσει τη αυτή τη διαδικασία  βρασμού και όλα σχεδόν τα λαχανικά τα βράζω σε καλάθι ατμού. Αν διαλέξετε αυτή τη διαδικασία αλατίστε ελαφρά μετά.
Μόλις βγάλουμε τις ντομάτες από το φούρνο βράζουμε τα ζυμαρικά.
Τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας τα λαχανικά και το τυρί φέτα
Νοστιμίζουμε με πιπέρι και διακοσμούμε με φύλλα βασιλικού (εγώ τα ξέχασα γιαυτό και δεν υπάρχουν στις φωτογραφίες).

Αν δεν έχετε χρόνο για την παρασκευή φρέσκων ζυμαρικών αντικαταστήστε τα με ταλιατέλες ή παπαρδέλες.
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

10 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η Lenia λέει:

    Θα μπορούσα να τρώω αυτό το πιάτο κάθε μέρα!Υπέροχο!!!
    Φιλάκια,Ξανθή μου!

  2. Avatar Ο/Η peps λέει:

    Agapimeni makaronada!!!!

  3. Avatar Ο/Η sundayspoon λέει:

    Υπέροχα καλοκαιρινό και απολαυστικά πολύχρωμο! Φαντάζομαι ότι και η γεύση θα είναι εξαιρετική! Εννοείται ότι τα φρέσκα ζυμαρικά δίνουν άλλη χάρη στο πιάτο!
    Φιλιά πολλά!

  4. Avatar Ο/Η ΕΛΕΝΑ λέει:

    Πραγματικά καλοκαιρινό το πιάτο που μας μαγείρεψες σήμερα Ξανθή!
    Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι συνδυασμοί ζυμαρικών-λαχανικών.
    Και η φετούλα, θα τα απογειώνει!
    Φιλιά!

  5. Avatar Ο/Η Ερμιόνη λέει:

    Πραγματικά πολύ καλοκαιρινό πιάτο!
    Ιδανικό νομίζω για μετά το μπανάκι στη θάλασσα!
    Φιλιά!

  6. Avatar Ο/Η maria mas. λέει:

    Καλοκαιρινό…ελαφρύ….πολύχρωμο…πεντανόστιμο….ΚΑΙ με αληθινά ζυμαρικά!!! Ζωγράφισες Ξανθούλα 🙂

  7. Avatar Ο/Η Martha λέει:

    Τι νόστιμο και δροσερό πιάτο είναι αυτό Ξανθή μου!!!

  8. Avatar Ο/Η Vita λέει:

    Σκέτο καλοκαίρι! Μ’ αρέσει πολύ ο συνδυασμός σου Ξανθή αλλά φαντάζομαι ότι το κλειδί της συνταγής είναι τα φρέσκα ζυμαρικά!

  9. Avatar Ο/Η Αγγελικη Ν λέει:

    Ξανθή μου το πιάτο σου είναι ιδανικό! Το λατρεύω!

  10. Avatar Ο/Η Ξανθή λέει:

    Ευχαριστώ σας όλους για τα σχόλια σας.
    καλά να περνάτε όπου κι αν βρίσκεστε ότι κι αν κάνετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *