share

Πέρκα με διάφορα λαχανικά

από
CE-A0-CE-AD-CF-81-CE-BA-CE-B1-CE-BC-CE-B5-CE-B4-CE-B9-CE-AC-CF-86-CE-BF-CF-81-CE-B1-CE-BB-CE-B1-CF-87-CE-B1-CE-BD-CE-B9-CE-BA-CE-AC-9-
Μιας και η ανάρτηση με την ψητή πέρκα και τις μαριναρισμένες αγκινάρες έκανε “φτερά” θα σας δώσω μια άλλη εκδοχή πέρκας με λαχανικά.
Όσο για τις μαριναρισμένες αγκινάρες θα τις βρείτε εδώ.
Κι άλλη φορά θα είμαι πιο προσεκτική θα κρατώ καλύτερα αρχεία μιας και τελευταία κάτι μυστήριο συμβαίνει με το blogger.
Υλικά για 3 μερίδες
2 φιλέτα πέρκας περίπου 750γρ
2 καρότα σε ροδέλες
3 αγκινάρες  κομμένες στα τρία
1 σελινόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
½ ρίζα φινόκιο σε λεπτές φέτες
3 πατάτες  σε λεπτοκομμένες ροδέλες
½ ματσάκι μάραθο λεπτοκομμένο
3-4  κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
Αλάτι και πιπέρι
Σουμάκ
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Διαδικασία
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά
Τα αραδιάζουμε σε στρώσεις σε ένα πυρέξ και αλατοπιπερώνουμε.
Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με σουμάκ.

Τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω από τα λαχανικά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε ένα μεγάλο φλιτζάνι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για το πρώτο μισάωρο του ψησίματος.
Κλείνουμε το φούρνο κι αφήνουμε να σταθεί μέσα για άλλα 15 λεπτά.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα ελιές και ψωμί σπιτικό.

Παρατηρήσεις.
Τα φιλέτα δεν θέλουν πάρα πολύ ώρα να ψηθούν, γιαυτό φροντίστε τα λαχανικά σας να είναι κομμένα σε λεπτές φέτες ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
Προσθέστε κι αφαιρέστε λαχανικά ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις σας.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Η πέρκα με λαχανικά είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου πιάτα!!
    Τόσο νόστιμο, ελαφρύ και πολύ υγιεινό!
    Φιλιά πολλά!

    • eleni
    • 4 Μαρτίου 2013
    Απάντηση

    Ξανθή,πάντα μου αρέσουν αυτές οι συνταγές σου με λαχανικά και ψάρι!Όταν βρω κάποιο μεγάλο,φρέσκο το προτιμώ έτσι(βέβαια δε βρίσκω όσα γράφεις,βάζω όσα έχω),είναι πεντανόστιμο!
    Φιλιά!

  2. Απάντηση

    Και ψάρι και λαχανικά, λατρεύω!!!!!!

  3. Απάντηση

    Μπράβο για την επιλογή σου Ξανθή , καταπληκτικός ο συνδιασμός ψαριού και λαχανικών!
    Το σουμάκ δε , αποθέωσε τις γεύσεις!
    Από γεύση αλλά και από υγεία παίρνεις άριστα!

  4. Απάντηση

    Πολύ ωραία συνταγή, ανοιξιάτικη!
    Πάλι ήρθες και δε με βρήκες, τι κακό και αυτό, χαχα:)

  5. Απάντηση

    Ο συνδυασμός ψαριού και λαχανικών είναι ιδανικός και το αποτέλεσμα νοστιμότατο!
    Κι εγώ το μαγειρεύω περίπου έτσι με μια συνταγή που μου την έδωσε μια φίλη μου.
    Καλή σου μέρα, Ξανθή μου!

  6. Απάντηση

    Πολύ υγεία μαζεύτηκε σε αυτό το πιάτο!!
    Ωραίο!!!

  7. Απάντηση

    Από τα αγαπημένα ψάρια τη πέρκα. Πολύ ωραίο και υγιεινό το φαγητό. Θα το δοκιμάσω.

    Ευχαριστούμε

  8. Απάντηση

    Πολύ ωραίο το ψαράκι! Ελαφρύ και γεμάτο αρώματα από τα λαχανικά! Νόστιμη και εύκολη συνταγή! Ιδανική για περίοδο διατροφής!
    Φιλάκια!

  9. Απάντηση

    Καλά, μιλάμε για σχεδόν πλήρη ταύτηση!!!!
    Αμα δεν μου έλεγες τι φαγάκι θα ετοιμάσεις βρε Ξανθή, να μην κάθομαι κι’ εγώ να μαγειρεύω…

  10. Απάντηση

    Αν και δεν είμαι φαν των ψαριών Ξανθή μου, το φαγάκι σου φαίνεται πολύ λαχταριστό!!!
    Γεια στα χέρια σου!
    Καλό βράδυ!

  11. Απάντηση

    Ξανθή μου λατρεύω το συνδυασμό ψάρι με λαχανικά, θα το φτιάξω αυτο το φαγάκι εντός των ημερών!
    Φιλιά!

    • Martha
    • 5 Μαρτίου 2013
    Απάντηση

    Λαχταριστό πιάτο και καθόλου ενοχικό από θερμίδες.

  12. Απάντηση

    Υπέροχο πιάτο!
    Τρελαίνομαι να συνδυάζω τα φαγητά μου με λαχανικά!
    Απορώ πως μικρή δεν τα έτρωγα.
    Φιλιά!

    • Marί
    • 7 Μαρτίου 2013
    Απάντηση

    Πολύ νόστιμη η πέρκα και κυρίως υγιεινή με τα λαχανικά.
    Φιλιά

  13. Απάντηση

    Θα έτρωγα ακόμα και γιαούρτι από εσένα! Τέλεια συνταγή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode