Πίτσα με μπρόκολο και μανιτάρια

από
CE-A0-CE-AF-CF-84-CF-83-CE-B1-CE-BC-CE-B5-CE-BC-CF-80-CF-81-CF-8C-CE-BA-CE-BF-CE-BB-CE-BF-288-29

Οι τελευταίοι μήνες ήταν γεμάτοι με ποικίλα συναισθήματα, βαλίτσες άνοιγαν βαλίτσες έκλειναν πίεση αισθημάτων μαγειρέματα υποδοχής μαγειρέματα αποχωρισμών!!
Τώρα  μάλλον ο κάθε κατεργάρης είναι στον πάγκο του κι εγώ εδώ, δεν σας έχω ξεχάσει, ο χρόνος όμως ήταν γεμάτος.
Κι ακόμα για λίγες μέρες θα υπάρχει ένας οργασμός ετοιμασιών μιας και πλησίασε η ώρα για το φετινό bazaar   των Δρόμων Ζωής.
Σας περιμένουμε με πολύ αγάπη στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στο 87ο Διαπολιτισμικό Σχολείο στο Γκάζι.
Όσοι είχατε έρθει πέρσι είναι ο ίδιος γνωστός σας χώρος  γεμάτος με παλιές αλλά και πολύ νέες ιδέες.

Μέσα σε όλη αυτή την πίεση πρέπει να τρώμε, δεν ξέρω αν εσείς έχετε διαφορετική γνώμη, και θέλω να τρώμε κάτι διαφορετικό. Κακή ή καλή συνήθεια αλλά αυτό συμβαίνει στο σπίτι μας.
Στα διαλείμματα ανάπαυσης πάντα ξεφυλλίζω βιβλία ή περιοδικά  σε ένα λοιπόν από αυτά μεγάλου Σ/Μ της Αγγλίας υπήρχε η ιδέα για πίτσα με μπρόκολο και μανιτάρια.
Προσαρμόστηκε σε υλικά του ψυγείου μου κι έγινε για σήμερα.
Υλικά για μια μεσαία πίτσα
Για τη ζύμη
250γρ αλεύρι μαλακό
5γρ ξερή μαγιά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
50ml ελαιόλαδο
100ml  χλιαρό νερό 
Για τη γέμιση
200γρ μπρόκολο
100γρ άγρια μανιτάρια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/4 κασέρι  τριμμένο

Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της ζύμης (προσοχή η μαγιά δεν πρέπει να έρθει σε άμεση επαφή με το αλάτι) και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική. Τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε χλιαρό φούρνο να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης.
Πλένουμε το μπρόκολο, το κόβουμε σε μικρά μπουκέτα  και το αχνίζουμε στο καλάθι ατμού για 2-3 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μικρό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδα και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο με την πρέσα, αφήνουμε να βγάλει τα αρώματα του σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε ελαφρά.

Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 28εκ. ή ταψί για πίτσα και απλώνουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
“Στολίζουμε” την πίτσα μας με τα υλικά της γέμισης καρυκεύουμε με χοντροκομμένο αλάτι και πιπέρι

μοιράζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και αφήνουμε πάλι σε χλιαρό μέρος για 15 περίπου λεπτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για  20 λεπτά.

Απολαμβάνουμε με μια πράσινη σαλάτα και καλό κρασί ή μπύρα.

Παρατηρήσεις.
Η αρχική συνταγή πρότεινε μανιτάρια μικρά και τυρί μοτσαρέλα.
Εγώ χρησιμοποίησα μανιτάρια άγρια που μου είχε προσφέρει αγαπημένη φίλη και τυρί κασέρι μιας και με τη μοτσαρέλα δεν έχω κι άριστη σχέση.
Και μιας και είπαμε για διαφορετικά καθημερινά πιάτα το αυριανό μας φαγητό θα είναι από τη “γειτονιά”
Πένες με Μασκαρπόνε, Καρύδια και Παρμεζάνα

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Conna
    • 26 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Το μπρόκολο είναι αγαπημένο του συζύγου και της κόρης και η σημερινή σου συνταγή Ξανθή μου πολύ καλή λύση.

    Φιλιά

  1. Απάντηση

    Ξανθή, το μπρόκολο είναι ασυνήθιστο υλικό για πίτσα. Είμαι πραγματικά περίεργη για την συνολική γεύση. Το σκόρδο οπωσδήποτε θα “κόβει” την ιδιαίτερη μυρωδιά του μπρόκολου, που είναι η αιτία να μην το πλησιάζουν οι “δύσκολοι” της οικογένειας. Πρωτότυπη συνταγή, αξίζει να την δοκιμάσουμε.
    Καλό βράδυ.

    • Magda
    • 26 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Πολύ ωραία η πίτσα σου Ξανθή μου! Στο μπρόκολο έχω αδυναμία (το ξέρω ακούγεται περίεργο αλλά έτσι είναι) και τα μανιτάρια τα λατρεύω. Την επόμενη φορά που θα φτιάξω ζύμη για πίτσα, θα δοκιμάσω τον συνδυασμό σου.
    Φιλιά!

  2. Απάντηση

    Ιδιαίτερη συνταγή για πίτσα ομολογουμένως!! Πάντως η πίτσα για μεσημεριανό είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη για την οικογένεια!! Συνήθως την τρώμε βράδυ!

    Καλό κουράγιο για το μπαζάρ και εύχομαι κάθε επιτυχία.

    • Eleni
    • 26 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Πρωτότυπη και νόστιμη πιτσούλα!! Είναι και η εποχή που υπάρχουν άφθονα μανιτάρια, θα δοκιμαστεί σίγουρα!

  3. Απάντηση

    Ώστε γι’ αυτήν την πίτσα μιλάγαμε κάτι ωρίτσες πριν…
    Ωραία ιδέα Ξανθή για μένα που αρέσκομαι στα διάφορα λαχανικά πάνω σε ζύμες.
    Καλό βράδυ καλή μου.

  4. Απάντηση

    Μου αρέσουν οι χορτοφαγικές πίτσες και δεν τη βρίσκω καθόλου περίεργη, ίσα – ίσα είναι ακριβώς του γούστου μου!
    Πολύ ωραία πρόταση, φαντάζομαι τη νοστιμιά που θα έδωσαν τα άγρια μανιτάρια.
    Καλό βράδυ.

  5. Απάντηση

    Λίγη ξεκούραση από τα πολλά μαγειρέματα τώρα και κράτα την όρεξή σου για τα μαγειρέματα που θα σμίξετε πάλι όλοι 🙂

    Τα δικά σου υλικά μου άρεσαν περισσότερο Ξανθή μου. Υπέροχη επιλογή τα άγρια μανιτάρια και το κασέρι επίσης.

    Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο μπαζάρ. Ελπίζω να τα καταφέρω φέτος να έρθω.

    Φιλιά πολλά 🙂

  6. Απάντηση

    Λατρεμένα το μπρόκολο και τα μανιτάρια, πολύ ωραία η συνταγή σου για εμάς που τα άγαπάμε,
    καλό σου βράδυ!

  7. Απάντηση

    Ξανθή, είμαι λίγο επιφυλακτική
    για το μπρόκολο στην πίτσα,
    αν και σαλάτα μου αρέσει.
    Για τα μανιτάρια τρελαίνομαι.
    Σε εμπιστεύομαι και θα την δοκιμάσω.
    Σε φιλώ !

  8. Απάντηση

    Ξανθή είναι υπέροχη! Πρέπει να έγινε πεντανόστιμη!!!! Γεια στα χέρια σου και μακάρι να ήμουν στην Αθήνα να έρθω στο μπαζάρ…
    Καλό βράδυ!

    • eleni
    • 26 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Ξανθή,πάντα κάθε ανάρτηση,έστω κι αν αργεί λιγάκι,είναι εκπληκτική!
    Τι πίτσα νόστιμη!
    Το μπρόκολο μ΄αρέσει,δε λείπει ποτέ αυτή την εποχή και μανιταράκια άγρια έχω,ε, τα υπόλοιπα τα βρίσκω.
    Φιλιά!

  9. Απάντηση

    Τέλεια πίτσα, εξαιρετικά υλικά! Πειράζει που θέλω ένα κομμάτι ενώ είναι ακόμη πρωί…;;; Τι να κάνω που μου άνοιξες την όρεξη…

  10. Απάντηση

    Αχ Ξανθή μου… Αυτές οι βαλίτσες που ανοιγοκλείνουν… Δεν το αντέχω πια… Μόλις κλείσουν αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση…

    Πολύ όμορφη η πίτσα σου! Πολύ θα ήθελα να την δοκιμάσω! Μόνο που αν την ετοιμάσω θα πρέπει να έχω έτοιμη και την αίτηση (διαζυγίου) που θα υποβάλει ο καλός μου… Και είπαμε δεν αντέχω βαλίτσες που ανοιγοκλείνουν…

  11. Απάντηση

    kalimera xanthi!!
    prota na euxitho na pane ola kala sto bazar sas!!paromio etimazoume kai emis edo!i pitsa sou fenete poli nostimi!!na iste oloi sas kala!!
    filia pola!!

  12. Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή μου!
    Το μπρόκολο είναι ένα από τα υλικά που μου αρέσουν πολύ και πάντα ψάχνω καινούριους τρόπους μαγειρέματός του! Και η προηγούμενη ιδέα σου με την τάρτα, αλλά και αυτή με την πίτσα είναι πολύ στα γούστα μου! Ειδικά αυτή η πίτσα είναι και πιο ελαφριά και μπορούμε να την απολαύσουμε χωρίς τύψεις!
    Καλή συνέχεια στις ετοιμασίες σου για το bazaar!
    Φιλιά πολλά!

  13. Απάντηση

    Έτσι μπορεί να φάω και εγώ μπρόκολο!!
    Φιλιά πολλά!

  14. Απάντηση

    πολύ μου αρέσει η ιδέα σου και γω λατρεύω μπρόκολο οπότε θα δοκιμαστεί η πίτσα σου σύντομα

    • Notoula
    • 27 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Μπρόκολο σε πίτσα δεν το φανταζόμουν και είμαι πολύ περίεργη να το δοκιμάσω.

  15. Απάντηση

    Ξανθή μου υπέροχη και πολύ πρωτότυπη!!!Μου αρέσει!!!
    Φιλιά!

    • Vita
    • 27 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Καλή δύναμη κι εφέτος Ξανθή μου. Να είσαι γερή να αξιώνεσαι πάντα τέτοιες προσφορές!
    Η τάρτα σου τέλεια για τη νηστεία μου στην οποία δεν κόβω τα γαλακτοκομικά…

  16. Απάντηση

    Καλημέρα, καλησπέρα σε όλους.
    Χαίρομαι που άρεσε η ιδέα, το μπρόκολο βέβαια έχει θανάσιμους εχθρούς το ξέρω καλά από το γιο μου που λέει ότι δεν υπάρχει η λέξη αυτή.
    Για όσους διστάζετε για τη μυρωδιά αυτή δεν υπάρχει γιατί με το άχνισμα στον ατμό φεύγει.Μια δοκιμή για τους “τολμηρούς” θα σας πείσει.
    @ Αγγελική αυτές οι βαλίτσες!!σε νοιώθω και με νοιώθεις, ας είναι καλά όπου είναι.
    Σας ευχαριστώ επίσης για τις ευχές για το bazaar κι ελπίζω να σας δω εκεί έστω για ένα καφέ, η συμπαράσταση είναι μεγάλο θέμα, δίνει κουράγιο για συνέχεια.

Γράψτε απάντηση στο The Dark Chef Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode