Μπιφτέκια σολομού

από
CE-9C-CF-80-CE-B9-CF-86-CF-84-CE-AD-CE-BA-CE-B9-CE-B1-CF-83-CE-BF-CE-BB-CE-BF-CE-BC-CE-BF-CF-8D-281-29

Ναι το ομολογώ ζηλεύω τα φαγητά που φτιάχνουν τα παιδιά μου το ακούς γλυκιά μου κόρη!!!
Αυτά τα μπιφτέκια τα είδα για πρώτη φορά να τα φτιάχνει ο γιος και πρόσφατα η κόρη, δεν άντεξα από τη ζήλια μου και νάτα!!!

Προσαρμογή από το BBC Good  Food
Τα υλικά για 2 μπιφτέκια
350γρ φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα
1κουτ. σούπας κάρρυ πάστα (στα ράφια με Ασιατικά προϊόντα)
1κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη
Τα φύλλα από 6-7 κλωνάρια μαϊντανού
1κουτ. γλυκού σόγια σος
1κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Λεμόνι
Λεπτές φέτες καρότου και κολοκυθιού
1κουτ. σούπας λευκό ξύδι
1κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη.
Διαδικασία
Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια και τον τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Πολτοποιούμε με διακοπτόμενη λειτουργία 30 το πολύ δευτερολέπτων το μείγμα.

Μες λαδωμένα χέρια πλάθουμε τα μπιφτέκια και αφήνουμε για 15 λεπτά.

Ψήνουμε σε γκριλ ή σε μαντεμένιο τηγάνι για 15 λεπτά γυρίζοντας μια φορά.
Εμείς το ψήσαμε στην πλάκα  του  BBQ  αφού πρώτα  την είχαμε προθερμάνει   και στη συνέχεια χαμηλώσαμε την ένταση στο μέτριο.

Όσο τα μπιφτέκια ψήνονται κόβουμε με τον πατατοκαθαριστή λεπτές φέτες καρότου και κολοκυθιού και τα μαρινάρουμε με το μείγμα ξυδιού ζάχαρης.
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι μπασμάτι ατμού.

Εγώ θα το καθιερώσω αυτό το μπιφτέκι γιατί μου άρεσε πολύ  ήταν πολύ ζουμερό και ελαφρά πικάντικο από την προσθήκη της πάστας κάρρυ.
Και το μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι πανεύκολα!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ξανθή μου καλωσήρθες! Βλέπω οι διακοπές σε ανανέωσαν. Αγαπώ πολύ το σολομό και αυτά τα μπιφτέκια είμαι σίγουρη ότι θα τα ευχαριστιόμουν πολύ. Την κράτησα τη συνταγή για να τα δοκιμάσω! Πολλά φιλιά!

  2. Απάντηση

    Πραγματι αξιολογο μπιφτεκι σολωμου. Καλως ορισες Ξανθη!

  3. Απάντηση

    Οταν η “ζήλεια” έχει θετικό αποτέλεσμα, είναι πάντα καλοδεχούμενη! Εμείς πολύ του ψαριού δεν είμαστε, οι άλλοι δηλαδή, όχι εγώ, αλλά αυτό μου κλείνει το μάτι παιχνιδιάρικα! Είναι και αυτή η πάστα κάρυ οπότε….καταλαβαίνεις! χαχααχ!!
    Πάει για φτιάξιμο! Καλή Κυριακή Ξανθή μου!

  4. Απάντηση

    Moυ αρέσει ο σολωμός, άρα γιατί όχι ?
    Εμφανισιακά σκίζουν !
    Φιλιά

    • Vita
    • 26 Μαΐου 2013
    Απάντηση

    Και διαίτης , και διαίτης Ξανθή μου. Για μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού που την χρειάζεται…
    Καλή προσαρμογή στο κλεινόν άστυ! Υπέροχες οι ανοιξιάτικες διακοπές για όσους μπορούν να τις έχουν. Χωρίς την βαβούρα και την πολυκοσμία του Καλοκαιριού!

  5. Απάντηση

    Καλώς ήρθες Ξανθή!
    Δεν είναι τυχαίο να λένε ότι πολλές φορές τα παιδιά ξεπερνούν τους γονείς…φαίνεται ότι η τέχνη πέρασε σαν γονιδιακό κληροδότημα στα παιδιά σου Ξανθή!!!Το μούδιασμα της έλλειψης των παιδιών πολλές φορές, αντικαθίσταται από την χαρά της δημιουργίας που αυτά φροντίζουν να μας πείσουν ότι υπάρχει.Και φαίνεται ότι το κατορθώνουν!
    Υπέροχη και ανάλαφρη πρόταση για τις ζέστες που ακολουθούν.Είμαι σίγουρη ότι όλοι οι επιφυλακτικοί της γεύσης του ψαριού, δεν θα διστάσουν να την δοκιμάσουν!
    Καλή Κυριακή!

    • eleni
    • 26 Μαΐου 2013
    Απάντηση

    Ξανθή,διαφορετική πρόταση,αλλά πρέπει να είναι νόστιμη!
    Η πάστα κάρυ,είναι που με δυσκολεύει-εδώ αυτοσχεδιάζουμε!
    Φιλιά!

  6. Απάντηση

    Πολύ ωραία πρόταση, νόστιμα και ελαφριά τα σολομομπιφτεκάκια!
    Καλή εβδομάδα!

  7. Απάντηση

    Πολύ ωραία ιδέα τα μπιφτέκια με σολομό!

  8. Απάντηση

    Πολύ ωραία Ξανθή.
    Και χθες έφτιαξα σολομό.
    Την επόμενη φορά θα τον κάνω έτσι.

    Φιλιά πολλά

  9. Απάντηση

    Μα πώς να μην τα ζηλέψεις, έτσι φουσκωτά και αφράτα που γίνονται! Και με την πάστα κάρυ θα είναι εξαιρετικά! Τέλεια ιδέα και θα τη βάλω σε εφαρμογή μόλις πάρω σολωμό!
    Φιλιά!

    • eleni
    • 27 Μαΐου 2013
    Απάντηση

    Eυχαριστώ πολύ,Ξανθή,που έκανες τον κόπο να ψάξεις!
    Μ΄αυτά τα υλικά μπορώ να φτιάξω,σίγουρα αυτή η πάστα θα κάνει και τη διαφορά στη γεύση.
    Καλή εβδομάδα-φιλιά!

  10. Απάντηση

    Το styling του πιάτου είναι απίστευτο!
    Έκανες ένα πολύ εντυπωσιακό πιάτο Ξανθή μου, με πολύ αρεστά υλικά!
    Και αφού εντυπωσιάστηκα πρώτα από τις φωτογραφίες, είδα και την εκτέλεση της συνταγής και εντυπωσιάστηκα ακόμα περισσότερο! Εξαιρετική και πρωτότυπη πρόταση!
    Φιλιά πολλά!

  11. Απάντηση

    Μια μάνα, ποτέ δεν ζηλεύει τα παιδιά της!
    Αλλά είναι βέβαιο πως μπορεί να μάθει και να διδαχτεί από αυτά, καθώς βλέπουν με άλλη ματιά όλα τα πράγματα γύρω τους.

    Καλοφάγωτα τα μπιφτέκια σας Ξανθή μου και καλή εβδομάδα.

    Όσο για την υπογλυκαιμία, άλλη φορά “χτύπα” κανένα τηλέφωνο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να υπάρχει έτοιμο :-))))

  12. Από τα παιδιά πάντα μαθαίνουμε! Και αν είναι γκουρμέ τότε μαθαίνουμε και συνταγές σαν την συγκεκριμένη!
    Σας ευχαριστούμε οικογενειακώς!
    Φιλάκια

  13. Απάντηση

    Φαίνονται τόσο αφράτα και ζουμερά τα μπιφτέκια σολομού Ξανθή!!! Σκέτος πειρασμός!
    Πολλές φορές όταν περισσεύει ψάρι κάνω κροκέτες και τις ευχαριστιόμαστε πολύ, γιατί όχι και τα μπιφτέκια σου!!! Δεν ξέρω για το σύζυγό μου αλλά εγώ θα τα απολαύσω!!!!
    Καλό απόγευμα!

  14. Απάντηση

    Αν και δεν είμαι πολύ fan του σολωμού….βλέποντας αυτά τα ζουμερά μπιφτεκάκια….θέλω να δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!

    Με τόσο εύκολη συνταγή, θα τα φτιάξω σίγουρα.

    Καλό βράδυ.

Γράψτε απάντηση στο Μarion, Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode